NieuwsGezin
18 september 2020

deel

Pimpampoentje toont hoe duurzaam je kinderdagverblijf is

Bij Partena Kinderopvang zetten we al langer in op duurzaamheid. Daar gaan we nu nog een stapje verder in met deze vrolijke groene mascotte. Ontmoet Pimpampoentje, het groene lieveheersbeestje dat met zijn stippen aangeeft hoe duurzaam jouw kinderdagverblijf is. Heb jij ‘m al gespot?
Pimpampoentje toont hoe duurzaam je kinderdagverblijf is

Duurzaamheid in de kinderopvang


Met Pimpampoentje willen we de kinderopvang nog meer stimuleren om altijd duurzame keuzes te maken. Partena Kinderopvang doet natuurlijk nu al heel wat op vlak van duurzaamheid. Enkele recente initiatieven:
  • We serveren gezonde voeding en eten 1 keer per week vegetarisch
  • In plaats van zoete dranken drinken we water, kraantjeswater als dat kan
  • We kiezen voor duurzame leveranciers, bijvoorbeeld voor de catering en luiers

Nieuwe duurzame initiatieven

Met Pimpampoentje voegen we daar nog een aantal nieuwe initiatieven aan toe.

  • Zoals meer groen in de opvang met bijvoorbeeld plantjes, of een moestuinbak waar de kindjes zelf aan kunnen meehelpen. 
  • Ook het gebruik van de Eco Egg als ecologisch wasproduct, herbruikbare billendoekjes en ecologische baby luiers helpen mee om de kinderopvang duurzaam en ecologisch te houden. 
  • Daarnaast stimuleren we de kinderopvang ook om bijvoorbeeld samen te knutselen met kosteloze materialen. Want ook dat past in een duurzame opvang. 

Duurzaamheid is ook een belangrijke waarde is in onze waardenboom, waarin we de waarden vormgeven die voor Partena Kinderopvang van belang zijn.

In 2019 verbruikten we bij Partena Kinderopvang 913.000 luiers. Daarom maakt de keuze voor duurzame luiers een groot ecologisch verschil.
 

Hoe duurzaam is jouw kinderdagverblijf?

Met Pimpampoentje zie je in 1 oogopslag hoe duurzaam je kinderdagverblijf is. Hoe meer duurzame initiatieven de kinderopvang neemt, hoe meer stippen ze krijgen op hun Pimpampoentje. Heeft jouw kinderdagverblijf 3 of zelfs 4 stippen? Dan staat duurzaamheid er zeer hoog op de agenda en verdienen ze een pluim!

Wil jij ook je steentje bijdragen? Lees dan onze 10 tips voor een ecologische baby.

 

Lees ook

18 september 2020

Ga digitaal met Partena Kinderopvang

Zoals je weet zetten we bij Partena Kinderopvang al langer in op digitalisering. Zo krijg je je factuur per mail, en een herinneringsberichtje komt per sms. Elke dag werken we verder aan die digitalisering. De administratie voor de inschrijving bijvoorbeeld zal binnenkort ook online kunnen. Daarnaast zetten we meer en meer in op de ouderapp als communicatiemiddel. 
18 september 2020

De motoriek van peuters onder de loep

Bij Partena Kinderopvang blijven we graag op de hoogte van nieuwe inzichten in de wereld en ontwikkeling van jonge kinderen. Zo kunnen wij onze werking en pedagogisch beleid daarop voortbouwen en verbeteren. Daarom werken we met plezier mee aan wetenschappelijk onderzoek. Zo ook aan dit project in samenwerking met Universiteit Gent, rond de motoriek van peuters.