Wat is een tandverzekering en waarom heb je ze nodig?

Een jaarlijks bezoek aan de tandarts is voor iedereen een goed idee, maar misschien heeft iemand in je gezin wel meer tandzorg nodig? Denk maar aan een beugel, een implantaat of een kroon? Bij die ingrijpende tandzorgen hoort natuurlijk ook een ander prijskaartje. Een tandverzekering is dan een goede extra bescherming: je kiest sowieso voor de beste tandzorg, zonder zorgen om de kosten.
Wat is een tandverzekering en waarom heb je ze nodig?

Wettelijke ziekteverzekering betaalt niet alle kosten terug

De wettelijke ziekteverzekering betaalt natuurlijk een groot stuk terug voor tandzorg. Maar toch zijn er ook behandelingen die niet of maar voor een deel worden terugbetaald door de verplichte ziekteverzekering. Dat zorgt ervoor dat de kosten die je zelf draagt voor tandzorg hoog kunnen oplopen. 

Niet alle tandartsen zijn geconventioneerd 

Ook de kosten voor een beugel kunnen oplopen. Wie een beugel moet dragen, kan al gauw een rekening krijgen tot 3.700 euro. Voor bruggen, prothesen en kronen ligt dat gemiddelde rond 1.600 euro. Nog een reden voor deze hoge kosten: ongeveer 40% van de Vlaamse tandartsen en 80% van de orthodontisten niet-geconventioneerd zijn en rekenen dus supplementen aan, die de wettelijke ziekteverzekering niet terugbetaalt. 

Wat is een tandverzekering?

Een tandverzekering, zoals bijvoorbeeld Dentalia Plus, zorgt voor terugbetalingen waar de verplichte ziekteverzekering niet of onvoldoende tussenkomt. Geen overbodige luxe bij een beugel, een kroon, een brug of bij het trekken van (wijsheids)tanden, of wanneer je je tanden onverwacht beschadigt door bv. een ongeval. Je geniet ook van een gedeeltelijke terugbetaling bij skeletprothesen, parodontologie en orthodontie bij kinderen. Meer dan een kwart van de Vlamingen kiest daarom vandaag al voor een extra tandverzekering.
 
Een verzekering zoals Dentalia Plus is een goede oplossing als je je zorgen maakt om tandzorgkosten.

(Lees verder onder de afbeelding)

Rekensommetje Dentalia 

Hoeveel kost een tandverzekering?

Dentalia Plus verzekert je voor tandzorgkosten tot 1.250 euro per persoon per jaar en je betaalt een premie die start vanaf 3,44 euro per persoon per maand. Wil je precies weten hoeveel jij maandelijks betaalt voor een tandverzekering voor je gezin? Bereken je bijdrage met onze handige rekentool.

Hoe werkt Dentalia Plus?

  • Je betaalt elke maand een bijdrage, afhankelijk van je leeftijd.
  • In ruil geniet je een tegemoetkoming tot een maximum jaarlijks bedrag. Dit bedrag, ook wel tegemoetkomingsplafond genoemd, stijgt de eerste drie jaar geleidelijk:
  • Een nieuw aansluitingsjaar start telkens op de datum van je aansluiting.
  • Je kunt Dentalia Plus alleen afsluiten voor het hele gezin. Heeft iemand binnen je gezin al een vergelijkbare verzekering? Dan kun je voor dit gezinslid een uitzondering aanvragen. Contacteer ons, wij helpen je graag verder.
* prijzen onder voorbehoud. Bekijk de exacte en actuele voorwaarden hier.

Alles wat je moet weten over Dentalia Plus

Heb je nog bijkomende vragen over je tanden of de werking van orthodontie? In onze gratis gids kom je alles te weten over alle soorten beugels, de werking en terugbetaling ervan.

 

Lees ook

Poetshulpen met dienstencheques lijden wél loonverlies bij annulatie

Een uitspraak van minister Vandenbroucke dit weekend leidde tot een verkeerde perceptie rond het annuleren van poetshulp tijdens deze lockdown. Partena Hulp in huis benadrukt dat poetshulp nog steeds veilig kan verlopen mits het naleven van veiligheidsregels. Bij tijdelijke economische werkloosheid lijden poetshulpen in Vlaanderen namelijk wél loonverlies. Het bedrijf wil sensibiliseren om de werknemers uit deze sector te steunen en niet onnodig de poetshulp aan de deur te zetten.

Huishoudhulp in coronatijden: ook dan staan ze voor je klaar!

De Oost-Vlaamse Eline Roose werkt al 4 jaar als enthousiaste huishoudhulp bij Partena Hulp in huis. Helaas hield het coronavirus haar een maand aan de kant. Niet omdat ze getroffen was door het virus zelf, wél door de intussen overbekende maatregelen die huishoudhulp onmogelijk maakten. Maar vandaag staat ze er opnieuw. Klaar om haar trouwe klanten weer uit de nood te helpen! “Sommigen beschouwen me als familie. Supertof, natuurlijk!”
 

Wat als koppel tijdens en na de coronacrisis?

Voordat onze wereld veranderde, stonden koppels misschien net voor een aantal keuzes en beslissingen omtrent hun leven samen. Beginnende daters en prille koppels leerden elkaar misschien net beter kennen en vragen zich af of er een langere toekomst voor hen mogelijk is. Andere koppels dachten misschien net na over samenwonen of uit elkaar gaan of misschien een wereldreis, een huis kopen, in relatietherapie gaan, een job in het buitenland, kinderen of trouwen, enz. Veel van die keuzes werden in de koelkast gestopt. Hoe haal je deze weer boven?