NieuwsGezin
05 juli 2019

deel

Onafhankelijke Ziekenfondsen: Let's get digital!

De Onafhankelijke Ziekenfondsen trekken volop de kaart van de digitalisering om het leven van hun leden makkelijker te maken. Die digitalisering van de gezondheidszorg is dan ook dé rode draad door ons jaarverslag!

eAttest, eFact, Itsme, …

De Onafhankelijke Ziekenfondsen willen een voortrekker zijn in deze digitale tijden. Daarom waren we de eersten om Itsme te gebruiken om onze leden veilig en eenvoudig toegang te bieden tot hun online loket. Ook rond eAttest en eFact hebben we veel inspanningen geleverd. Dankzij eAttest is het niet meer nodig om een papieren getuigschrift bij je ziekenfonds binnen te brengen en volgt de terugbetaling sneller. Ook de elektronische facturatie van de derde betaler (eFact) zorgt voor veel administratieve vereenvoudiging.

100% digitaliseren tegen 2025

Ondertussen zet de digitale evolutie zich verder en ook de Onafhankelijke Ziekenfondsen kijken naar de toekomst. Dat betekent bv. investeren in een elektronisch medisch attest voor arbeidsongeschiktheid. Sowieso is het onze ambitie om tegen 2022 80% van onze documenten te digitaliseren en tegen 2025 zelfs 100%. 

Meer info

Ontdek ons jaarverslag op www.mloz.be.

Maak kennis met de online service van Partena Ziekenfonds

Ontdek onze digitale diensten en beheer je ziekenfondsdossier snel en makkelijk. Zo handig dat je er blij van wordt!

Artikel tags:

Lees ook

‘Nomenclatuur’ … wablieft?!

Als je een zorgverlener (arts, tandarts, kinesitherapeut, logopedist …) raadpleegt, geeft die jou een getuigschrift voor verstrekte zorgen. Dit alombekende ‘doktersbriefje’ kun je vervolgens indienen bij je ziekenfonds, bijvoorbeeld Partena Ziekenfonds, om een terugbetaling aan te vragen.
11 september 2019

Alles kan beter, ook bij Partena Kinderopvang

Elke dag denken we bij Partena Kinderopvang na over hoe we onze werking zo vlot mogelijk kunnen laten verlopen, zodat de ouders én de kindbegeleiders kunnen vooropstellen wat het allerbelangrijkste is: het welbevinden van het kindje. Deze keer namen we daarbij het inschrijvingsproces onder de loep.

Partena kindbegeleiders dragen zorg voor hun rug

Een job als kindbegeleider is een job die enorm belastend is voor de rug, zoveel is duidelijk. Dag in, dag uit, nemen onze kindbegeleiders hun opvangkindjes op de arm. Voor een knuffel, voor het verluieren, ... Samen gaan ze nu voor een ergonomische reflex. Want rugpreventie staat hoog op onze prioriteitenlijst!