NieuwsGezin
18 september 2020

deel

Kippen in de opvang: is er al een eitje?

Kippen in de kinderopvang verwacht je misschien niet meteen, maar in het Bevertje In Beveren  hebben ze er sinds kort echte kippen bij. Ze kregen een kleurrijk kippenhok in de tuin.
Kippen in de opvang: is er al een eitje?
De begeleiders bij het Bevertje maakten van de coronaperiode gebruik om een aantal klusjes aan te pakken die er maar niet van kwamen. De kippenren volledig kipklaar maken was er eentje van. Het kippenhok kreeg kleurrijke strepen en dan was het wachten op de bewoners.

Eitjes rapen

Sinds 1 september zijn de kippen er, en al snel waren de gevederde vriendjes onmisbaar. Samen eten gaan geven aan de kippen is intussen een vaste routine. En natuurlijk is het elke dag spannend afwachten of er al een eitje is. 

Knuffelen met de kippen

Kindbegeleider Dorien: “Als het mooi weer is, wordt er natuurlijk buiten gespeeld. Dat is nu extra leuk omdat de kippen er gezellig bij komen. Plezier verzekerd voor de kleintjes. En ja, natuurlijk is er af en toe tijd voor een knuffelmomentje met die nieuwe vriendjes.”

Samen zorgen voor de dieren

Dankzij de kippen worden de kindjes gestimuleerd om meer buiten te spelen, en het samen zorgen voor de dieren is goed voor hun sociale ontwikkeling. De kippen zijn voor de kindjes bovendien een nieuwe ontdekking en een echte stimulans voor hun zin voor avontuur. 

Artikel tags:

Lees ook

Een trouwfeest in het dagverblijf

De liefde tussen 2 peutertjes in kinderdagverblijf Boskabouter in Melle was zo overduidelijk, dat de kindbegeleiders die liefde wilden vereeuwigen. Ze hielden daarom een heus trouwfeest voor de 2 tortelduifjes.

Ontdekking van het blotevoetenparcours in Heldenhuis

Een blotevoetenpad buiten kenden we al, maar ook binnen kun je heel eenvoudig zo’n tactiel pad maken. Bij kinderopvang Heldenhuis in Antwerpen maakten ze er een met verschillende materialen, om dan de kleine voetjes op verkenning te laten gaan.