NieuwsGezin
18 september 2020

deel

Baby- en peuteryoga bij Partena Kinderopvang

Yoga in het kinderdagverblijf? Bij Kikkerkoning in Berlare zijn ze er razend enthousiast over. Niet alleen de begeleiders, maar ook de kindjes.
Baby- en peuteryoga bij Partena Kinderopvang

Lekker ontspannen

Kindbegeleider Ellen vertelt: “Yoga voor kleintjes is eigenlijk een speelse manier om tot ontspanning te komen. Dat doen we door een combinatie van aanraking en spel. Het helpt de kindjes tot rust te komen en op een positieve manier met stress om te gaan.” 

Yoga draagt ook bij aan de ontwikkeling van de spijsvertering, de hersenen en het zenuwstelsel, het stimuleert de bloedsomloop, versterkt de spieren en maakt soepel. Geen wonder dus dat de kindjes er zo blij van worden!

Blije kindjes, blije ouders

Ellen doet de kinderyoga soms met 1 kindje, soms in kleine groep. “1 op 1 is heel fijn voor het kindje, omdat het dan de volledige aandacht krijgt. Maar ook in groep in een rustige kamer is het een heerlijk ontspanmoment.”

Kinderyoga is trouwens ook voor de ouders fijn, want zo’n yogamoment bevordert de communicatie en versterkt de band. Kindjes worden blij en opener, zo merkt Ellen nog.

Een portie persoonlijke aandacht

Kinderyoga, en zeker de persoonlijke aandacht voor elk kind, past ook binnen de Waardenboom die Partena Kinderopvang hanteert. 

Bij Partena heeft elk kind recht op een portie persoonlijke aandacht: een knuffel als ze daar behoefte aan hebben, een gezellige babbel op kinderniveau, of zoals bij Kikkerkoning: een zalig ontspannende yogasessie. 
 

Lees ook

04 maart 2021

Voorkomen is beter dan genezen

Maandagmorgen 1 maart brachten zo’n 2.000 mama’s en papa’s hun kindje naar één van onze Partena en OZ opvanglocaties in Vlaanderen. Amper 3 uur later hadden we er al 40 terug gecontacteerd met de dringende vraag hun kindje terug te komen ophalen, omwille van een COVID-19-besmetting bij enkele van onze kinderbegeleiders. De richtlijnen van Kind & Gezin zijn gelukkig, waarvoor dank trouwens, zeer duidelijk. De leefgroep van een besmette kinderbegeleider moet onmiddellijk sluiten en kinderen en kinderbegeleiders met een hoog-risicocontact moeten in quarantaine.
Filip Standaert
Manager Kinderopvang
18 september 2020

Ga digitaal met Partena Kinderopvang

Zoals je weet zetten we bij Partena Kinderopvang al langer in op digitalisering. Zo krijg je je factuur per mail, en een herinneringsberichtje komt per sms. Elke dag werken we verder aan die digitalisering. De administratie voor de inschrijving bijvoorbeeld zal binnenkort ook online kunnen. Daarnaast zetten we meer en meer in op de ouderapp als communicatiemiddel. 
18 september 2020

De motoriek van peuters onder de loep

Bij Partena Kinderopvang blijven we graag op de hoogte van nieuwe inzichten in de wereld en ontwikkeling van jonge kinderen. Zo kunnen wij onze werking en pedagogisch beleid daarop voortbouwen en verbeteren. Daarom werken we met plezier mee aan wetenschappelijk onderzoek. Zo ook aan dit project in samenwerking met Universiteit Gent, rond de motoriek van peuters.