Opleidingen voor huishoudhulpen

Elke dag gaan meer dan 2.200 huishoudhulpen aan de slag bij klanten van Partena Hulp in huis. Ze hebben allemaal een vast contract en werken bij klanten die écht bij hen passen. Want Partena is een betrouwbare werkgever, die hard investeert in de zorg voor z’n huishoudhulpen. Stephanie Reynaert, Expert Opleidingen & Communicatie bij Partena Hulp in huis, legt ons uit hoe. 
Opleidingen voor huishoudhulpen

We hebben verschillende trajecten. Elke huishoudhulp bij Partena Hulp in huis krijgt een opleidingstraject op maat. Voor nieuwe huishoudhulpen voorzien we bijvoorbeeld een eerste onthaaldag met een opleiding over werkorganisatie, veiligheid op de werkvloer en taalondersteunende tools voor anderstaligen. Na enkele weken, wanneer er al wat werkervaring is opgedaan, volgt dan een terugkomdag voor de starters, om te horen of alles goed is verlopen.

Terugkomdag

Op zo’n dag krijgt de huishoudhulp een strijkopleiding en in de namiddag volgt een interactieve sessie rond verbindende communicatie. We doen dat omdat we het graag willen hebben over specifieke situaties waarmee huishoudhulpen kunnen geconfronteerd worden tijdens het uitoefenen van hun job. We trainen sociale vaardigheden op een toegankelijke manier, gebaseerd op de theorie over Verbindende communicatie van Marshall Rosenberg. Die opleidingen zijn steeds intensief, en we volgen ook goed op wat er tijdens de opleidingen naar boven komt. Op die manier houden we steeds voeling met wat er leeft bij onze medewerkers. Zo kunnen we ook snel inspelen op dringende situaties.

We investeren eigenlijk continu in opleiding voor de medewerkers. Of ze nu pas starten, of al langer in dienst zijn.
Stephanie Reynaert, Expert Opleidingen & Communicatie bij Partena Hulp in huis 

En de niet-starters?

We ondersteunen niet enkel de nieuwe medewerkers. We investeren eigenlijk continu in opleiding, en dus ook voor de medewerkers die al langer in dienst zijn. In samenwerking met Vorm DC, het sectoraal vormingsfonds dat het opleidingsaanbod binnen de Dienstencheques-sector beheert, zet Partena Hulp in huis ook in op competentieversterkende opleidingen. Dat is dan bijvoorbeeld rond ramen lappen en sanitair reinigen, maar ook EHBO, ergonomie en sociale vaardigheden voor huishoudhulpen komen aan bod.

Partena Hulp in huis werft aan

Momenteel is Partena Hulp in huis volop bezig met het aanwerven van huishoudhulpen. Kan je aan de slag, dan krijg je meteen een vast contract, een mooi loon dat stipt betaald wordt en werk in je buurt. Je beslist ook zelf mee over de uren die je werkt.

Maar wat écht het verschil maakt? Je komt thuis bij je klanten. Want we zorgen voor klanten waar je een goede klik mee hebt, zodat je graag gaat werken. Je krijgt oprecht respect voor jouw inzet – of het nu gaat om poetsen, boodschappen doen, koken of strijken. Kortom, je voelt je goed en wordt een deel van het gezin.

Huishoudhulpen aan het woord

Om te tonen dat het niet zomaar enkele loze beloftes zijn, laat Partena Hulp in huis enkele échte werknemers aan het woord. Want we zijn immers trots op onze werknemers. Rita, Guy, Hagar of Sylviane: ze vertellen je graag waarom werken bij Partena Hulp in huis zo fijn is. Bekijk hier hun getuigenissen

Interesse?

Ben je overtuigd? Zin om deel uit te maken van Partena Hulp in huis? Solliciteren kan hier. Succes!

Lees ook

Poetshulpen met dienstencheques lijden wél loonverlies bij annulatie

Een uitspraak van minister Vandenbroucke dit weekend leidde tot een verkeerde perceptie rond het annuleren van poetshulp tijdens deze lockdown. Partena Hulp in huis benadrukt dat poetshulp nog steeds veilig kan verlopen mits het naleven van veiligheidsregels. Bij tijdelijke economische werkloosheid lijden poetshulpen in Vlaanderen namelijk wél loonverlies. Het bedrijf wil sensibiliseren om de werknemers uit deze sector te steunen en niet onnodig de poetshulp aan de deur te zetten.

Huishoudhulp in coronatijden: ook dan staan ze voor je klaar!

De Oost-Vlaamse Eline Roose werkt al 4 jaar als enthousiaste huishoudhulp bij Partena Hulp in huis. Helaas hield het coronavirus haar een maand aan de kant. Niet omdat ze getroffen was door het virus zelf, wél door de intussen overbekende maatregelen die huishoudhulp onmogelijk maakten. Maar vandaag staat ze er opnieuw. Klaar om haar trouwe klanten weer uit de nood te helpen! “Sommigen beschouwen me als familie. Supertof, natuurlijk!”
 

Wat als koppel tijdens en na de coronacrisis?

Voordat onze wereld veranderde, stonden koppels misschien net voor een aantal keuzes en beslissingen omtrent hun leven samen. Beginnende daters en prille koppels leerden elkaar misschien net beter kennen en vragen zich af of er een langere toekomst voor hen mogelijk is. Andere koppels dachten misschien net na over samenwonen of uit elkaar gaan of misschien een wereldreis, een huis kopen, in relatietherapie gaan, een job in het buitenland, kinderen of trouwen, enz. Veel van die keuzes werden in de koelkast gestopt. Hoe haal je deze weer boven?