Wie lust er een ijsje?

Bij kinderdagverblijf Wiebelwijs in Gent bracht het mooie weer inspiratie… Inspiratie om met ijsjes aan de slag te gaan! Geen echt ijsjes weliswaar: de kinderen mochten aan de slag met scheerschuim, waterparels en schepjes voor de gekste creaties.
Wie lust er een ijsje?

Scheerschuimijsjes

In de kinderopvang zijn ze alvast helemaal klaar voor de zomer. De kinderen mochten zelf ijsjes maken met romig scheerschuim als schepijs, kleurrijke waterparels als snoepjes, en strandschepjes als ijsschep.

Unieke kunstwerkjes

Met volle concentratie maakten ze elk de mooiste kunstige ijsjes. De ene had veel snoepjes, een andere een lekker gekke vorm. Alles kon en mocht met deze creatieve activiteit. De kindbegeleiders zagen hoeveel plezier de kinderen hadden, en hoe betrokken en ge├źngageerd ze waren in hun spel. Het was een heerlijke activiteit die hier zeker nog eens aan bod zal komen!
 

Lees ook

Tips om je thuisomgeving kindveilig te maken

Wie kleine kinderen in huis heeft, kent ongetwijfeld de uitspraak "je moet ogen op je rug hebben". Onze allerkleinsten gaan graag op ontdekking. En dat is goed, kinderen moeten gestimuleerd worden op alle vlak, ook al leidt dat soms tot kapoenenstreken. Maar wel liefst in een veilige omgeving natuurlijk.

1 op 4 peuters hinkt achterop bij motorische ontwikkeling

Maar elke dag 15 minuten oefenen in de kinderopvang toont beloftevolle resultaten. Dat ontdekten onderzoekers van UGent en VUB na een studie in de kinderdagverblijven van Partena en OZ Kinderopvang. Alle partijen roepen op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang en een goede opleiding voor kindbegeleiders. 

Naar oma en opa: meer dan alleen een kinderparadijs

Ouders voeden op en grootouders verwennen, een vertrouwde volkswijsheid. Maar we moeten niet rond de pot draaien: grootouders zijn voor veel families de meest betrouwbare schakel in hun sociale cirkel. Ze vangen de kindjes op na school of bij ziekte, ze zijn ervaren in hun zorg en ze maken maar al te graag tijd vrij voor de kleintjes. Maar dat ideale scenario komt er niet zomaar ...