Partena Kinderopvang daagt kinderen uit in hun ontdekkingsreizen

Door te spelen laten we onze kinderen in de opvang als echte ontdekkingsreizigers ervaringen opdoen. Zo bieden we spelenderwijs leerkansen en stimuleren we de ontwikkeling.   En maken we plezier, natuurlijk. Zoek je als ouder inspiratie om je kind te laten spelen thuis en in je buurt? De consulenten van Speelmakers willen ouders graag ondersteunen met spel-inspiratie. Schrijf je nu in voor hun nieuwsbrief.
Partena Kinderopvang daagt kinderen uit in hun ontdekkingsreizen

Spelen bij Partena Kinderopvang

Spelen is uiteraard een belangrijk pedagogisch werkthema bij Partena Kinderopvang. Wij laten ons hierbij graag inspireren door de spelconsulenten van Speelmakers, een coöperatieve vennootschap die werkt aan meer en beter spelen. Aan de hand van workshops en vormingen werkten onze kindbegeleiders al rond het gebruik van kosteloos materiaal, hoekenwerking,  buitenspelen, ...

Speelmakers voor ouders

Nu is er ook goed nieuws voor ouders, want Speelmakers heeft beslist om met een online project ook ouders te ondersteunen. Door niet alleen inspiratie te bieden, maar ook activiteiten aan te bieden die meer speelkansen voor kinderen (klein én groot) creëren, in eigen huis, tuin en buurt.

Wil jij net als ons geïnspireerd raken?  Je kan je hier aanmelden. 

Activiteiten in qurantaine

Speelmakers heeft ook een facebookgroep opgericht om ideeën te delen, voor en door ouders? Bekijk het hier: Speelideeën voor thuis.

Lees ook

18 september 2020

Ga digitaal met Partena Kinderopvang

Zoals je weet zetten we bij Partena Kinderopvang al langer in op digitalisering. Zo krijg je je factuur per mail, en een herinneringsberichtje komt per sms. Elke dag werken we verder aan die digitalisering. De administratie voor de inschrijving bijvoorbeeld zal binnenkort ook online kunnen. Daarnaast zetten we meer en meer in op de ouderapp als communicatiemiddel. 
18 september 2020

De motoriek van peuters onder de loep

Bij Partena Kinderopvang blijven we graag op de hoogte van nieuwe inzichten in de wereld en ontwikkeling van jonge kinderen. Zo kunnen wij onze werking en pedagogisch beleid daarop voortbouwen en verbeteren. Daarom werken we met plezier mee aan wetenschappelijk onderzoek. Zo ook aan dit project in samenwerking met Universiteit Gent, rond de motoriek van peuters. 
18 september 2020

Pimpampoentje toont hoe duurzaam je kinderdagverblijf is

Bij Partena Kinderopvang zetten we al langer in op duurzaamheid. Daar gaan we nu nog een stapje verder in met deze vrolijke groene mascotte. Ontmoet Pimpampoentje, het groene lieveheersbeestje dat met zijn stippen aangeeft hoe duurzaam jouw kinderdagverblijf is. Heb jij ‘m al gespot?