Nieuws Gezin
18 september 2020

deel

Kippen in de opvang: is er al een eitje?

Kippen in de kinderopvang verwacht je misschien niet meteen, maar in het Bevertje In Beveren  hebben ze er sinds kort echte kippen bij. Ze kregen een kleurrijk kippenhok in de tuin.
Kippen in de opvang: is er al een eitje?
De begeleiders bij het Bevertje maakten van de coronaperiode gebruik om een aantal klusjes aan te pakken die er maar niet van kwamen. De kippenren volledig kipklaar maken was er eentje van. Het kippenhok kreeg kleurrijke strepen en dan was het wachten op de bewoners.

Eitjes rapen

Sinds 1 september zijn de kippen er, en al snel waren de gevederde vriendjes onmisbaar. Samen eten gaan geven aan de kippen is intussen een vaste routine. En natuurlijk is het elke dag spannend afwachten of er al een eitje is. 

Knuffelen met de kippen

Kindbegeleider Dorien: “Als het mooi weer is, wordt er natuurlijk buiten gespeeld. Dat is nu extra leuk omdat de kippen er gezellig bij komen. Plezier verzekerd voor de kleintjes. En ja, natuurlijk is er af en toe tijd voor een knuffelmomentje met die nieuwe vriendjes.”

Samen zorgen voor de dieren

Dankzij de kippen worden de kindjes gestimuleerd om meer buiten te spelen, en het samen zorgen voor de dieren is goed voor hun sociale ontwikkeling. De kippen zijn voor de kindjes bovendien een nieuwe ontdekking en een echte stimulans voor hun zin voor avontuur. 

Artikel tags:

Lees ook

Tips om je thuisomgeving kindveilig te maken

Wie kleine kinderen in huis heeft, kent ongetwijfeld de uitspraak "je moet ogen op je rug hebben". Onze allerkleinsten gaan graag op ontdekking. En dat is goed, kinderen moeten gestimuleerd worden op alle vlak, ook al leidt dat soms tot kapoenenstreken. Maar wel liefst in een veilige omgeving natuurlijk.

1 op 4 peuters hinkt achterop bij motorische ontwikkeling

Maar elke dag 15 minuten oefenen in de kinderopvang toont beloftevolle resultaten. Dat ontdekten onderzoekers van UGent en VUB na een studie in de kinderdagverblijven van Partena en OZ Kinderopvang. Alle partijen roepen op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang en een goede opleiding voor kindbegeleiders. 

Naar oma en opa: meer dan alleen een kinderparadijs

Ouders voeden op en grootouders verwennen, een vertrouwde volkswijsheid. Maar we moeten niet rond de pot draaien: grootouders zijn voor veel families de meest betrouwbare schakel in hun sociale cirkel. Ze vangen de kindjes op na school of bij ziekte, ze zijn ervaren in hun zorg en ze maken maar al te graag tijd vrij voor de kleintjes. Maar dat ideale scenario komt er niet zomaar ...