Partena Kinderopvang daagt kinderen uit in hun ontdekkingsreizen

Door te spelen laten we onze kinderen in de opvang als echte ontdekkingsreizigers ervaringen opdoen. Zo bieden we spelenderwijs leerkansen en stimuleren we de ontwikkeling.   En maken we plezier, natuurlijk. Zoek je als ouder inspiratie om je kind te laten spelen thuis en in je buurt? De consulenten van Speelmakers willen ouders graag ondersteunen met spel-inspiratie. Schrijf je nu in voor hun nieuwsbrief.
Partena Kinderopvang daagt kinderen uit in hun ontdekkingsreizen

Spelen bij Partena Kinderopvang

Spelen is uiteraard een belangrijk pedagogisch werkthema bij Partena Kinderopvang. Wij laten ons hierbij graag inspireren door de spelconsulenten van Speelmakers, een coöperatieve vennootschap die werkt aan meer en beter spelen. Aan de hand van workshops en vormingen werkten onze kindbegeleiders al rond het gebruik van kosteloos materiaal, hoekenwerking,  buitenspelen, ...

Speelmakers voor ouders

Nu is er ook goed nieuws voor ouders, want Speelmakers heeft beslist om met een online project ook ouders te ondersteunen. Door niet alleen inspiratie te bieden, maar ook activiteiten aan te bieden die meer speelkansen voor kinderen (klein én groot) creëren, in eigen huis, tuin en buurt.

Wil jij net als ons geïnspireerd raken?  Je kan je hier aanmelden. 

Activiteiten in qurantaine

Speelmakers heeft ook een facebookgroep opgericht om ideeën te delen, voor en door ouders? Bekijk het hier: Speelideeën voor thuis.

Lees ook

Quarantaine met kinderen: een aantal tips

Quarantaine, het woord geeft ineens ook heel veel prijs van het gevoel dat eraan vast hangt: afzondering en opsluiting. En voor velen onder ons ook met kinderen. Na enkele weken in quarantaine laat de creativiteit het logischerwijs al wat afweten, maar daar hebben wij een oplossing voor: een aantal tips van ervaringsdeskundige Dana, kindbegeleidster bij Partena Kinderopvang.
Dana d'Hulst
Kindbegeleidster Partena Kinderopvang

Tieners en cannabis

Je tiener informeren over de risico’s van cannabisgebruik is vandaag geen overbodige luxe. Wat moet je als ouder weten over cannabis? Ontdek hier de meest gestelde vragen.

Herfst bij Partena Kinderopvang

Partena Kinderopvang heeft niet 'zomaar' zijn Waardenboom. We zetten dagelijks onze waarden om in de praktijk. Ontdek hier de activiteiten die we de voorbije herfst organiseerden doorgaan in de Partena Kinderdagverblijven.