Verdoving bij de tandarts tijdens je zwangerschap

Ben je zwanger en plan je binnenkort een bezoek aan de tandarts? Dan zijn er enkele zaken waar je best rekening mee houdt. 
Verdoving bij de tandarts tijdens je zwangerschap

Verdoving bij de tandarts tijdens je zwangerschap

Ben je zwanger en heb je een gaatje in je tand? Laat je dan niet afschrikken door de verdoving bij de tandarts. Als de tandarts weet dat je in verwachting bent zal hij of zij slechts een kleine hoeveelheid verdovingsmiddel gebruiken, onschadelijk voor je kind. Je kunt dus gerust een gaatje laten vullen of een kies laten trekken.

Kan je röntgenfoto’s laten nemen?

In de eerste drie maanden is het leven in je buik extra gevoelig voor straling van buitenaf. De tandarts zal proberen om geen röntgenfoto’s te nemen. Enkel als het echt heel dringend is, wordt een uitzondering gemaakt. Ook na de eerste drie maanden zal de tandarts liever geen röntgenstralen op je richten. Zorg daarom voor een goede mondhygiëne. Meld ook altijd vooraf aan je tandarts dat je zwanger bent! 

Hoe behoud je een goede mondhygiëne?

  • Poets je tanden tweemaal per dag, twee minuten lang.
  • Kies voor een tandpasta met fluoride. Dit beschermt je tanden tegen ongewenste kwaaltjes.
  • Vervang je tandenborstel elke drie maanden.
  • Vergeet niet te flossen! Op die manier houd je de ruimtes tussen je tanden schoon.
  • Indien je moet braken, spoel je mond dan met water en neem een muntje. Ga in geen geval je tanden poetsen. Het maagzuur dat naar boven komt, maakt het glazuur van je tanden zacht. Als je dan ook nog eens gaat poetsen, kun je je glazuur aantasten.
  • Eet en drink niet te veel suiker.

Alles wat je moet weten over tandcorrecties

Ontdek waarom een gezond gebit belangrijk is in onze gratis gids met alle informatie over orthodontie en tandcorrecties!