Nieuws Gezin
18 september 2020

deel

Baby- en peuteryoga bij Partena Kinderopvang

Yoga in het kinderdagverblijf? Bij Kikkerkoning in Berlare zijn ze er razend enthousiast over. Niet alleen de begeleiders, maar ook de kindjes.
Baby- en peuteryoga bij Partena Kinderopvang

Lekker ontspannen

Kindbegeleider Ellen vertelt: “Yoga voor kleintjes is eigenlijk een speelse manier om tot ontspanning te komen. Dat doen we door een combinatie van aanraking en spel. Het helpt de kindjes tot rust te komen en op een positieve manier met stress om te gaan.” 

Yoga draagt ook bij aan de ontwikkeling van de spijsvertering, de hersenen en het zenuwstelsel, het stimuleert de bloedsomloop, versterkt de spieren en maakt soepel. Geen wonder dus dat de kindjes er zo blij van worden!

Blije kindjes, blije ouders

Ellen doet de kinderyoga soms met 1 kindje, soms in kleine groep. “1 op 1 is heel fijn voor het kindje, omdat het dan de volledige aandacht krijgt. Maar ook in groep in een rustige kamer is het een heerlijk ontspanmoment.”

Kinderyoga is trouwens ook voor de ouders fijn, want zo’n yogamoment bevordert de communicatie en versterkt de band. Kindjes worden blij en opener, zo merkt Ellen nog.

Een portie persoonlijke aandacht

Kinderyoga, en zeker de persoonlijke aandacht voor elk kind, past ook binnen de Waardenboom die Partena Kinderopvang hanteert. 

Bij Partena heeft elk kind recht op een portie persoonlijke aandacht: een knuffel als ze daar behoefte aan hebben, een gezellige babbel op kinderniveau, of zoals bij Kikkerkoning: een zalig ontspannende yogasessie. 
 

Lees ook

14 juni 2021

15 min bewegen in de kinderopvang goed voor motorische ontwikkeling

UGent en VUB rondden net een beloftevolle pilootstudie af in de kinderdagverblijven van Partena en OZ Kinderopvang. Daaruit bleek niet alleen dat een kwart van de 1- tot 3-jarigen onder de referentiewaarden van motorische vaardigheden scoort. Maar ook dat, wanneer men in de crèche gedurende 15 minuten per dag gericht oefende op motoriek, de kinderen met rasse schreden vooruitgingen - letterlijk en figuurlijk.  Alle partijen roepen daarom op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang. 

Een hart onder de riem voor de mensen van de kinderopvang

Tijdens de pandemie gingen scholen en horeca dicht en waren vele kantoren verlaten door het verplichte thuiswerk. Af en toe vergeten we dan dat de kinderopvang al die tijd gewoon open bleef. De vele kinderbegeleiders van Partena en OZ Kinderopvang stonden dag in dag uit paraat. En dat verdiende volgens ons een hart onder de riem!