Quarantaine met kinderen: een aantal tips

Quarantaine, het woord geeft ineens ook heel veel prijs van het gevoel dat eraan vast hangt: afzondering en opsluiting. En voor velen onder ons ook met kinderen. Na enkele weken in quarantaine laat de creativiteit het logischerwijs al wat afweten, maar daar hebben wij een oplossing voor: een aantal tips van ervaringsdeskundige Dana, kindbegeleidster bij Partena Kinderopvang.
Quarantaine met kinderen: een aantal tips

Keep it simple and clean: #binnenlachtdezon

  • Stop wat verf in een plastiek zakje, sluit goed af met plakband, of gebruik een afsluitbaar diepvrieszakje, en laat de kindjes slaan, wrijven op het mapje, of met hun vingers de verf wegduwen... Pret verzekerd en opkuis bespaard!
  • Laat je kinderen met een vochtig vodje eens wat 'poetsen'. Dit doen ze heel graag en alles is ineens nog eens proper: win-win! Kleine tip: vooral hun speelgoed poetsen ze graag, zoals hun popjes of hun auto.

Voor gevorderden: #jijdaagtmeuitomteontdekkenalseenechteontdekkingsreiziger

  • Haal de scheerschuim van papa maar boven! Lekker kliederen op de tafel en je mag er zeker nog wat verf aan toevoegen indien je dat wenst! Klein voordeel? Je kleintje ruikt naar je grote liefde!
  • Kliederen met spaghetti. Dit is een superleuke sensopatische activiteit. Kook de spaghetti en laat ze spelen met de kleverige pastaslierten. Belangrijke tip: geef de spaghetti een kleurtje met voedingskleurstof: zo weten ze dat ze niet met eten mogen spelen want blauwe spaghetti ligt niet zo vaak op je bord!

Buiten afkoelen: #buitenregenthetvitamientjes

  • Modderkeuken. Leg wat oude potten, pannen en houten lepels buiten en laat jullie kindjes zich uitleven. Laat ze aardekoekjes maken, drummer spelen of wormen poetsen in het pannenzwembad!
  • Schattenjacht! Neem een kartonnen doos en bekleed deze vanbinnen met een groot wit papier. Ga op schattenjacht in de tuin en laat jullie kindje alles wat ze vinden en willen in de doos doen (takjes, blaadjes, steentjes, ...). Eens de doos wat gevuld raakt mogen ze verf in de doos spuiten. Verschillende kleuren mag zeker! De doos afplakken en gooien maar met de doos! Na het gooien doe je de doos terug open, haal je het blad eruit en kijk je welke creatie jullie samen gemaakt hebben.

Veel plezier!

Groetjes
Dana D'hulst
 
Dana d'Hulst
Gastblogger bij Partena en OZ Kinderopvang
Alle artikels

Lees ook

Een trouwfeest in het dagverblijf

De liefde tussen 2 peutertjes in kinderdagverblijf Boskabouter in Melle was zo overduidelijk, dat de kindbegeleiders die liefde wilden vereeuwigen. Ze hielden daarom een heus trouwfeest voor de 2 tortelduifjes.

Ontdekking van het blotevoetenparcours in Heldenhuis

Een blotevoetenpad buiten kenden we al, maar ook binnen kun je heel eenvoudig zo’n tactiel pad maken. Bij kinderopvang Heldenhuis in Antwerpen maakten ze er een met verschillende materialen, om dan de kleine voetjes op verkenning te laten gaan.