NieuwsGezin
18 september 2020

deel

Kippen in de opvang: is er al een eitje?

Kippen in de kinderopvang verwacht je misschien niet meteen, maar in het Bevertje In Beveren  hebben ze er sinds kort echte kippen bij. Ze kregen een kleurrijk kippenhok in de tuin.
Kippen in de opvang: is er al een eitje?
De begeleiders bij het Bevertje maakten van de coronaperiode gebruik om een aantal klusjes aan te pakken die er maar niet van kwamen. De kippenren volledig kipklaar maken was er eentje van. Het kippenhok kreeg kleurrijke strepen en dan was het wachten op de bewoners.

Eitjes rapen

Sinds 1 september zijn de kippen er, en al snel waren de gevederde vriendjes onmisbaar. Samen eten gaan geven aan de kippen is intussen een vaste routine. En natuurlijk is het elke dag spannend afwachten of er al een eitje is. 

Knuffelen met de kippen

Kindbegeleider Dorien: “Als het mooi weer is, wordt er natuurlijk buiten gespeeld. Dat is nu extra leuk omdat de kippen er gezellig bij komen. Plezier verzekerd voor de kleintjes. En ja, natuurlijk is er af en toe tijd voor een knuffelmomentje met die nieuwe vriendjes.”

Samen zorgen voor de dieren

Dankzij de kippen worden de kindjes gestimuleerd om meer buiten te spelen, en het samen zorgen voor de dieren is goed voor hun sociale ontwikkeling. De kippen zijn voor de kindjes bovendien een nieuwe ontdekking en een echte stimulans voor hun zin voor avontuur. 

Artikel tags:

Lees ook

18 september 2020

Ga digitaal met Partena Kinderopvang

Zoals je weet zetten we bij Partena Kinderopvang al langer in op digitalisering. Zo krijg je je factuur per mail, en een herinneringsberichtje komt per sms. Elke dag werken we verder aan die digitalisering. De administratie voor de inschrijving bijvoorbeeld zal binnenkort ook online kunnen. Daarnaast zetten we meer en meer in op de ouderapp als communicatiemiddel. 
18 september 2020

De motoriek van peuters onder de loep

Bij Partena Kinderopvang blijven we graag op de hoogte van nieuwe inzichten in de wereld en ontwikkeling van jonge kinderen. Zo kunnen wij onze werking en pedagogisch beleid daarop voortbouwen en verbeteren. Daarom werken we met plezier mee aan wetenschappelijk onderzoek. Zo ook aan dit project in samenwerking met Universiteit Gent, rond de motoriek van peuters. 
18 september 2020

Pimpampoentje toont hoe duurzaam je kinderdagverblijf is

Bij Partena Kinderopvang zetten we al langer in op duurzaamheid. Daar gaan we nu nog een stapje verder in met deze vrolijke groene mascotte. Ontmoet Pimpampoentje, het groene lieveheersbeestje dat met zijn stippen aangeeft hoe duurzaam jouw kinderdagverblijf is. Heb jij ‘m al gespot?