Herfst bij Partena Kinderopvang

Partena Kinderopvang heeft niet 'zomaar' zijn Waardenboom. We zetten dagelijks onze waarden om in de praktijk. Ontdek hier de activiteiten die we de voorbije herfst organiseerden doorgaan in de Partena Kinderdagverblijven.
Herfst bij Partena Kinderopvang

 

De Stadskabouter in Gent

.... ging naar het bos

De kapoenen van de Stadskabouter trokken hun regenlaarsjes aan en gingen buiten om de herfstsfeer op te snuiven tijdens de Week van het bos:

"We hebben geen groot bos maar we maakten het gezellig onder een paar bomen op het grasplein voor het kinderdagverblijf. We namen het grote Dikkie Dik voorleesboek mee naar buiten en luisterden naar het verhaaltje ‘herfstblaadjes’. Nadien zongen we nog een liedje over een dikke boom die in het bos staat en ook een liedje over de herfst die weer het land is. De wind door onze haren voelen waaien deed zoveel deugd!"

 

Wiebelwijs in Gent

.... luisterde naar verhalen in de Krook

"Op 19 november gingen de oudste kapoenen naar de stadsbibliotheek van Gent. Ons avontuur begon met de bus, we keken onze ogen uit naar de huizen en auto's. Dan nog even te voet en in de bib met de lift naar beneden! We ontdekten de vele boekjes en Nel las enkele verhaaltjes voor. Topuitstap!"

 

Lambertijntje in Zaventem

.... organiseerde een halloweenavond

"Tijdens de herfstvakantie organiseerden we een leuke ouderactiviteit in halloweenstijl. Alle kindjes en hun papa’s en mama’s waren welkom om activiteiten te doen in ons omgetoverde kinderdagverblijf. Met een bijpassend hapje en drankje uiteraard."

 

 

Ontdek de waarden van Partena Kinderopvang

Bij Partena Kinderopvang vangen we kinderen op in een kindvriendelijke, stimulerende en warme sfeer. We werken rond een aantal vaste waarden. Via de Waardenboom maken we ze tastbaar voor ouders, kinderen en kindbegeleiders.

Bekijk ook de video over onze Waardenboom

Lees ook

18 september 2020

Ga digitaal met Partena Kinderopvang

Zoals je weet zetten we bij Partena Kinderopvang al langer in op digitalisering. Zo krijg je je factuur per mail, en een herinneringsberichtje komt per sms. Elke dag werken we verder aan die digitalisering. De administratie voor de inschrijving bijvoorbeeld zal binnenkort ook online kunnen. Daarnaast zetten we meer en meer in op de ouderapp als communicatiemiddel. 
18 september 2020

De motoriek van peuters onder de loep

Bij Partena Kinderopvang blijven we graag op de hoogte van nieuwe inzichten in de wereld en ontwikkeling van jonge kinderen. Zo kunnen wij onze werking en pedagogisch beleid daarop voortbouwen en verbeteren. Daarom werken we met plezier mee aan wetenschappelijk onderzoek. Zo ook aan dit project in samenwerking met Universiteit Gent, rond de motoriek van peuters. 
18 september 2020

Pimpampoentje toont hoe duurzaam je kinderdagverblijf is

Bij Partena Kinderopvang zetten we al langer in op duurzaamheid. Daar gaan we nu nog een stapje verder in met deze vrolijke groene mascotte. Ontmoet Pimpampoentje, het groene lieveheersbeestje dat met zijn stippen aangeeft hoe duurzaam jouw kinderdagverblijf is. Heb jij ‘m al gespot?