5 tips voor de lenteschoonmaak

Als de natuur buiten aan vernieuwing werkt, inspireert dat om ook binnen wat opfriswerk te doen. Deze 5 items verdienen alvast jaarlijks wat extra aandacht als je aan het poetsen slaat.
5 tips voor de lenteschoonmaak

Een extra poetsbeurt 

Vaatwasser

Reinig je vaatwasser door de machine op het warmste programma te laten draaien, zonder vuile vaat uiteraard. Doe eventueel een theelepel (baking) soda in het zeepbakje voor een extra schitterend resultaat.

Airco in de auto

Ga in de lente even bij de garage langs om de luchtkoeling van je auto te laten reinigen. Zo vermijd je dat de airco pollen en mijten gaat rondblazen bij de eerste warme zomerdag.  

Beeldschermen

Even afstoffen is goed, maar af en toe verdienen digitale toestellen en beeldschermen wat extra aandacht. Hou schermen proper met een product dat er speciaal voor gemaakt is. Spuit het product vanop een ruime afstand op de beeldschermen en poets met een zachte doek.

Espressomachine

De grootste vijand van je koffiemachine: kalk! Om goed te zijn ontkalk je een espressomachine best 1 keer per maand met een speciaal ontkalkingsproduct. Doe je dat niet, maak er dan zeker bij je lenteschoonmaak tijd voor. Laat de machine na de poetsbeurt een paar keer zonder koffie doorlopen om na te spoelen.

Inox

Inox blijft langer mooi als je het af en toe reinigt met een speciaal reinigingsproduct. Dat legt een beschermend laagje op het oppervlak. 

Hulp nodig?

De poetshulpen van Partena Hulp in huis helpen je graag om je huis schoon te houden. Heb je al een poetshulp, maar kun je extra hulp gebruiken voor de lenteschoonmaak? Vraag dan extra uren poetshulp aan via je consulententeam.

Alles wat je moet weten over poets- en strijkhulp

Ben je op zoek naar poets-of strijkhulp? Wil meer weten over dienstencheques? Al deze informatie vind je terug in onze gratis gids. Deze gids legt in een notendop uit wat je moet weten over hulp in huis.

ebook poetshulp

Lees ook

‘Nomenclatuur’ … wablieft?!

Als je een zorgverlener (arts, tandarts, kinesitherapeut, logopedist …) raadpleegt, geeft die jou een getuigschrift voor verstrekte zorgen. Dit alombekende ‘doktersbriefje’ kun je vervolgens indienen bij je ziekenfonds, bijvoorbeeld Partena Ziekenfonds, om een terugbetaling aan te vragen.
11 september 2019

Alles kan beter, ook bij Partena Kinderopvang

Elke dag denken we bij Partena Kinderopvang na over hoe we onze werking zo vlot mogelijk kunnen laten verlopen, zodat de ouders én de kindbegeleiders kunnen vooropstellen wat het allerbelangrijkste is: het welbevinden van het kindje. Deze keer namen we daarbij het inschrijvingsproces onder de loep.

Partena kindbegeleiders dragen zorg voor hun rug

Een job als kindbegeleider is een job die enorm belastend is voor de rug, zoveel is duidelijk. Dag in, dag uit, nemen onze kindbegeleiders hun opvangkindjes op de arm. Voor een knuffel, voor het verluieren, ... Samen gaan ze nu voor een ergonomische reflex. Want rugpreventie staat hoog op onze prioriteitenlijst!