Partena Kinderopvang daagt kinderen uit in hun ontdekkingsreizen

Door te spelen laten we onze kinderen in de opvang als echte ontdekkingsreizigers ervaringen opdoen. Zo bieden we spelenderwijs leerkansen en stimuleren we de ontwikkeling.   En maken we plezier, natuurlijk. Zoek je als ouder inspiratie om je kind te laten spelen thuis en in je buurt? De consulenten van Speelmakers willen ouders graag ondersteunen met spel-inspiratie. Schrijf je nu in voor hun nieuwsbrief.
Partena Kinderopvang daagt kinderen uit in hun ontdekkingsreizen

Spelen bij Partena Kinderopvang

Spelen is uiteraard een belangrijk pedagogisch werkthema bij Partena Kinderopvang. Wij laten ons hierbij graag inspireren door de spelconsulenten van Speelmakers, een coöperatieve vennootschap die werkt aan meer en beter spelen. Aan de hand van workshops en vormingen werkten onze kindbegeleiders al rond het gebruik van kosteloos materiaal, hoekenwerking,  buitenspelen, ...

Speelmakers voor ouders

Nu is er ook goed nieuws voor ouders, want Speelmakers heeft beslist om met een online project ook ouders te ondersteunen. Door niet alleen inspiratie te bieden, maar ook activiteiten aan te bieden die meer speelkansen voor kinderen (klein én groot) creëren, in eigen huis, tuin en buurt.

Wil jij net als ons geïnspireerd raken?  Je kan je hier aanmelden. 

Activiteiten in qurantaine

Speelmakers heeft ook een facebookgroep opgericht om ideeën te delen, voor en door ouders? Bekijk het hier: Speelideeën voor thuis.

Lees ook

Een trouwfeest in het dagverblijf

De liefde tussen 2 peutertjes in kinderdagverblijf Boskabouter in Melle was zo overduidelijk, dat de kindbegeleiders die liefde wilden vereeuwigen. Ze hielden daarom een heus trouwfeest voor de 2 tortelduifjes.

Ontdekking van het blotevoetenparcours in Heldenhuis

Een blotevoetenpad buiten kenden we al, maar ook binnen kun je heel eenvoudig zo’n tactiel pad maken. Bij kinderopvang Heldenhuis in Antwerpen maakten ze er een met verschillende materialen, om dan de kleine voetjes op verkenning te laten gaan.