Nieuws Gezin
19 maart 2021

deel

Hét moment voor een compliment aan iedereen van Kinderopvang

Elke dag zetten wij ons in voor de allerkleinsten. Wij, dat zijn alle collega’s binnen Partena en OZ Kinderopvang. Dat doen we met plezier, omdat we willen uitblinken in een kwalitatieve dienstverlening binnen een fijne en warme omgeving, een plek waar elk kind zich goed voelt.
Elke dag geven wij het beste van onszelf en streven we naar het allerbeste voor de allerkleinsten.
 
Hét moment voor een compliment aan iedereen van Kinderopvang

Soep voor onze 'soeper' collega's 

Omdat onze collega's elke dag zo hard hun best doen, hebben wij op 1 maart, nationale complimentendag, de kindbegeleiders en teamleiders verrast met een heerlijke gezonde portie soep! Soep, omdat het voor onze werkelijk 'soep’ppperrrr' collega’s zijn die de voorbije maanden, onder niet zo’n evidente omstandigheden, met passie en gedrevenheid aan de slag bleven om de kinderen elke dag een stukje te helpen groeien! 

We zijn dan ook ontzettend dankbaar om te kunnen rekenen op al die geweldige en zorgzame collega’s.

En een complimentje voor jou, de ouders

We willen deze gelegenheid ook even grijpen om jullie, mama’s en papa’s, te complimenteren. De voorbije maanden waren ook voor jullie ongetwijfeld niet eenvoudig, soms hectisch en zwaar, met veel onzekerheden.

Jullie liepen vast tegen grenzen aan, en hebben ze ongetwijfeld ook verlegd.
We hopen net als jullie van harte dat we heel snel opnieuw naar een samenleving kunnen zonder pandemie die onze draagkracht zo op de proef stelt. Om dan weer als vanouds, gezellig elkaar kunnen ontmoeten in een van onze kinderdagverblijven. 

 

Lees ook

Tips om je thuisomgeving kindveilig te maken

Wie kleine kinderen in huis heeft, kent ongetwijfeld de uitspraak "je moet ogen op je rug hebben". Onze allerkleinsten gaan graag op ontdekking. En dat is goed, kinderen moeten gestimuleerd worden op alle vlak, ook al leidt dat soms tot kapoenenstreken. Maar wel liefst in een veilige omgeving natuurlijk.

1 op 4 peuters hinkt achterop bij motorische ontwikkeling

Maar elke dag 15 minuten oefenen in de kinderopvang toont beloftevolle resultaten. Dat ontdekten onderzoekers van UGent en VUB na een studie in de kinderdagverblijven van Partena en OZ Kinderopvang. Alle partijen roepen op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang en een goede opleiding voor kindbegeleiders. 

Naar oma en opa: meer dan alleen een kinderparadijs

Ouders voeden op en grootouders verwennen, een vertrouwde volkswijsheid. Maar we moeten niet rond de pot draaien: grootouders zijn voor veel families de meest betrouwbare schakel in hun sociale cirkel. Ze vangen de kindjes op na school of bij ziekte, ze zijn ervaren in hun zorg en ze maken maar al te graag tijd vrij voor de kleintjes. Maar dat ideale scenario komt er niet zomaar ...