NieuwsGezin
08 januari 2020

deel

Warmste Plantjes waren een groot succes

Van 18 november tot 18 december organiseerde Partena Kinderopvang een actie in kader van De Warmste Week. Onze kinderen versierden bloempotjes, wij voegden een plantje toe en we verkochten ze samen voor het goede doel. Zo zamelden we samen maar liefst 7.337,25 euro in voor Boven de wolken, een vzw die sterrenouders ondersteunt.

Het concept

Plantjes verkopen voor het goede doel.

Welk goed doel?

Onze kindbegeleiders kozen samen voor de vzw Boven De Wolken, een organisatie die ouders ondersteunt die hun kindje heel vroeg hebben verloren.

Wat hebben we gedaan?

Tine Lauwaert, experte kinderopvang: "Iedereen van onze dienst werd gemobiliseerd. Alle kinderen uit onze 40 kinderdagverblijven hebben bloempotjes geschilderd. En wij hebben samen de plantjes verkocht. Het was hartverwarmend om te zien hoe al onze kinderdagverblijven bezig waren met de actie. We verkochten plantjes aan ouders, familie, vrienden en ook deur-aan-deur met de kindjes in de kiddybus."

De Warmste Plantjes in cijfers

  • We schilderden en verkochten 2.800 Warmste Plantjes!
  • De actie deed de temperatuur op onze dienst met minstens 5 graden stijgen!
  • Partena Ziekenfonds deed een extra bijdrage van 1.390 euro cadeau!
  • We zamelden samen 7.337,25 euro in!

Tine Lauwaert, experte kinderopvang: "En tot slot, bovenal niet in een cijfer uit te drukken: bedankt aan iedereen voor jullie warme harten met gouden randje! Partena Kinderopvang draagt zorg voor elkaar."

Lees ook

Gezond zwanger worden? Zo pak je het aan!

Een kinderwens en dus van plan om zwanger te worden? Prachtig nieuws! Alvast dit: in de eerste weken van je zwangerschap weet je vaak nog niet dat je zwanger bent. Toch zijn die eerste weken cruciaal. Je baby in goede omstandigheden laten groeien begint immers al vanaf het moment dat je beslist aan kinderen te beginnen. Of stopt met je voorbehoedsmiddel.
06 april 2020

De kindbegeleiders van Partena Kinderopvang blijven actief, ook in coronatijden

Kinderopvang blijft ook in coronatijden gegarandeerd bij Partena Kinderopvang. Maar om een kwalitatieve dienstverlening te blijven leveren, centraliseren we ons aanbod tijdelijk in een 25-tal kinderdagverblijven, verspreid over Vlaanderen. Een deel van onze kindbegeleiders is dus aan het werk op die locaties. Maar ook de rest van ons team zit niet stil. Ontdek hier waar we mee bezig zijn.

Coronavirus: veelgestelde vragen over zwangerschap

Heb ik als zwangere vrouw een groter risico om besmet te geraken met het coronavirus? En als ik besmet ben, wat betekent dit voor mijn baby? Zijn er zaken waar ik extra moet op letten? Deze vragen spelen ongetwijfeld door het hoofd van de vele zwangere vrouwen, die net zoals iedereen de berichten over het coronavirus lezen en horen. De Vlaamse Vereniging Obstretische Gynaecologen lijst enkele vragen en antwoorden op.