Wat is een tandverzekering en waarom heb je ze nodig?

Een jaarlijks bezoek aan de tandarts is voor iedereen een goed idee, maar misschien heeft iemand in je gezin wel meer tandzorg nodig? Denk maar aan een beugel, een implantaat of een kroon? Bij die ingrijpende tandzorgen hoort natuurlijk ook een ander prijskaartje. Een tandverzekering is dan een goede extra bescherming: je kiest sowieso voor de beste tandzorg, zonder zorgen om de kosten.
Wat is een tandverzekering en waarom heb je ze nodig?

Wettelijke ziekteverzekering betaalt niet alle kosten terug

De wettelijke ziekteverzekering betaalt natuurlijk een groot stuk terug voor tandzorg. Maar toch zijn er ook behandelingen die niet of maar voor een deel worden terugbetaald door de verplichte ziekteverzekering. Dat zorgt ervoor dat de kosten die je zelf draagt voor tandzorg hoog kunnen oplopen. 

Niet alle tandartsen zijn geconventioneerd 

Ook de kosten voor een beugel kunnen oplopen. Wie een beugel moet dragen, kan al gauw een rekening krijgen tot 3.700 euro. Voor bruggen, prothesen en kronen ligt dat gemiddelde rond 1.600 euro. Nog een reden voor deze hoge kosten: ongeveer 40% van de Vlaamse tandartsen en 80% van de orthodontisten niet-geconventioneerd zijn en rekenen dus supplementen aan, die de wettelijke ziekteverzekering niet terugbetaalt. 

Wat is een tandverzekering?

Een tandverzekering, zoals bijvoorbeeld Dentalia Plus, zorgt voor terugbetalingen waar de verplichte ziekteverzekering niet of onvoldoende tussenkomt. Geen overbodige luxe bij een beugel, een kroon, een brug of bij het trekken van (wijsheids)tanden, of wanneer je je tanden onverwacht beschadigt door bv. een ongeval. Je geniet ook van een gedeeltelijke terugbetaling bij skeletprothesen, parodontologie en orthodontie bij kinderen. Meer dan een kwart van de Vlamingen kiest daarom vandaag al voor een extra tandverzekering.
 
Een verzekering zoals Dentalia Plus is een goede oplossing als je je zorgen maakt om tandzorgkosten.

(Lees verder onder de afbeelding)

Rekensommetje Dentalia 

Hoeveel kost een tandverzekering?

Dentalia Plus verzekert je voor tandzorgkosten tot 1.250 euro per persoon per jaar en je betaalt een premie die start vanaf 3,44 euro per persoon per maand. Wil je precies weten hoeveel jij maandelijks betaalt voor een tandverzekering voor je gezin? Bereken je bijdrage met onze handige rekentool.

Hoe werkt Dentalia Plus?

  • Je betaalt elke maand een bijdrage, afhankelijk van je leeftijd.
  • In ruil geniet je een tegemoetkoming tot een maximum jaarlijks bedrag. Dit bedrag, ook wel tegemoetkomingsplafond genoemd, stijgt de eerste drie jaar geleidelijk:
  • Een nieuw aansluitingsjaar start telkens op de datum van je aansluiting.
  • Je kunt Dentalia Plus alleen afsluiten voor het hele gezin. Heeft iemand binnen je gezin al een vergelijkbare verzekering? Dan kun je voor dit gezinslid een uitzondering aanvragen. Contacteer ons, wij helpen je graag verder.
* prijzen onder voorbehoud. Bekijk de exacte en actuele voorwaarden hier.

Alles wat je moet weten over Dentalia Plus

Heb je nog bijkomende vragen over je tanden of de werking van orthodontie? In onze gratis gids kom je alles te weten over alle soorten beugels, de werking en terugbetaling ervan.

 

Lees ook

‘Nomenclatuur’ … wablieft?!

Als je een zorgverlener (arts, tandarts, kinesitherapeut, logopedist …) raadpleegt, geeft die jou een getuigschrift voor verstrekte zorgen. Dit alombekende ‘doktersbriefje’ kun je vervolgens indienen bij je ziekenfonds, bijvoorbeeld Partena Ziekenfonds, om een terugbetaling aan te vragen.
11 september 2019

Alles kan beter, ook bij Partena Kinderopvang

Elke dag denken we bij Partena Kinderopvang na over hoe we onze werking zo vlot mogelijk kunnen laten verlopen, zodat de ouders én de kindbegeleiders kunnen vooropstellen wat het allerbelangrijkste is: het welbevinden van het kindje. Deze keer namen we daarbij het inschrijvingsproces onder de loep.

Partena kindbegeleiders dragen zorg voor hun rug

Een job als kindbegeleider is een job die enorm belastend is voor de rug, zoveel is duidelijk. Dag in, dag uit, nemen onze kindbegeleiders hun opvangkindjes op de arm. Voor een knuffel, voor het verluieren, ... Samen gaan ze nu voor een ergonomische reflex. Want rugpreventie staat hoog op onze prioriteitenlijst!