Digitalisering in de kinderopvang maakt jou het leven makkelijker

Ook binnen Partena en OZ Kinderopvang staan we niet stil wat digitalisering betreft. We zijn altijd op zoek naar manieren om de administratie zo eenvoudig mogelijk te houden. Dat maakt vooral het leven voor jou als ouder heel wat gemakkelijker.
Digitalisering in de kinderopvang maakt jou het leven makkelijker

Inschrijving: volledig digitaal

De inschrijving van een kindje binnen de Kinderopvang gaat gepaard met heel wat administratie. Vanaf oktober zullen ouders bij een nieuwe inschrijving alles digitaal kunnen voltooien. De informatie die we krijgen via de ouders wordt automatisch ingelezen in onze systemen. Dat betekent: minder kans op fouten en een snellere afhandeling van documenten. 

Na een dubbelcheck door onze administratieve medewerkers genereren we met een eenvoudige druk op de knop een contract en sturen dat digitaal door. Daarenboven zullen de ouders het contract voortaan digitaal kunnen tekenen. Geen printer meer nodig, geen post meer die verloren gaat. Gedaan met zoeken naar papieren, want alle administratie rond de opvang van je kindje wordt netjes bijgehouden in de ouderapp!

Persoonlijke aanpak dankzij videochat

Hulp nodig? Bijkomende administratieve vragen? Geen probleem! Want daarnaast staan we de ouders graag te woord via een videochat. Dat is handig, want er is geen verplaatsing nodig, en je maakt een afspraak op het tijdstip van jouw keuze.

Nieuw startende ouders kunnen gebruik maken van die videochat. Zij krijgen daarvoor een link mee in hun inschrijvingsbundel.

Waarom videochat en geen telefoon? Wij vinden de persoonlijke aanpak belangrijk én kunnen via deze weg ook zaken tonen op het gedeelde scherm. 
‘We zorgen voor eenvoud’, niet?

 

Lees ook

Kinderdagverblijven in de kijker

Afgelopen zomer lanceerden we bij Partena en OZ Kinderopvang – binnenkort Helan Kinderopvang – een leuke challenge voor de kinderdagverblijven. De uitdaging? Een in-het-oog-springend filmpje maken waarbij het kinderdagverblijf op een creatieve manier in de kijker wordt gezet. We kregen heel wat originele inzendingen van onze verschillende kinderopvangverblijven. Uiteindelijk selecteerden we 2 winnaars. Zij mochten een cadeaucheque t.w.v. €300 in ontvangst nemen!
 

Hoe voelt jouw kindje zich in de opvang?

Als ouder wil je dat je kindje zich goed voelt in de opvang, dat het geniet van de activiteiten en dat zijn/haar ontwikkeling wordt gestimuleerd. Ziko-Vo is een volgsysteem voor baby’s en peuters dat verzorgers helpt om kindjes daarin op te volgen. Ontdek hoe ze met Ziko-Vo aan de slag gaan in de Droomtuin in Sint-Martens-Latem.

Creatief met kosteloos materiaal

Spelen en knutselen is niet alleen belangrijk voor de fijne motoriek van je kindje, het stimuleert ook de creativiteit, leert kinderen waarnemen en vergroot hun ruimtelijk inzicht. Duur materiaal heb je overigens helemaal niet nodig. Bij Bellenbos in Borgerhout tonen ze dat je met kosteloos materiaal heerlijk én duurzaam kan knutselen. Haal alvast inspiratie uit deze 3 kosteloze materialen om zelf creatief aan de slag te gaan.