Het verhaal van Amina

Voor Amina en haar man was de keuze voor kinderen heel bewust. Toch overviel het prille moederschap haar een beetje: ‘Plots moet je jezelf op de tweede plaats zetten’.

 
Het verhaal van Amina

Bewuste keuze

Op tijd je kindje te eten geven, verschonen, te slapen leggen… Het klinkt evident, maar voor veel moeders is het in het begin flink wennen. Zo voelde het ook voor Amina: "Ondanks alle voorbereidingen komt dat totaal andere leven toch nog een beetje als een verrassing. Het is zoeken in het begin. Maar eens je het juiste ritme gevonden hebt, komt de rest vanzelf."

     

 

Bewust thuis

Gelukkig gunt het ziekenfonds alle mama’s in België moederschapsrust. Al kan die natuurlijk nooit lang genoeg duren. Op 3 september gaat Amina weer werken: "Dan vertrouw ik Inaya toe aan de goede zorgen van een onthaalmoeder." Want hoewel ze nu graag nog wat langer thuis zou blijven, wil Amina toch liever haar ouderschapsverlof opsparen tot Inaya naar school gaat: "Ook dan wil ik er kunnen zijn voor Inaya."

Ik spaar mijn ouderschapsverlof op tot Inaya naar school gaat. Ook dan wil ik er kunnen zijn voor haar.

Bewust veranderd

Amina en haar gezin kozen na de geboorte van Inaya bewust voor een nieuw ziekenfonds. "We hadden opgevangen dat Partena Ziekenfonds focust op jonge gezinnen. Toen we zagen dat zij ons meer te bieden hadden, wilden we de overstap zeker wagen. Overstappen naar Partena Ziekenfonds ging heel vlot. We gingen op gesprek en kregen meteen alle informatie die voor ons als jong gezin van belang was."

En nu met een gerust hart aan een tweede kindje denken? Amina: "Wie weet … maar voorlopig ben ik nog heel tevreden met alles wat ik heb."
 

Lees ook

Nostalgie: Tik Tak in de opvang!

Iedereen kent het bekende tv-programma Tik Tak wel met het herkenbare deuntje en de drie schaapjes. Ellen Dobbelaere bracht Tik Tak naar Kinderdagverblijf Bieze Beize in Destelbergen. Nostalgie ten top voor groot en klein!
 

Het verhaal van Amina

Voor Amina en haar man was de keuze voor kinderen heel bewust. Toch overviel het prille moederschap haar een beetje: ‘Plots moet je jezelf op de tweede plaats zetten’.