Medicalia maakt extra medische zorg betaalbaar, ook op je oude dag

Ouder worden is niet altijd plezant. Je ziet misschien minder goed dan voorheen, je hebt een hoorapparaat nodig of je krijgt last van je gewrichten. Al deze zaken brengen extra medische kosten met zich mee, die niet gedekt worden door de standaard ziekteverzekering.
Sluit daarom onze Medicalia verzekering af. Zo ben je verzekerd voor extra medische kosten en kun je met een gerust hart van je oude dag genieten. Dankzij Medicala krijg je onder andere een terugbetaling voor een bril, hoorapparaat en de kinesist. 
 
De 70-jarige Ghislaine uit onze televisespot bijvoorbeeld, sloot onlangs een Medicalia verzekering af omdat ze regelmatig preventief onderzoeken laat uitvoeren door de oogarts, huidarts en cardioloog. Dankzij deze extra verzekering hoeft ze zich nu nooit zorgen te maken over de kosten voor deze onderzoeken. Lees het volledige verhaal van Ghislaine hier.   

Een verzekering voor extra medische kosten zónder leeftijdsgrens

Onze Medicalia verzekering is toegankelijk voor iedereen. Je hoeft bovendien geen medische vragenlijst in te vullen. Jouw maandelijkse bijdrage wordt bepaald aan de hand van je leeftijd: 
  • 60 jaar en ouder: 39 euro per maand
  • 45 tot 59 jaar: 23 euro per maand
  • 30 tot 44 jaar: 15 euro per maand
  • 18 tot 29 jaar: 14,50 euro per maand
  • 7 tot 17 jaar: 13 euro per maand
  • 0 tot 6 jaar: 0 euro per maand
Medicalia is een gezinsverzekering, alle gezinsleden sluiten zich tegelijk aan en zijn samen verzekerd voor extra medische kosten

Ontdek jouw voordelen 

Medicala verzekert je tegen extra medische kosten. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van preventieve onderzoeken zoals een hoor- of oogtest, maar ook de kosten van alternatieve behandelingen zoals een bezoek aan de osteopaat en de homeopaat. 

Terugbetaling hoorapparaat

Moet je de televisie soms wat harder zetten of kan je gesprekspartners niet altijd goed verstaan? Dan heb je misschien een hoorapparaat nodig. Voor veel mensen is het echter een grote stap om een gehoortest te laten doen. Een hoorapparaat is immers vrij duur en je ziet er misschien tegenop om er dagelijks een te moeten dragen.
 
Toch is het verstandig om zo snel mogelijk een gehoortest te laten doen; uit onderzoek blijkt namelijk dat een hoorapparaat de achteruitgang van je gehoor kan vertragen.  
 
Als je verzekerd bent met Medicalia hoef jij je in elk geval geen zorgen te maken over de kosten van een hoorapparaat. Je krijgt namelijk een terugbetaling voor het hoorapparaat. Om precies te zijn: je krijgt een terugbetaling tot 75% voor je hoorapparaat (dit geldt niet voor binnenoorprothesen en cochleaire implantaten, en max. 600 euro/aansluitingsjaar/persoon).

Terugbetaling bril en lenzen

Bij het ouder worden gaat bij veel mensen hun zicht achteruit. Merk je dat het moeilijker wordt om de krant te lezen, zie je minder ver dan vroeger of heb je last van vermoeide ogen? Laat dan best een oogmeting doen bij de oogarts. 
 
Blijk je inderdaad een bril of lenzen nodig te hebben? Dan krijg je dankzij jouw Medicalia verzekering een terugbetaling voor je bril of lenzen. Deze terugbetaling voor je bril, of andere kosten voor oogverzorging, bestaat uit 75% van de gemaakte kosten. 

Terugbetaling alternatieve behandelingen

Als je verzekerd bent met onze Medicalia-verzekering, dan krijg je een terugbetaling van 75% van de kosten voor de alternatieve behandelingen homeopathie, osteopathie, chiropraxie en acupunctuur
 
Heb je interesse in onze verzekering voor extra medische kosten? Lees hier wat Medicalia precies dekt en bereken jouw bijdrage of contacteer ons voor persoonlijk advies. 
 

Lees ook

‘Nomenclatuur’ … wablieft?!

Als je een zorgverlener (arts, tandarts, kinesitherapeut, logopedist …) raadpleegt, geeft die jou een getuigschrift voor verstrekte zorgen. Dit alombekende ‘doktersbriefje’ kun je vervolgens indienen bij je ziekenfonds, bijvoorbeeld Partena Ziekenfonds, om een terugbetaling aan te vragen.
11 september 2019

Alles kan beter, ook bij Partena Kinderopvang

Elke dag denken we bij Partena Kinderopvang na over hoe we onze werking zo vlot mogelijk kunnen laten verlopen, zodat de ouders én de kindbegeleiders kunnen vooropstellen wat het allerbelangrijkste is: het welbevinden van het kindje. Deze keer namen we daarbij het inschrijvingsproces onder de loep.

Partena kindbegeleiders dragen zorg voor hun rug

Een job als kindbegeleider is een job die enorm belastend is voor de rug, zoveel is duidelijk. Dag in, dag uit, nemen onze kindbegeleiders hun opvangkindjes op de arm. Voor een knuffel, voor het verluieren, ... Samen gaan ze nu voor een ergonomische reflex. Want rugpreventie staat hoog op onze prioriteitenlijst!