Herfst bij Partena Kinderopvang

Partena Kinderopvang heeft niet 'zomaar' zijn Waardenboom. We zetten dagelijks onze waarden om in de praktijk. Ontdek hier de activiteiten die we de voorbije herfst organiseerden doorgaan in de Partena Kinderdagverblijven.
Herfst bij Partena Kinderopvang

 

De Stadskabouter in Gent

.... ging naar het bos

De kapoenen van de Stadskabouter trokken hun regenlaarsjes aan en gingen buiten om de herfstsfeer op te snuiven tijdens de Week van het bos:

"We hebben geen groot bos maar we maakten het gezellig onder een paar bomen op het grasplein voor het kinderdagverblijf. We namen het grote Dikkie Dik voorleesboek mee naar buiten en luisterden naar het verhaaltje ‘herfstblaadjes’. Nadien zongen we nog een liedje over een dikke boom die in het bos staat en ook een liedje over de herfst die weer het land is. De wind door onze haren voelen waaien deed zoveel deugd!"

 

Wiebelwijs in Gent

.... luisterde naar verhalen in de Krook

"Op 19 november gingen de oudste kapoenen naar de stadsbibliotheek van Gent. Ons avontuur begon met de bus, we keken onze ogen uit naar de huizen en auto's. Dan nog even te voet en in de bib met de lift naar beneden! We ontdekten de vele boekjes en Nel las enkele verhaaltjes voor. Topuitstap!"

 

Lambertijntje in Zaventem

.... organiseerde een halloweenavond

"Tijdens de herfstvakantie organiseerden we een leuke ouderactiviteit in halloweenstijl. Alle kindjes en hun papa’s en mama’s waren welkom om activiteiten te doen in ons omgetoverde kinderdagverblijf. Met een bijpassend hapje en drankje uiteraard."

 

 

Ontdek de waarden van Partena Kinderopvang

Bij Partena Kinderopvang vangen we kinderen op in een kindvriendelijke, stimulerende en warme sfeer. We werken rond een aantal vaste waarden. Via de Waardenboom maken we ze tastbaar voor ouders, kinderen en kindbegeleiders.

Bekijk ook de video over onze Waardenboom

Lees ook

Tips om je thuisomgeving kindveilig te maken

Wie kleine kinderen in huis heeft, kent ongetwijfeld de uitspraak "je moet ogen op je rug hebben". Onze allerkleinsten gaan graag op ontdekking. En dat is goed, kinderen moeten gestimuleerd worden op alle vlak, ook al leidt dat soms tot kapoenenstreken. Maar wel liefst in een veilige omgeving natuurlijk.

1 op 4 peuters hinkt achterop bij motorische ontwikkeling

Maar elke dag 15 minuten oefenen in de kinderopvang toont beloftevolle resultaten. Dat ontdekten onderzoekers van UGent en VUB na een studie in de kinderdagverblijven van Partena en OZ Kinderopvang. Alle partijen roepen op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang en een goede opleiding voor kindbegeleiders. 

Naar oma en opa: meer dan alleen een kinderparadijs

Ouders voeden op en grootouders verwennen, een vertrouwde volkswijsheid. Maar we moeten niet rond de pot draaien: grootouders zijn voor veel families de meest betrouwbare schakel in hun sociale cirkel. Ze vangen de kindjes op na school of bij ziekte, ze zijn ervaren in hun zorg en ze maken maar al te graag tijd vrij voor de kleintjes. Maar dat ideale scenario komt er niet zomaar ...