Partena Kinderopvang daagt kinderen uit in hun ontdekkingsreizen

Door te spelen laten we onze kinderen in de opvang als echte ontdekkingsreizigers ervaringen opdoen. Zo bieden we spelenderwijs leerkansen en stimuleren we de ontwikkeling.   En maken we plezier, natuurlijk. Zoek je als ouder inspiratie om je kind te laten spelen thuis en in je buurt? De consulenten van Speelmakers willen ouders graag ondersteunen met spel-inspiratie. Schrijf je nu in voor hun nieuwsbrief.
Partena Kinderopvang daagt kinderen uit in hun ontdekkingsreizen

Spelen bij Partena Kinderopvang

Spelen is uiteraard een belangrijk pedagogisch werkthema bij Partena Kinderopvang. Wij laten ons hierbij graag inspireren door de spelconsulenten van Speelmakers, een coöperatieve vennootschap die werkt aan meer en beter spelen. Aan de hand van workshops en vormingen werkten onze kindbegeleiders al rond het gebruik van kosteloos materiaal, hoekenwerking,  buitenspelen, ...

Speelmakers voor ouders

Nu is er ook goed nieuws voor ouders, want Speelmakers heeft beslist om met een online project ook ouders te ondersteunen. Door niet alleen inspiratie te bieden, maar ook activiteiten aan te bieden die meer speelkansen voor kinderen (klein én groot) creëren, in eigen huis, tuin en buurt.

Wil jij net als ons geïnspireerd raken?  Je kan je hier aanmelden. 

Activiteiten in qurantaine

Speelmakers heeft ook een facebookgroep opgericht om ideeën te delen, voor en door ouders? Bekijk het hier: Speelideeën voor thuis.

Lees ook

Tips om je thuisomgeving kindveilig te maken

Wie kleine kinderen in huis heeft, kent ongetwijfeld de uitspraak "je moet ogen op je rug hebben". Onze allerkleinsten gaan graag op ontdekking. En dat is goed, kinderen moeten gestimuleerd worden op alle vlak, ook al leidt dat soms tot kapoenenstreken. Maar wel liefst in een veilige omgeving natuurlijk.

1 op 4 peuters hinkt achterop bij motorische ontwikkeling

Maar elke dag 15 minuten oefenen in de kinderopvang toont beloftevolle resultaten. Dat ontdekten onderzoekers van UGent en VUB na een studie in de kinderdagverblijven van Partena en OZ Kinderopvang. Alle partijen roepen op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang en een goede opleiding voor kindbegeleiders. 

Naar oma en opa: meer dan alleen een kinderparadijs

Ouders voeden op en grootouders verwennen, een vertrouwde volkswijsheid. Maar we moeten niet rond de pot draaien: grootouders zijn voor veel families de meest betrouwbare schakel in hun sociale cirkel. Ze vangen de kindjes op na school of bij ziekte, ze zijn ervaren in hun zorg en ze maken maar al te graag tijd vrij voor de kleintjes. Maar dat ideale scenario komt er niet zomaar ...