Heerlijke verwendag in de opvang

Bij kinderdagverblijf Appelboompje  in Oosterzele werkten ze de hele week rond het thema ziek zijn. Aan het eind van de week genoten kindjes en begeleiders er van een heerlijk verwendagje! 
Heerlijke verwendag in de opvang

Thema: ziek zijn

“De hele week werkten we rond het thema ziek zijn. Onze arm deed pijn, ons hoofd, we maakten een eigen ziekenwagen, leerden schilderen met spuitjes…” zo vertellen ze bij Appelboompje.
Maar bij ziek zijn hoort natuurlijk ook “zorgen voor”. Niets zo fijn als iemand die voor je zorgt en je in de watten legt als je je niet zo lekker voelt. Het hoogtepunt van de week was dan ook de verwendag. 

Genieten van top tot teen

Samen met de kindjes maakten ze een eigen gezichtsmasker om heerlijk te ontspannen. Die gezichtsmaskertjes waren trouwens best wel lekker!

Iedereen kreeg weer een frisse blik dankzij een koel schijfje komkommer op de ogen. 
De verwennerij ging verder met een warm voetbad, en als ideale afsluiter die dag kon iedereen tot rust komen met een kersenpitkussentje op de buik.

Zowel de kindjes als de begeleiders genoten intens van deze verwennerij. En ook de mama’s en papa’s hebben vast meegenoten toen ze hun kindjes weer helemaal ontspannen en relaxed kwamen ophalen. 
 

Lees ook

Tips om je thuisomgeving kindveilig te maken

Wie kleine kinderen in huis heeft, kent ongetwijfeld de uitspraak "je moet ogen op je rug hebben". Onze allerkleinsten gaan graag op ontdekking. En dat is goed, kinderen moeten gestimuleerd worden op alle vlak, ook al leidt dat soms tot kapoenenstreken. Maar wel liefst in een veilige omgeving natuurlijk.

1 op 4 peuters hinkt achterop bij motorische ontwikkeling

Maar elke dag 15 minuten oefenen in de kinderopvang toont beloftevolle resultaten. Dat ontdekten onderzoekers van UGent en VUB na een studie in de kinderdagverblijven van Partena en OZ Kinderopvang. Alle partijen roepen op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang en een goede opleiding voor kindbegeleiders. 

Naar oma en opa: meer dan alleen een kinderparadijs

Ouders voeden op en grootouders verwennen, een vertrouwde volkswijsheid. Maar we moeten niet rond de pot draaien: grootouders zijn voor veel families de meest betrouwbare schakel in hun sociale cirkel. Ze vangen de kindjes op na school of bij ziekte, ze zijn ervaren in hun zorg en ze maken maar al te graag tijd vrij voor de kleintjes. Maar dat ideale scenario komt er niet zomaar ...