Medicalia maakt extra medische zorg betaalbaar, ook op je oude dag

Ouder worden is niet altijd plezant. Je ziet misschien minder goed dan voorheen, je hebt een hoorapparaat nodig of je krijgt last van je gewrichten. Al deze zaken brengen extra medische kosten met zich mee, die niet gedekt worden door de standaard ziekteverzekering.
Sluit daarom onze Medicalia verzekering af. Zo ben je verzekerd voor extra medische kosten en kun je met een gerust hart van je oude dag genieten. Dankzij Medicala krijg je onder andere een terugbetaling voor een bril, hoorapparaat en de kinesist. 
 
De 70-jarige Ghislaine uit onze televisespot bijvoorbeeld, sloot onlangs een Medicalia verzekering af omdat ze regelmatig preventief onderzoeken laat uitvoeren door de oogarts, huidarts en cardioloog. Dankzij deze extra verzekering hoeft ze zich nu nooit zorgen te maken over de kosten voor deze onderzoeken. Lees het volledige verhaal van Ghislaine hier.   

Een verzekering voor extra medische kosten zónder leeftijdsgrens

Onze Medicalia verzekering is toegankelijk voor iedereen. Je hoeft bovendien geen medische vragenlijst in te vullen. Jouw maandelijkse bijdrage wordt bepaald aan de hand van je leeftijd: 
  • 60 jaar en ouder: 39 euro per maand
  • 45 tot 59 jaar: 23 euro per maand
  • 30 tot 44 jaar: 15 euro per maand
  • 18 tot 29 jaar: 14,50 euro per maand
  • 7 tot 17 jaar: 13 euro per maand
  • 0 tot 6 jaar: 0 euro per maand
Medicalia is een gezinsverzekering, alle gezinsleden sluiten zich tegelijk aan en zijn samen verzekerd voor extra medische kosten

Ontdek jouw voordelen 

Medicala verzekert je tegen extra medische kosten. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van preventieve onderzoeken zoals een hoor- of oogtest, maar ook de kosten van alternatieve behandelingen zoals een bezoek aan de osteopaat en de homeopaat. 

Terugbetaling hoorapparaat

Moet je de televisie soms wat harder zetten of kan je gesprekspartners niet altijd goed verstaan? Dan heb je misschien een hoorapparaat nodig. Voor veel mensen is het echter een grote stap om een gehoortest te laten doen. Een hoorapparaat is immers vrij duur en je ziet er misschien tegenop om er dagelijks een te moeten dragen.
 
Toch is het verstandig om zo snel mogelijk een gehoortest te laten doen; uit onderzoek blijkt namelijk dat een hoorapparaat de achteruitgang van je gehoor kan vertragen.  
 
Als je verzekerd bent met Medicalia hoef jij je in elk geval geen zorgen te maken over de kosten van een hoorapparaat. Je krijgt namelijk een terugbetaling voor het hoorapparaat. Om precies te zijn: je krijgt een terugbetaling tot 75% voor je hoorapparaat (dit geldt niet voor binnenoorprothesen en cochleaire implantaten, en max. 600 euro/aansluitingsjaar/persoon).

Terugbetaling bril en lenzen

Bij het ouder worden gaat bij veel mensen hun zicht achteruit. Merk je dat het moeilijker wordt om de krant te lezen, zie je minder ver dan vroeger of heb je last van vermoeide ogen? Laat dan best een oogmeting doen bij de oogarts. 
 
Blijk je inderdaad een bril of lenzen nodig te hebben? Dan krijg je dankzij jouw Medicalia verzekering een terugbetaling voor je bril of lenzen. Deze terugbetaling voor je bril, of andere kosten voor oogverzorging, bestaat uit 75% van de gemaakte kosten. 

Terugbetaling alternatieve behandelingen

Als je verzekerd bent met onze Medicalia-verzekering, dan krijg je een terugbetaling van 75% van de kosten voor de alternatieve behandelingen homeopathie, osteopathie, chiropraxie en acupunctuur
 
Heb je interesse in onze verzekering voor extra medische kosten? Lees hier wat Medicalia precies dekt en bereken jouw bijdrage of contacteer ons voor persoonlijk advies. 
 

Lees ook

Huishoudhulp in coronatijden: ook dan staan ze voor je klaar!

De Oost-Vlaamse Eline Roose werkt al 4 jaar als enthousiaste huishoudhulp bij Partena Hulp in huis. Helaas hield het coronavirus haar een maand aan de kant. Niet omdat ze getroffen was door het virus zelf, wél door de intussen overbekende maatregelen die huishoudhulp onmogelijk maakten. Maar vandaag staat ze er opnieuw. Klaar om haar trouwe klanten weer uit de nood te helpen! “Sommigen beschouwen me als familie. Supertof, natuurlijk!”
 

Wat als koppel tijdens en na de coronacrisis?

Voordat onze wereld veranderde, stonden koppels misschien net voor een aantal keuzes en beslissingen omtrent hun leven samen. Beginnende daters en prille koppels leerden elkaar misschien net beter kennen en vragen zich af of er een langere toekomst voor hen mogelijk is. Andere koppels dachten misschien net na over samenwonen of uit elkaar gaan of misschien een wereldreis, een huis kopen, in relatietherapie gaan, een job in het buitenland, kinderen of trouwen, enz. Veel van die keuzes werden in de koelkast gestopt. Hoe haal je deze weer boven?