Het verhaal van Amina

Voor Amina en haar man was de keuze voor kinderen heel bewust. Toch overviel het prille moederschap haar een beetje: ‘Plots moet je jezelf op de tweede plaats zetten’.

 
Het verhaal van Amina

Bewuste keuze

Op tijd je kindje te eten geven, verschonen, te slapen leggen… Het klinkt evident, maar voor veel moeders is het in het begin flink wennen. Zo voelde het ook voor Amina: "Ondanks alle voorbereidingen komt dat totaal andere leven toch nog een beetje als een verrassing. Het is zoeken in het begin. Maar eens je het juiste ritme gevonden hebt, komt de rest vanzelf."

     

Bewust thuis

Gelukkig gunt het ziekenfonds alle mama’s in België moederschapsrust. Al kan die natuurlijk nooit lang genoeg duren. Op 3 september gaat Amina weer werken: "Dan vertrouw ik Inaya toe aan de goede zorgen van een onthaalmoeder." Want hoewel ze nu graag nog wat langer thuis zou blijven, wil Amina toch liever haar ouderschapsverlof opsparen tot Inaya naar school gaat: "Ook dan wil ik er kunnen zijn voor Inaya."

Bewust veranderd

Amina en haar gezin kozen na de geboorte van Inaya bewust voor een nieuw ziekenfonds. "We hadden opgevangen dat Partena Ziekenfonds focust op jonge gezinnen. Toen we zagen dat zij ons meer te bieden hadden, wilden we de overstap zeker wagen. Overstappen naar Partena Ziekenfonds ging heel vlot. We gingen op gesprek en kregen meteen alle informatie die voor ons als jong gezin van belang was."

En nu met een gerust hart aan een tweede kindje denken? Amina: "Wie weet … maar voorlopig ben ik nog heel tevreden met alles wat ik heb."
 

Wat verwacht jij van Partena Ziekenfonds?

Iedereen verwacht iets anders van het leven, iedereen verwacht iets anders van zijn ziekenfonds. Heb jij al stilgestaan bij de keuze van je ziekenfonds? Kiezen voor een ziekenfonds dat past bij jouw leven, kan voor jou een groot verschil maken. Download onze gratis infogids en ontdek hoe je een ziekenfonds kiest dat bij je past. 

Wil je graag persoonlijk advies over onze terugbetalingen en diensten? Plan dan nu je afspraak met één van onze klantenadviseurs op kantoor of via videogesprek. Maak een afspraak via onze afsprakenmodule. 

Ebook kies je ziekenfonds

Wat verwacht jij van je ziekenfonds? En hoe kies je het ziekenfonds dat het beste bij je past? Download het gratis ebook.

Maak een afspraak

Heb je een vraag of zoek je persoonlijk advies? Maak een afspraak met een klantenadviseur voor een gesprek op kantoor of via video.