Medicalia betaalt 75% van de medische kosten voor je gezin terug

Gezinnen met kinderen hebben vaak heel wat medische kosten. Ga jij vaak langs bij de pediater, logopedist, orthopedagoog of kinderpsycholoog? Dan kunnen de kosten hoog oplopen. Om je daartegen te beschermen is er bij Partena Ziekenfonds de verzekering medische kosten Medicalia. 
Medicalia betaalt 75% van de medische kosten voor je gezin terug

Terugbetaling pediater, logopedist, orthopedagoog en kinderpsycholoog

Ga je met je baby of kind vaak bij de huisdokter of kinderarts langs voor een consultatie of een vaccinatie? Of vind jij hulp bij je osteopaat of homeopaat? Dan kunnen de medische kosten oplopen. En misschien heeft je kind wat extra steuntjes in de rug nodig? Van een logopedist of orthopedagoog bij spraakproblemen of leerproblemen.  Of van een kinderpsycholoog bij gedrags- eet-, of psychosomatische problemen, of bijvoorbeeld bij faalangst? Ook die kosten worden door de verplichte ziekteverzekering niet of weinig terugbetaald.

Terugbetaling van brillen en lenzen

Sommige kinderen hebben op jonge leeftijd al een bril nodig. Naarmate ze ouder worden, kiezen ze sneller voor het gebruik van lenzen. De prijs van een bril of lenzen weegt vaak door, maar natuurlijk wil je de beste medische zorg voor je kind, zonder zorgen om de kosten. Bij Partena Ziekenfonds krijg je nu al een gedeeltelijke terugbetaling van je brilglazen, lenzen of oogchirurgie. Maar Medicalia gaat daarna nog een stapje verder.

Medicalia: maak je geen zorgen om medische kosten

Dankzij Medicalia, de verzekering medische kosten via Partena Ziekenfonds, bescherm je je gezin tegen hoge rekeningen voor medische kosten buiten een ziekenhuisopname. Je krijgt 75% van je kosten terugbetaald, tot 1.500 euro per jaar. 

Medicalia biedt meer dan je verwacht:

  • Terugbetaling remgeld bij artsen, specialisten of kinesisten
  • Terugbetaling alternatieve behandelingen, paramedische zorgen en kosten in kader van geestelijke gezondheid: zorgen toegediend door verstrekkers zoals osteopaat, chiropractor, homeopaat, acupuncturist, psycholoog, logopedist, orthopedagoog, ergotherapeut en diëtist
  • Terugbetaling voor je bril of lenzen, maar ook hoorapparaten
  • Een extra geboortepremie voor je baby

Lees ook

05 november 2020

Eerste dienstenchequebedrijf met ‘Investors in People’-label

Partena en OZ Poets- en strijkhulp werd bekroond met het zilveren ‘Investors in people’-label. Dit kwaliteitslabel, dat Partena en OZ als eerste in de dienstenchequessector kreeg, bekroont goede werkgevers die inzetten op medewerkers en investeren in het verbeteren van hun HR-beleid. 

Poetshulpen met dienstencheques lijden wél loonverlies bij annulatie

Een uitspraak van minister Vandenbroucke dit weekend leidde tot een verkeerde perceptie rond het annuleren van poetshulp tijdens deze lockdown. Partena Hulp in huis benadrukt dat poetshulp nog steeds veilig kan verlopen mits het naleven van veiligheidsregels. Bij tijdelijke economische werkloosheid lijden poetshulpen in Vlaanderen namelijk wél loonverlies. Het bedrijf wil sensibiliseren om de werknemers uit deze sector te steunen en niet onnodig de poetshulp aan de deur te zetten.

Huishoudhulp in coronatijden: ook dan staan ze voor je klaar!

De Oost-Vlaamse Eline Roose werkt al 4 jaar als enthousiaste huishoudhulp bij Partena Hulp in huis. Helaas hield het coronavirus haar een maand aan de kant. Niet omdat ze getroffen was door het virus zelf, wél door de intussen overbekende maatregelen die huishoudhulp onmogelijk maakten. Maar vandaag staat ze er opnieuw. Klaar om haar trouwe klanten weer uit de nood te helpen! “Sommigen beschouwen me als familie. Supertof, natuurlijk!”