Alle hens aan dek, op kamp met Partena Ziekenfonds!

Een vakantiekamp uitkiezen voor je oogappel is niet altijd even makkelijk. Uiteraard zijn er de praktische overwegingen, zoals de locatie en datum. Maar daarnaast is het aanbod best wel uitgebreid. En dan nog het allerbelangrijkste: eens gekozen, moet je er ook nog eens heel snel bij zijn, want de populairste plekjes zijn snel ingenomen  .... 
Alle hens aan dek, op kamp met Partena Ziekenfonds!
Wat vindt je kind leuk? Of waar wil hij of zij graag meer over weten? Sport, avontuur of toch liever een taalbad? Sowieso is een kamp veel meer dan spelen alleen! Partena Ziekenfonds wijst je de juiste weg en helpt je zoeken, vergelijken én kiezen. Oh ja, we bieden je ook een financieel steuntje in de rug.

Partena steekt met plezier een handje toe! 

Gaan je kinderen graag op kamp tijdens de vakantie, of gaan ze naar de speelpleinwerking of meerdaagse activiteiten van bijvoorbeeld een jeugdbeweging of school? Partena Ziekenfonds zorgt dat het financieel haalbaar is. Kies het juiste kamp voor jouw kind, profiteer van je korting als Partena-lid, en krijg een terugbetaling van je inschrijvingsgeld.

Leuk om te weten? Je spruit kan ook zijn/haar allerbeste vriendje of vriendinnetje meenemen. Want ze krijgen beide een fijne korting van Partena Ziekenfonds! Concreet gaat het over kortingen bij onze partners, terugbetalingen tot 150 euro voor kampen en fiscale voordelen tot 11,20 euro per dag.

Ontdek hier hoe je tot 3 keer kunt besparen op een supertoffe vakantie voor je allerliefste schat(ten)!

Mooi, maar hoe vind je nu het juiste vakantiekamp?

Bereid je alvast goed voor, want een kamp kiezen, is een belangrijk moment (en niet in het minst voor je kind). Per slot van rekening gaat het meestal over meerdere dagen, al dan niet mét overnachting. Bij de eerste keer heerst er altijd wel een beetje spanning en onzekerheid.

Volgende tips en criteria bieden je zeker houvast:

 • Boek tijdig!
  Wanneer je gebonden bent aan bepaalde periodes, zeg dus maar de schoolvakanties, is 6 maanden op voorhand boeken het meest interessant. Voor de zomermaanden, juni, juli en augustus is de beste periode om je kamp te boeken dus januari, februari en maart. Vaak krijgen ‘broertjes/zusjes van’ voorrang, alsook kinderen die al eerder een kamp bij eenzelfde organisatie boekten. Hou daar zeker rekening mee.
 • Wat zijn de interesses van je kind?
  Oudere kinderen geven al gauw zelf aan wat ze leuk vinden (circus, knutselen, dansen, skaten …). Voor je kleuter wordt het waarschijnlijk een beetje gokken. Sowieso is de kans op een geslaagd kamp uiteraard groter als je inspeelt op de interesses van je kind! Sportieve en actieve kampen zijn makkelijk te vinden, maar ook creatieve en zelfs educatieve kampen kun je vlot boeken. Ontdek snel het aanbod van kampen via onze partners op ikgaopkamp.be
 • Hoe oud is je zoon/dochter?
  Je kind kan meestal op kamp vanaf de eerste kleuterklas (ca. 3 jaar). Maar meestal geeft de organisator zelf aan voor welke leeftijd het kamp bedoeld is. Op die manier zijn de activiteiten steevast afgestemd op de doelgroep.
 • Waar gaat de reis heen?
  De kamplocatie is niet enkel van belang voor werkende ouders. Ook voor kinderen kan dit een rol spelen: een kamp in de vertrouwde omgeving is vaak minder eng. Zo vinden bijvoorbeeld veel kampjes plaats in scholen uit de buurt.
 • Een kampje op maat, want er is meer dan een thema alleen ...
  Er worden veel verschillende soorten kampen georganiseerd:
  • met of zonder overnachting
  • binnen- of buitenland
  • een halve of volledige dag
  • wel of geen opvang na de activiteiten
  • ...
  Vertrouw op het temperament en het ritme van je kind om deze keuze te maken. Is je kind heel actief? Een ‘durver’ of eerder een ‘dromer’? Sociaal of eerder teruggetrokken? Heeft je Is je oogappel heel verlegen of niet zo’n durfal? Dan is het een goed idee om een vriendje mee in te schrijven. 
 • Zijn er leuke extra’s?
  Sommige kampen pakken uit met een toonmoment, demonstraties, heuse show ... Anderen bieden boeiende gastdocenten, elke dag vers fruit of een koek, tot zelfs een diploma’s en prijzen! Maar ook opvang voor en na het kamp is mooi meegenomen.

Succes!


Lees ook

18 juni 2021

Kriebels en Kuren en Idee Kids worden Heyo

In september slaan Idee Kids en Kriebels & Kuren de handen in elkaar. En als twee vakantiekampexperten de koppen bij elkaar steken, geeft dat vuurwerk. Reken dus op nog meer onvergetelijke momenten. Voor klein en groot!

Op zoek naar een tof zomerkamp voor jouw kind?

Jongerenvakantie, speelpleinwerking of een zomerkamp: Partena Ziekenfonds zorgt dat het financieel haalbaar is. Kies het juiste kamp voor jouw kind, profiteer van je korting als Partena-klant, en krijg een terugbetaling van je inschrijvingsgeld.
21 september 2020

Hoe tevreden ben jij over Mediphone Assist

Als lid van Partena Ziekenfonds kun je beroep doen op de medische reisbijstandscentrale van Mediphone Assist. Maakte jij daar afgelopen jaar gebruik van? Dan zal je misschien een mail of sms ontvangen van Mediphone Assist, met de vraag om deel te nemen aan een enquête.