Een trouwfeest in het dagverblijf

De liefde tussen 2 peutertjes in kinderdagverblijf Boskabouter in Melle was zo overduidelijk, dat de kindbegeleiders die liefde wilden vereeuwigen. Ze hielden daarom een heus trouwfeest voor de 2 tortelduifjes.
Een trouwfeest in het dagverblijf

2 peutertjes in kinderdagverblijf Boskabouter waren altijd onafscheidelijk, en zouden binnenkort samen naar school vertrekken. De kindbegeleiders voelden zich dan ook verplicht om deze kalverliefde in de echt te verbinden.

G en E waren altijd samen,en deden ook alles samen, zelfs in het weekend. Ook de ouders van de andere kindjes zagen duidelijk de liefde tussen hen twee. Iedereen werd dus aangespoord om hun paasbest naar het kinderdagverblijf te komen op de dag van de trouw

Kosten noch moeite werden gespaard, iedereen kwam in avondkledij: strikjes, blazers en feestelijke jurkjes waren de rode draad doorheen de dag.

Na de ceremonie, het diner en natuurlijk de Connemara werd er ook een fotoshoot gehouden van het kersverse koppel, en mochten ze hun eerste dans opvoeren in het bijzijn van alle andere kindjes. Ze gingen naar huis met hun huwelijksgeloften en leuke herinneringen aan deze mooie dag. En ook wij, de gasten van het trouwfeest, genieten nog steeds na. 

 

Lees ook

Tips om je thuisomgeving kindveilig te maken

Wie kleine kinderen in huis heeft, kent ongetwijfeld de uitspraak "je moet ogen op je rug hebben". Onze allerkleinsten gaan graag op ontdekking. En dat is goed, kinderen moeten gestimuleerd worden op alle vlak, ook al leidt dat soms tot kapoenenstreken. Maar wel liefst in een veilige omgeving natuurlijk.

1 op 4 peuters hinkt achterop bij motorische ontwikkeling

Maar elke dag 15 minuten oefenen in de kinderopvang toont beloftevolle resultaten. Dat ontdekten onderzoekers van UGent en VUB na een studie in de kinderdagverblijven van Partena en OZ Kinderopvang. Alle partijen roepen op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang en een goede opleiding voor kindbegeleiders. 

Naar oma en opa: meer dan alleen een kinderparadijs

Ouders voeden op en grootouders verwennen, een vertrouwde volkswijsheid. Maar we moeten niet rond de pot draaien: grootouders zijn voor veel families de meest betrouwbare schakel in hun sociale cirkel. Ze vangen de kindjes op na school of bij ziekte, ze zijn ervaren in hun zorg en ze maken maar al te graag tijd vrij voor de kleintjes. Maar dat ideale scenario komt er niet zomaar ...