Opleidingen voor huishoudhulpen

Elke dag gaan meer dan 2.200 huishoudhulpen aan de slag bij klanten van Partena Hulp in huis. Ze hebben allemaal een vast contract en werken bij klanten die écht bij hen passen. Want Partena is een betrouwbare werkgever, die hard investeert in de zorg voor z’n huishoudhulpen. Stephanie Reynaert, Expert Opleidingen & Communicatie bij Partena Hulp in huis, legt ons uit hoe. 
Opleidingen voor huishoudhulpen

We hebben verschillende trajecten. Elke huishoudhulp bij Partena Hulp in huis krijgt een opleidingstraject op maat. Voor nieuwe huishoudhulpen voorzien we bijvoorbeeld een eerste onthaaldag met een opleiding over werkorganisatie, veiligheid op de werkvloer en taalondersteunende tools voor anderstaligen. Na enkele weken, wanneer er al wat werkervaring is opgedaan, volgt dan een terugkomdag voor de starters, om te horen of alles goed is verlopen.

Terugkomdag

Op zo’n dag krijgt de huishoudhulp een strijkopleiding en in de namiddag volgt een interactieve sessie rond verbindende communicatie. We doen dat omdat we het graag willen hebben over specifieke situaties waarmee huishoudhulpen kunnen geconfronteerd worden tijdens het uitoefenen van hun job. We trainen sociale vaardigheden op een toegankelijke manier, gebaseerd op de theorie over Verbindende communicatie van Marshall Rosenberg. Die opleidingen zijn steeds intensief, en we volgen ook goed op wat er tijdens de opleidingen naar boven komt. Op die manier houden we steeds voeling met wat er leeft bij onze medewerkers. Zo kunnen we ook snel inspelen op dringende situaties.

We investeren eigenlijk continu in opleiding voor de medewerkers. Of ze nu pas starten, of al langer in dienst zijn.
Stephanie Reynaert, Expert Opleidingen & Communicatie bij Partena Hulp in huis 

En de niet-starters?

We ondersteunen niet enkel de nieuwe medewerkers. We investeren eigenlijk continu in opleiding, en dus ook voor de medewerkers die al langer in dienst zijn. In samenwerking met Vorm DC, het sectoraal vormingsfonds dat het opleidingsaanbod binnen de Dienstencheques-sector beheert, zet Partena Hulp in huis ook in op competentieversterkende opleidingen. Dat is dan bijvoorbeeld rond ramen lappen en sanitair reinigen, maar ook EHBO, ergonomie en sociale vaardigheden voor huishoudhulpen komen aan bod.

Partena Hulp in huis werft aan

Momenteel is Partena Hulp in huis volop bezig met het aanwerven van huishoudhulpen. Kan je aan de slag, dan krijg je meteen een vast contract, een mooi loon dat stipt betaald wordt en werk in je buurt. Je beslist ook zelf mee over de uren die je werkt.

Maar wat écht het verschil maakt? Je komt thuis bij je klanten. Want we zorgen voor klanten waar je een goede klik mee hebt, zodat je graag gaat werken. Je krijgt oprecht respect voor jouw inzet – of het nu gaat om poetsen, boodschappen doen, koken of strijken. Kortom, je voelt je goed en wordt een deel van het gezin.

Huishoudhulpen aan het woord

Om te tonen dat het niet zomaar enkele loze beloftes zijn, laat Partena Hulp in huis enkele échte werknemers aan het woord. Want we zijn immers trots op onze werknemers. Rita, Guy, Hagar of Sylviane: ze vertellen je graag waarom werken bij Partena Hulp in huis zo fijn is. Bekijk hier hun getuigenissen

Interesse?

Ben je overtuigd? Zin om deel uit te maken van Partena Hulp in huis? Solliciteren kan hier. Succes!

Lees ook

‘Nomenclatuur’ … wablieft?!

Als je een zorgverlener (arts, tandarts, kinesitherapeut, logopedist …) raadpleegt, geeft die jou een getuigschrift voor verstrekte zorgen. Dit alombekende ‘doktersbriefje’ kun je vervolgens indienen bij je ziekenfonds, bijvoorbeeld Partena Ziekenfonds, om een terugbetaling aan te vragen.
11 september 2019

Alles kan beter, ook bij Partena Kinderopvang

Elke dag denken we bij Partena Kinderopvang na over hoe we onze werking zo vlot mogelijk kunnen laten verlopen, zodat de ouders én de kindbegeleiders kunnen vooropstellen wat het allerbelangrijkste is: het welbevinden van het kindje. Deze keer namen we daarbij het inschrijvingsproces onder de loep.

Partena kindbegeleiders dragen zorg voor hun rug

Een job als kindbegeleider is een job die enorm belastend is voor de rug, zoveel is duidelijk. Dag in, dag uit, nemen onze kindbegeleiders hun opvangkindjes op de arm. Voor een knuffel, voor het verluieren, ... Samen gaan ze nu voor een ergonomische reflex. Want rugpreventie staat hoog op onze prioriteitenlijst!