Kersverse ouder - deel 2

Wat als je kindje ziek is, waar vind je hulp als de borstvoeding niet lukt, hoe zoek je kinderopvang, waar vind je degelijke spullen en goed advies? Ontdek ons handige lijstje met wie je wanneer kan verder helpen.
Kersverse ouder - deel 2

Je kinderarts of huisarts

Vertoont je baby symptomen die verontrustend zijn, neem dan contact op met je huisarts of kinderarts. 

Voorbeelden van verontrustende symptomen zijn: langdurig droge pampers, koorts vanaf 38° voor baby's tot 3 maanden, (aanhoudende) koorts vanaf 39° voor baby's ouder dan 3 maand, moeilijke ademhaling, weinig of niet eten of drinken, sufheid, geen kleur in het gezichtje, meer huilen dan normaal, stuipen, aanhoudende diarree, blauw-rode huidvlekjes, … 

Kun je je arts niet bereiken en vertoont je kindje zorgwekkende symptomen, begeef je dan naar de spoedafdeling van het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Wil je graag meer weten over je zwangerschap? Schrijf je in voor onze zwangerschapsnieuwsbrieven.

De kinderopvang

Onthaalmoeders en -vaders en kinderverzorg(st)ers hebben een professioneel diploma en vaak veel ervaring. Wees dus niet bang om een vraag te stellen aan de onthaalmoeder of kinderverzorg(st)er van je baby. Hun eerste bezorgdheid is de zorg voor jouw kindje.

Borstvoedingsadvies

De Vereniging Begeleiding en Bevordering van Borstvoeding (VBBB) beantwoordt jouw persoonlijke vragen over borstvoeding een geeft informatieve bijeenkomsten. Waarom borstvoeding geven? Hoe borstvoeding geven? Welke vitaminen heeft mijn kindje extra nodig bij borstvoeding? 

Gezin en Handicap

Ben je ouder van een kind met een handicap, of vermoed je dat er iets misloopt in de ontwikkeling van je kind? Gezin en Handicap wil een aanspreekpunt zijn voor al wie te maken krijgt met een handicap. Met jouw ervaringen en vragen kun je bij Gezin en Handicap terecht. 

Gezin en Handicap geeft informatiemomenten, beschikt over een documentatiecentrum en geeft publicaties uit over concrete thema's. 

De apotheek

Je apotheker staat voor je klaar voor advies rond inname van medicatie, verzorgingsproducten, middeltjes bij kleine kwaaltjes, rode billetjes, ... Als je twijfelt over iets van medicatie of verzorgingsproducten die verkrijgbaar zijn bij de apotheek, vraag het dan gerust even na aan je apotheker. 

Dringend medicatie nodig, vergeten een reservedoos melk in te slaan of is je vaste apotheek al gesloten? Zoek een apotheek van wacht in jouw buurt. Het noodoproepnummer voor een apotheek van wacht is 24/24 beschikbaar op T. 0900 10 500 (0,50 euro/min).

De Partena gezondheidsshop shopavita.be

Pampers, natuurlijke verzorgingsproducten, een aerosol, draagdoeken, papflessen, vochtige doekjes, een kinderstoel of reisbed: je kunt het allemaal online aankopen via shopavita.be. Als klant van Partena Ziekenfonds ontvang je minstens 10% korting.

Thuisopvang ziek kind

Is je kindje ziek en mag het niet naar de opvang? Dan kun je op weekdagen beroep doen op de dienst Thuisoppas ziek kind. Samen met Partena zoek je een oplossing voor je kindje. Ontdek meer over Partena thuisoppas voor je ziek kindje en hoe je dit aanvraagt.

Antigifcentrum

Heeft je kindje je potje vitaminen ingeslikt? Of andere medicatie? Van giftige planten gegeten? Van een of ander huishoudproduct of chemisch product gedronken? Een sigaret, nicotine of tabaksresten opgegeten? Chloordampen ingeademd? Een CO-vergiftiging opgelopen? Of is de vergiftiging op een andere manier gebeurd? 

Neem dan contact op met het antigifcentrum op T. 070 245 245. Een arts beantwoordt je oproep elke dag, 24/24. 

Alles over je zwangerschap

Zwanger, of net bevallen? Schrijf je in voor de nieuwsbrieven van Partena Ziekenfonds: je ontdekt hoe je baby groeit, wat je moet regelen, en wat Partena voor jou doet.

Artikel tags:

Lees ook

06 april 2020

De kindbegeleiders van Partena Kinderopvang blijven actief, ook in coronatijden

Kinderopvang blijft ook in coronatijden gegarandeerd bij Partena Kinderopvang. Maar om een kwalitatieve dienstverlening te blijven leveren, centraliseren we ons aanbod tijdelijk in een 25-tal kinderdagverblijven, verspreid over Vlaanderen. Een deel van onze kindbegeleiders is dus aan het werk op die locaties. Maar ook de rest van ons team zit niet stil. Ontdek hier waar we mee bezig zijn.

Coronavirus: veelgestelde vragen over zwangerschap

Heb ik als zwangere vrouw een groter risico om besmet te geraken met het coronavirus? En als ik besmet ben, wat betekent dit voor mijn baby? Zijn er zaken waar ik extra moet op letten? Deze vragen spelen ongetwijfeld door het hoofd van de vele zwangere vrouwen, die net zoals iedereen de berichten over het coronavirus lezen en horen. De Vlaamse Vereniging Obstretische Gynaecologen lijst enkele vragen en antwoorden op.
 
14 januari 2020

(Graag) zwanger? Vertel het aan je apotheker!

Heb je een kinderwens? Of ben je al zwanger? Praat er dan zeker over met je apotheker. Want die kan je begeleiden en advies op maat over geneesmiddelen geven. Die oproep doet de Algemene Pharmaceutische Bond (APB) in een nieuwe campagne.