Nood aan een oogtest?

Net als je jaarlijkse afspraak bij de tandarts, is een bezoek aan de oogarts aan te raden. Want ook je ogen veranderen doorheen de jaren. Wist je dat je bij Partena Ziekenfonds terugbetalingen krijgt voor een nieuwe bril, lenzen of oogcorrectie? Er is ook korting voor Partena-leden bij een hele reeks opticiens.
Nood aan een oogtest?

Hoe goed is een online oogtest?

Online bestaan er verschillende oogtesten. Die testen vind je vaak terug bij verschillende opticiens als Hans Anders of Pearl Opticiens. Het is een online tool om na te gaan of je zicht al dan niet is verslechterd, zowel voor bijziendheid als verziendheid. Aan de hand van bepaalde oefeningen wordt nagegaan of jouw zicht van de norm afwijkt. Wat je moeten weten is dat deze testen zeker niet de klassieke bezoekjes aan de oogartsen vervangen. Enkel een oogarts kan vaststellen hoeveel je ogen precies verslechterd of verbeterd zijn. Met die gegevens trek jij naar de winkel voor een paar lenzen of een nieuwe bril. Of overweeg je eerder een oogcorrectie? Ontdek hoe Partena Ziekenfonds precies jou helpt. Download ook onze handige gids over oogproblemen.

Een nieuwe bril

Heb je nood aan een nieuwe bril? Bij erkende opticiens krijg je maar liefst 15% korting op de aankoop van brillenglazen en een nieuw montuur. Indien je langsgaat bij een opticien, neem dan zeker een witte kleefzegel mee als bewijs van je aansluiting bij ons ziekenfonds. Dan wordt de korting onmiddellijk verrekend.

En er is meer! Elke twee jaar geven wij je een tegemoetkoming van 50 euro, zowel voor jong als oud. De enige voorwaarde die hier geldt is dat de nieuwe bril moet voorgeschreven zijn door een oogarts. Bovendien is de tegemoetkoming niet geldig voor leesbrillen en zonnebrillen zonder sterkte. Naast een extra tegemoetkoming is er ook een wettelijke terugbetaling, de voordelen daarvan vind je hier terug.

Ook wanneer je montuur zou breken of beschadigd raken is er geen reden tot paniek! Je kunt je bestaande glazen eenvoudig in een nieuw montuur plaatsen. Wie jonger is dan 18 jaar geniet van een vooraf bepaalde terugbetaling die éénmaal hernieuwbaar is. Meer weten over de voorwaarden van een nieuw montuur? Ontdek ze hier.

Als lid van Partena Ziekenfonds krijg ik 15 procent korting bij mijn opticien. Altijd leuk om een mooi montuur te kunnen kiezen en binnen mijn budget te blijven.
Alain

Lenzen

Beweeg je vrijer zonder bril en sport je liever met lenzen? Dan hebben we goed nieuws, ook je lenzen worden gedeeltelijk terugbetaald! De voorwaarden zijn bijna dezelfde als voor brillenglazen. Wil je weten waarop jij recht hebt? Alle informatie over lenzen vind je terug op onze website .  

Oogcorrectie

Lenzen of bril? Sommige mensen willen geen van beide meer. Kies dan voor een oogcorrectie. Ook hiervoor voorziet Partena Ziekenfonds een vergoeding. Wij betalen éénmalig 100 euro per oog terug voor de chirurgische correctie van een oogafwijking of het plaatsen van intra-oculaire lenzen. De ingreep moet wel door een oogarts voorgeschreven zijn en plaatsgevonden hebben in België. Hoe krijg je deze ingreep nu terugbetaald? Wel, bezorg ons de originele factuur voorzien van een witte kleefzegel. Vermeld duidelijk dat het gaat om een ooglaserbehandeling of het plaatsen van een lensimplantaat.

Of het nu gaat om een nieuwe bril, lenzen of een oogcorrectie: Partena Ziekenfonds geeft op elk van je vragen een passend antwoord. 

Alles wat je moet weten over oogproblemen

Wil je meer weten met welke oogproblemen je te maken kunt krijgen? Wil je meer weten met welke oogproblemen je te maken kunt krijgen?Download onze gratis gids. Met onze infogids over oogproblemen geven we graag een overzicht van de voornaamste oogproblemen en bijhorende symptomen. 

 oogproblemen

Lees ook

Poetshulpen met dienstencheques lijden wél loonverlies bij annulatie

Een uitspraak van minister Vandenbroucke dit weekend leidde tot een verkeerde perceptie rond het annuleren van poetshulp tijdens deze lockdown. Partena Hulp in huis benadrukt dat poetshulp nog steeds veilig kan verlopen mits het naleven van veiligheidsregels. Bij tijdelijke economische werkloosheid lijden poetshulpen in Vlaanderen namelijk wél loonverlies. Het bedrijf wil sensibiliseren om de werknemers uit deze sector te steunen en niet onnodig de poetshulp aan de deur te zetten.

Huishoudhulp in coronatijden: ook dan staan ze voor je klaar!

De Oost-Vlaamse Eline Roose werkt al 4 jaar als enthousiaste huishoudhulp bij Partena Hulp in huis. Helaas hield het coronavirus haar een maand aan de kant. Niet omdat ze getroffen was door het virus zelf, wél door de intussen overbekende maatregelen die huishoudhulp onmogelijk maakten. Maar vandaag staat ze er opnieuw. Klaar om haar trouwe klanten weer uit de nood te helpen! “Sommigen beschouwen me als familie. Supertof, natuurlijk!”
 

Wat als koppel tijdens en na de coronacrisis?

Voordat onze wereld veranderde, stonden koppels misschien net voor een aantal keuzes en beslissingen omtrent hun leven samen. Beginnende daters en prille koppels leerden elkaar misschien net beter kennen en vragen zich af of er een langere toekomst voor hen mogelijk is. Andere koppels dachten misschien net na over samenwonen of uit elkaar gaan of misschien een wereldreis, een huis kopen, in relatietherapie gaan, een job in het buitenland, kinderen of trouwen, enz. Veel van die keuzes werden in de koelkast gestopt. Hoe haal je deze weer boven?