NieuwsGezin
01 juli 2016

deel

Sodexo app: betaal nog vlotter met elektronische dienstencheques

Sodexo lanceert in Vlaanderen de mobiele applicatie 'Dienstencheques by Sodexo'. Die app maakt het systeem van elektronische dienstencheques nóg makkelijker.

Snel een prestatie van je poetshulp bevestigen via de mobiele app

Werken met elektronische dienstencheques wordt nog handiger nu je de dienstencheques kunt regelen via de mobiele app van Sodexo. Je hoeft niet langer in te loggen via je computer. Vanaf nu kun je via de app: 

  • prestaties van je poets- of strijkhulp bevestigen of betwisten
  • een overzicht van de prestaties raadplegen
  • je bestelgeschiedenis bekijken
  • de jaarlijkse quota raadplegen

Downloaden is gratis

De Sodexo app is gratis en beschikbaar in 3 talen (NL, FR, D) in de Apple Store (iOS) en op Google Play (Android). 

Om toegang te krijgen tot de app geef je de eerste keer login en paswoord in. Dit filmpje zet je alvast op weg.

Brussel en Wallonië volgen

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het Waalse Gewest lanceren na de zomervakantie hun eigen mobiele applicatie.

Lees ook

Poetshulpen met dienstencheques lijden wél loonverlies bij annulatie

Een uitspraak van minister Vandenbroucke dit weekend leidde tot een verkeerde perceptie rond het annuleren van poetshulp tijdens deze lockdown. Partena Hulp in huis benadrukt dat poetshulp nog steeds veilig kan verlopen mits het naleven van veiligheidsregels. Bij tijdelijke economische werkloosheid lijden poetshulpen in Vlaanderen namelijk wél loonverlies. Het bedrijf wil sensibiliseren om de werknemers uit deze sector te steunen en niet onnodig de poetshulp aan de deur te zetten.

Huishoudhulp in coronatijden: ook dan staan ze voor je klaar!

De Oost-Vlaamse Eline Roose werkt al 4 jaar als enthousiaste huishoudhulp bij Partena Hulp in huis. Helaas hield het coronavirus haar een maand aan de kant. Niet omdat ze getroffen was door het virus zelf, wél door de intussen overbekende maatregelen die huishoudhulp onmogelijk maakten. Maar vandaag staat ze er opnieuw. Klaar om haar trouwe klanten weer uit de nood te helpen! “Sommigen beschouwen me als familie. Supertof, natuurlijk!”
 

Wat als koppel tijdens en na de coronacrisis?

Voordat onze wereld veranderde, stonden koppels misschien net voor een aantal keuzes en beslissingen omtrent hun leven samen. Beginnende daters en prille koppels leerden elkaar misschien net beter kennen en vragen zich af of er een langere toekomst voor hen mogelijk is. Andere koppels dachten misschien net na over samenwonen of uit elkaar gaan of misschien een wereldreis, een huis kopen, in relatietherapie gaan, een job in het buitenland, kinderen of trouwen, enz. Veel van die keuzes werden in de koelkast gestopt. Hoe haal je deze weer boven?