Spelen met eten in de kinderopvang

In de kinderopvang mag er soms wat meer dan thuis. Bij kinderdagverblijf Stiepelsteen in Steenokkerzeel werkten ze rond het thema koken, en mochten de kindjes voor 1 keer eens spelen met hun eten…
Spelen met eten in de kinderopvang

Experimenteren mag

We kozen het thema ‘koken’ omdat je hier zo veel leuke activiteiten rond kunt bedenken. Bewegen, spelen, verven,... Zeker omdat je de kindjes kunt laten experimenteren, was dit ideaal voor de kinderopvang. Hier mogen ze dingen die misschien thuis moeilijk liggen. Op potten en pannen slaan en lawaai maken bijvoorbeeld, maar ook: spelen met eten! 

Roeren, voelen, proeven en gooien

Wat was het fijn om helemaal los te gaan. We roerden, voelden, proefden, en gooiden zelfs met eten. Dat gaf heel veel plezier.
We kleurden samen spaghetti, en daarna mochten de kinderen lekker kliederen met alle rode, gele, blauwe en groene sliertjes. Samen experimenteren is niet alleen leuk, we vinden het ook heel belangrijk voor de kindjes. Niets is ons te veel! 

 

Lees ook

Kinderdagverblijven in de kijker

Afgelopen zomer lanceerden we bij Partena en OZ Kinderopvang – binnenkort Helan Kinderopvang – een leuke challenge voor de kinderdagverblijven. De uitdaging? Een in-het-oog-springend filmpje maken waarbij het kinderdagverblijf op een creatieve manier in de kijker wordt gezet. We kregen heel wat originele inzendingen van onze verschillende kinderopvangverblijven. Uiteindelijk selecteerden we 2 winnaars. Zij mochten een cadeaucheque t.w.v. €300 in ontvangst nemen!
 

Hoe voelt jouw kindje zich in de opvang?

Als ouder wil je dat je kindje zich goed voelt in de opvang, dat het geniet van de activiteiten en dat zijn/haar ontwikkeling wordt gestimuleerd. Ziko-Vo is een volgsysteem voor baby’s en peuters dat verzorgers helpt om kindjes daarin op te volgen. Ontdek hoe ze met Ziko-Vo aan de slag gaan in de Droomtuin in Sint-Martens-Latem.

Creatief met kosteloos materiaal

Spelen en knutselen is niet alleen belangrijk voor de fijne motoriek van je kindje, het stimuleert ook de creativiteit, leert kinderen waarnemen en vergroot hun ruimtelijk inzicht. Duur materiaal heb je overigens helemaal niet nodig. Bij Bellenbos in Borgerhout tonen ze dat je met kosteloos materiaal heerlijk én duurzaam kan knutselen. Haal alvast inspiratie uit deze 3 kosteloze materialen om zelf creatief aan de slag te gaan.