5 tips voor de lenteschoonmaak

Als de natuur buiten aan vernieuwing werkt, inspireert dat om ook binnen wat opfriswerk te doen. Deze 5 items verdienen alvast jaarlijks wat extra aandacht als je aan het poetsen slaat.
5 tips voor de lenteschoonmaak

Een extra poetsbeurt 

Vaatwasser

Reinig je vaatwasser door de machine op het warmste programma te laten draaien, zonder vuile vaat uiteraard. Doe eventueel een theelepel (baking) soda in het zeepbakje voor een extra schitterend resultaat.

Airco in de auto

Ga in de lente even bij de garage langs om de luchtkoeling van je auto te laten reinigen. Zo vermijd je dat de airco pollen en mijten gaat rondblazen bij de eerste warme zomerdag.  

Beeldschermen

Even afstoffen is goed, maar af en toe verdienen digitale toestellen en beeldschermen wat extra aandacht. Hou schermen proper met een product dat er speciaal voor gemaakt is. Spuit het product vanop een ruime afstand op de beeldschermen en poets met een zachte doek.

Espressomachine

De grootste vijand van je koffiemachine: kalk! Om goed te zijn ontkalk je een espressomachine best 1 keer per maand met een speciaal ontkalkingsproduct. Doe je dat niet, maak er dan zeker bij je lenteschoonmaak tijd voor. Laat de machine na de poetsbeurt een paar keer zonder koffie doorlopen om na te spoelen.

Inox

Inox blijft langer mooi als je het af en toe reinigt met een speciaal reinigingsproduct. Dat legt een beschermend laagje op het oppervlak. 

Hulp nodig?

De poetshulpen van Partena Hulp in huis helpen je graag om je huis schoon te houden. Heb je al een poetshulp, maar kun je extra hulp gebruiken voor de lenteschoonmaak? Vraag dan extra uren poetshulp aan via je consulententeam.

Alles wat je moet weten over poets- en strijkhulp

Ben je op zoek naar poets-of strijkhulp? Wil meer weten over dienstencheques? Al deze informatie vind je terug in onze gratis gids. Deze gids legt in een notendop uit wat je moet weten over hulp in huis.

ebook poetshulp

Lees ook

Ergonomie? Ook voor je huishoudhulp!

Soms sta je er niet bij stil, maar je werkgever levert een behoorlijke inspanning om je gezondheid te garanderen op het werk. Denk maar aan het bureau op kantoor dat ergonomisch is afgesteld bijvoorbeeld. Ook bij Partena en OZ Poets- en Strijkhulp zien we erop toe dat jouw huishoudhulp alles weet over ergonomisch werken. En dat is broodnodig, zo ondervond ook onze huishoudhulp Tara. Een ongeluk zit in een klein hoekje.
05 november 2020

Eerste dienstenchequebedrijf met ‘Investors in People’-label

Partena en OZ Poets- en strijkhulp werd bekroond met het zilveren ‘Investors in people’-label. Dit kwaliteitslabel, dat Partena en OZ als eerste in de dienstenchequessector kreeg, bekroont goede werkgevers die inzetten op medewerkers en investeren in het verbeteren van hun HR-beleid.