Bevalling in het ziekenhuis: de voordelen van een hospitalisatieverzekering

Denk je aan gezinsuitbreiding, weet dan dat het belangrijk is om je vooraf tijdig aan te sluiten bij een hospitalisatieverzekering. Dankzij Hospitalia, Hospitalia Medium of Hospitalia Plus hoef je je geen zorgen te maken over de ziekenhuiskosten. 
Bevalling in het ziekenhuis: de voordelen van een hospitalisatieverzekering

Wanneer je zwanger bent kun je ervoor kiezen om thuis of in een ziekenhuis naar keuze te bevallen. Het is belangrijk dat je op tijd, dus al voor je zwanger bent, nadenkt over de hospitalisatieverzekering die het beste bij jou past. Bij Partena Ziekenfonds heb je daarvoor keuze uit 3 kwalitatieve hospitalisatieverzekeringen: Hospitalia, Hospitalia Medium of Hospitalia Plus.  Je leest er meer over in onze gratis infogids.

Voordelen van bevallen in het ziekenhuis 

Wil je graag meer weten over je zwangerschap? Schrijf je in voor onze zwangerschapsnieuwsbrieven.

Kamer

In België heb je tijdens je ziekenhuisopname de keuze uit een eenpersoonskamer, tweepersoonskamer of een gemeenschappelijke kamer. Kies je voor een tweepersoons- of gemeenschappelijke kamer, dan krijg je bij de 3 Hospitalia formules een integrale terugbetaling van de kamerkosten. Kies je voor eenpersoonskamer, hou dan zeker rekening met kamersupplementen. Met de verzekeringen Hospitalia Medium en Hospitalia Plus ben je ook voor die extra kosten goed beschermd. 

Voordelen buiten het ziekenhuis 

Perinatale kinesitherapie 

Perinatale kinesitherapie is de overkoepelende naam voor alle zorg die je zowel voor als na je bevalling kunt krijgen bij je kinesist. Bij Hospitalia krijg je een terugbetaling van maximum 20 beurten (indien terugbetaling vanuit de verplichte ziekteverzekering), 30 dagen vóór en 90 dagen na je opname. Bij Hospitalia Medium en Hospitalia Plus krijg je terugbetaling van maximum 45 sessies, 60 dagen vóór en 180 dagen na je opname. 

Consultaties bij de gynaecoloog

Daarbovenop worden bij Hospitalia consultaties bij je gynaecoloog 30 dagen vóór en 90 dagen na je opname terugbetaald. Kies je voor Hospitalia Medium of Hospitalia Plus, dan krijg je terugbetalingen tot 60 dagen vóór en 180 dagen na je opname.

Kraamzorg 

Na je bevalling wil je ongetwijfeld alle tijd van de wereld doorbrengen met je kleintje. De zorg voor een baby eist heel wat energie. Daarom zorgt Partena Ziekenfonds dankzij kraamzorg dat jouw dagdagelijkse verplichtingen wat draagbaarder worden. Zo helpen onze gespecialiseerde kraamverzorgsters je met koken, wassen, strijken of boodschappen doen. Ook wanneer je even tijd voor jezelf wilt nemen, kunnen zij een oogje in het zeil houden en de nodige verzorging aan jouw baby geven. Mama’s krijgen bij Partena Ziekenfonds een terugbetaling voor kraamzorg van 5 euro per uur, met een maximum bedrag van 150 euro per jaar (of maximum 30 uur). Wanneer je voor kraamzorg  kiest na de bevalling, voorzien Hospitalia Medium en Plus een bijkomende tegemoetkoming. Je vindt alle info hier.

Voordelen voor jouw baby 

Wist je dat wanneer je bij Hospitalia, Hospitalia Medium of Hospitalia Plus bent aangesloten, je pasgeboren baby ook meteen kan worden ingeschreven? Dit kan dan zonder wachttijd en zonder medische vragenlijst. Voor meer informatie kun je steeds terecht bij onze klantenadviseurs. Maak een afspraak en we helpen je graag verder.

Wil je een gedetailleerd overzicht van de verschillen tussen Hospitalia, Hospitalia Medium en Hospitalia Plus? Je vindt de 3 formules hier op een rijtje.

Wat met een thuisbevalling? 

Uiteraard heb je ook de keuze om voor een thuisbevalling te kiezen. Ook daarin komen de hospitalisatieverzekeringen van Partena Ziekenfonds tussen. Hospitalia betaalt 300 euro terug. Wanneer je je aansluit bij Hospitalia Medium of Hospitalia Plus geniet je een tussenkomst van 700 euro bij een thuisbevalling. 

Alles over je zwangerschap

Zwanger, of net bevallen? Schrijf je in voor de nieuwsbrieven van Partena Ziekenfonds: je ontdekt hoe je baby groeit, wat je moet regelen, en wat Partena voor jou doet.


 

Lees ook

06 april 2020

De kindbegeleiders van Partena Kinderopvang blijven actief, ook in coronatijden

Kinderopvang blijft ook in coronatijden gegarandeerd bij Partena Kinderopvang. Maar om een kwalitatieve dienstverlening te blijven leveren, centraliseren we ons aanbod tijdelijk in een 25-tal kinderdagverblijven, verspreid over Vlaanderen. Een deel van onze kindbegeleiders is dus aan het werk op die locaties. Maar ook de rest van ons team zit niet stil. Ontdek hier waar we mee bezig zijn.

Coronavirus: veelgestelde vragen over zwangerschap

Heb ik als zwangere vrouw een groter risico om besmet te geraken met het coronavirus? En als ik besmet ben, wat betekent dit voor mijn baby? Zijn er zaken waar ik extra moet op letten? Deze vragen spelen ongetwijfeld door het hoofd van de vele zwangere vrouwen, die net zoals iedereen de berichten over het coronavirus lezen en horen. De Vlaamse Vereniging Obstretische Gynaecologen lijst enkele vragen en antwoorden op.
 
14 januari 2020

(Graag) zwanger? Vertel het aan je apotheker!

Heb je een kinderwens? Of ben je al zwanger? Praat er dan zeker over met je apotheker. Want die kan je begeleiden en advies op maat over geneesmiddelen geven. Die oproep doet de Algemene Pharmaceutische Bond (APB) in een nieuwe campagne.