Grenzen verleggen bij Ahoi Ahoi

Kinderen, zeker jonge kinderen, willen graag ontdekken. Bij Partena en OZ Kinderopvang stimuleren we dat met veel plezier, binnen veilige grenzen natuurlijk. Bij kinderopvang Ahoi Ahoi in Antwerpen gingen ze actief op zoek naar nieuwe plekken om te ontdekken en te experimenteren.
Grenzen verleggen bij Ahoi Ahoi

Naar de speeltuin

De peuters in Ahoi Ahoi klimmen en klauteren graag en gaan graag zelf op ontdekking. Daarom gingen we in de buurt op zoek naar nieuwe plekjes voor een leuke activiteit. We trokken samen naar de speeltuin om daar te spelen en te experimenteren. Want  buiten regent het vitamientjes. We stimuleren de kindjes tot risicovol spel en laten hen zoveel mogelijk zelf doen. Onder het motto “Ik wil, ik kan en ik doe het zelf.”

Risico nemen is gezond

Wist je dat kinderen avontuur nodig hebben? Een superveilige spelomgeving geeft misschien een gerust gevoel voor de ouders, maar eigenlijk is het niet zo goed voor de ontwikkeling van kinderen. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Bovendien is het natuurlijk snel saai als je als kleintje geen enkel risico kunt nemen. 
Onderzoekers raden daarom aan om de omgeving niet “zo veilig mogelijk”, maar wel “zo veilig als nodig” te maken. En daar doen we bij Partena en OZ Kinderopvang graag aan mee.
Lees waarom een beetje risico in het spel zo belangrijk is.