5 tips voor de lenteschoonmaak

Als de natuur buiten aan vernieuwing werkt, inspireert dat om ook binnen wat opfriswerk te doen. Deze 5 items verdienen alvast jaarlijks wat extra aandacht als je aan het poetsen slaat.
5 tips voor de lenteschoonmaak

Een extra poetsbeurt 

Vaatwasser

Reinig je vaatwasser door de machine op het warmste programma te laten draaien, zonder vuile vaat uiteraard. Doe eventueel een theelepel (baking) soda in het zeepbakje voor een extra schitterend resultaat.

Airco in de auto

Ga in de lente even bij de garage langs om de luchtkoeling van je auto te laten reinigen. Zo vermijd je dat de airco pollen en mijten gaat rondblazen bij de eerste warme zomerdag.  

Beeldschermen

Even afstoffen is goed, maar af en toe verdienen digitale toestellen en beeldschermen wat extra aandacht. Hou schermen proper met een product dat er speciaal voor gemaakt is. Spuit het product vanop een ruime afstand op de beeldschermen en poets met een zachte doek.

Espressomachine

De grootste vijand van je koffiemachine: kalk! Om goed te zijn ontkalk je een espressomachine best 1 keer per maand met een speciaal ontkalkingsproduct. Doe je dat niet, maak er dan zeker bij je lenteschoonmaak tijd voor. Laat de machine na de poetsbeurt een paar keer zonder koffie doorlopen om na te spoelen.

Inox

Inox blijft langer mooi als je het af en toe reinigt met een speciaal reinigingsproduct. Dat legt een beschermend laagje op het oppervlak. 

Hulp nodig?

De poetshulpen van Partena Hulp in huis helpen je graag om je huis schoon te houden. Heb je al een poetshulp, maar kun je extra hulp gebruiken voor de lenteschoonmaak? Vraag dan extra uren poetshulp aan via je consulententeam.

Alles wat je moet weten over poets- en strijkhulp

Ben je op zoek naar poets-of strijkhulp? Wil meer weten over dienstencheques? Al deze informatie vind je terug in onze gratis gids. Deze gids legt in een notendop uit wat je moet weten over hulp in huis.

ebook poetshulp

Lees ook

Poetshulpen met dienstencheques lijden wél loonverlies bij annulatie

Een uitspraak van minister Vandenbroucke dit weekend leidde tot een verkeerde perceptie rond het annuleren van poetshulp tijdens deze lockdown. Partena Hulp in huis benadrukt dat poetshulp nog steeds veilig kan verlopen mits het naleven van veiligheidsregels. Bij tijdelijke economische werkloosheid lijden poetshulpen in Vlaanderen namelijk wél loonverlies. Het bedrijf wil sensibiliseren om de werknemers uit deze sector te steunen en niet onnodig de poetshulp aan de deur te zetten.

Huishoudhulp in coronatijden: ook dan staan ze voor je klaar!

De Oost-Vlaamse Eline Roose werkt al 4 jaar als enthousiaste huishoudhulp bij Partena Hulp in huis. Helaas hield het coronavirus haar een maand aan de kant. Niet omdat ze getroffen was door het virus zelf, wél door de intussen overbekende maatregelen die huishoudhulp onmogelijk maakten. Maar vandaag staat ze er opnieuw. Klaar om haar trouwe klanten weer uit de nood te helpen! “Sommigen beschouwen me als familie. Supertof, natuurlijk!”
 

Wat als koppel tijdens en na de coronacrisis?

Voordat onze wereld veranderde, stonden koppels misschien net voor een aantal keuzes en beslissingen omtrent hun leven samen. Beginnende daters en prille koppels leerden elkaar misschien net beter kennen en vragen zich af of er een langere toekomst voor hen mogelijk is. Andere koppels dachten misschien net na over samenwonen of uit elkaar gaan of misschien een wereldreis, een huis kopen, in relatietherapie gaan, een job in het buitenland, kinderen of trouwen, enz. Veel van die keuzes werden in de koelkast gestopt. Hoe haal je deze weer boven?