NieuwsGezin
05 juli 2019

deel

Onafhankelijke Ziekenfondsen: Let's get digital!

De Onafhankelijke Ziekenfondsen trekken volop de kaart van de digitalisering om het leven van hun leden makkelijker te maken. Die digitalisering van de gezondheidszorg is dan ook dé rode draad door ons jaarverslag!

eAttest, eFact, Itsme, …

De Onafhankelijke Ziekenfondsen willen een voortrekker zijn in deze digitale tijden. Daarom waren we de eersten om Itsme te gebruiken om onze leden veilig en eenvoudig toegang te bieden tot hun online loket. Ook rond eAttest en eFact hebben we veel inspanningen geleverd. Dankzij eAttest is het niet meer nodig om een papieren getuigschrift bij je ziekenfonds binnen te brengen en volgt de terugbetaling sneller. Ook de elektronische facturatie van de derde betaler (eFact) zorgt voor veel administratieve vereenvoudiging.

100% digitaliseren tegen 2025

Ondertussen zet de digitale evolutie zich verder en ook de Onafhankelijke Ziekenfondsen kijken naar de toekomst. Dat betekent bv. investeren in een elektronisch medisch attest voor arbeidsongeschiktheid. Sowieso is het onze ambitie om tegen 2022 80% van onze documenten te digitaliseren en tegen 2025 zelfs 100%. 

Meer info

Ontdek ons jaarverslag op www.mloz.be.

Maak kennis met de online service van Partena Ziekenfonds

Ontdek onze digitale diensten en beheer je ziekenfondsdossier snel en makkelijk. Zo handig dat je er blij van wordt!

Artikel tags:

Lees ook

Poetshulpen met dienstencheques lijden wél loonverlies bij annulatie

Een uitspraak van minister Vandenbroucke dit weekend leidde tot een verkeerde perceptie rond het annuleren van poetshulp tijdens deze lockdown. Partena Hulp in huis benadrukt dat poetshulp nog steeds veilig kan verlopen mits het naleven van veiligheidsregels. Bij tijdelijke economische werkloosheid lijden poetshulpen in Vlaanderen namelijk wél loonverlies. Het bedrijf wil sensibiliseren om de werknemers uit deze sector te steunen en niet onnodig de poetshulp aan de deur te zetten.

Huishoudhulp in coronatijden: ook dan staan ze voor je klaar!

De Oost-Vlaamse Eline Roose werkt al 4 jaar als enthousiaste huishoudhulp bij Partena Hulp in huis. Helaas hield het coronavirus haar een maand aan de kant. Niet omdat ze getroffen was door het virus zelf, wél door de intussen overbekende maatregelen die huishoudhulp onmogelijk maakten. Maar vandaag staat ze er opnieuw. Klaar om haar trouwe klanten weer uit de nood te helpen! “Sommigen beschouwen me als familie. Supertof, natuurlijk!”
 

Wat als koppel tijdens en na de coronacrisis?

Voordat onze wereld veranderde, stonden koppels misschien net voor een aantal keuzes en beslissingen omtrent hun leven samen. Beginnende daters en prille koppels leerden elkaar misschien net beter kennen en vragen zich af of er een langere toekomst voor hen mogelijk is. Andere koppels dachten misschien net na over samenwonen of uit elkaar gaan of misschien een wereldreis, een huis kopen, in relatietherapie gaan, een job in het buitenland, kinderen of trouwen, enz. Veel van die keuzes werden in de koelkast gestopt. Hoe haal je deze weer boven?