Werkbaar werk? Da's samen sterk!

Bij Partena en OZ investeren we veel in onze mensen. Maar voor de periode 2021-2022 doen we net dat beetje meer voor onze huishoudhulpen! Met de steun van het Europees Sociaal Fonds en het Vlaams Cofinancieringsfonds organiseren we extra opleidingen rond het thema ‘werkbaar werk’. Veronique Leyssens, recruiter bij Partena en OZ, volgt het opleidingstraject nauw op.
Werkbaar werk? Da's samen sterk!

Veronique, welke opleidingen voorziet Partena en OZ voor de huishoudhulpen?

"Elke huishoudhulp die bij ons start, krijgt sowieso een onboarding traject met opleidingen rond poetsen, organiseren en ergonomie. Vooral die laatste is belangrijk, want het werk van onze huishoudhulpen is niet te onderschatten. Met de opleiding ergonomie geven we hen van bij het begin de basics mee om op de juiste manier aan de slag te gaan. Zo vermijden ze eventuele pijnklachten op lange termijn door hun lichaam niet te overbelasten.

Naast het onboarding traject bieden we ook opleidingen op maat aan, waar onze huishoudhulpen op basis van hun ervaringen en noden bij kunnen aansluiten. Deze opleidingen bevatten veel variatie en richten zich zowel op het praktisch aspect van poetsen, als op de persoonlijke ontwikkeling van onze mensen. En dat kan gaan van technieken om vloeren te poetsen tot efficiënt communiceren."

Welke opleidingen zijn er in 2021 bij gekomen met de steun van het Europees Sociaal Fonds?

Het gaat om drie opleidingen in totaal:

  • EHBO en veiligheid
  • Omgaan met stress
  • Assertief communiceren

Ook deze extra opleidingen houden mooi de balans tussen praktische ervaring en persoonlijke zelfontwikkeling in evenwicht. De eerste sessies vonden in maart plaats, en werden alvast goed onthaald door de deelnemende huishoudhulpen.

Hoe zijn de eerste sessies dan verlopen?

Heel vlot en vooral met veel goesting en motivatie! Onze huishoudhulpen werken het grootste deel van hun tijd zelfstandig, en dan is het erg fijn om je ervaringen te kunnen delen met collega’s. Vooral de opleidingen ‘Omgaan met stress’ en ‘Assertief communiceren’ bleken daarvoor de perfecte gelegenheid. Tijdens de opleidingen kwam naar voren dat veel huishoudhulpen op gelijkaardige problemen botsen, en het deed hen duidelijk deugd om te weten dat ze er niet alleen voor staan.

Aan de hand van al die cases op de werkvloer zijn we dan telkens dieper ingegaan op hoe elk van hen daarmee omgaat, en hoe ze eventuele hindernissen in de toekomst constructief kunnen wegnemen. Het was een zeer waardevolle en aangename ervaring, zelfs met de mondmaskers en de maatregelen die we moeten nemen door corona. Laten we hopen dat we deze situatie snel achter de rug hebben, zodat we naast deze opleidingen ook de teambuilding weer kunnen opnemen.

Collega Jan volgde de opleiding ‘Omgaan met stress’ en ‘Assertief communiceren’. En hij stak daar heel wat van op! En niet alleen van de lesgeefster, maar ook van de collega’s.

"Ik heb heel wat nieuwe inzichten meegekregen. Vooral de opleiding ‘Omgaan met stress’, heeft mijn ogen geopend: zoveel collega’s die met dezelfde vragen zitten als ik. Het deed deugd dat eens met elkaar te kunnen delen."
Jan, huishoudhulp
Met de steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF) en het Vlaams Cofinancieringsfonds (VCF) willen we onze huishoudhulpen sterker maken en zorgen voor een werkbare job.

 

We zetten de financiële steun in voor opleidingen voor onze huishoudhulpen, en meer bepaald voor de doel- en kansengroepen met een hogere anciënniteit dan 2 jaar. Hiermee zullen we meer dan 1.100 huishoudhulpen kunnen bereiken!