Herfst bij Partena Kinderopvang

Partena Kinderopvang heeft niet 'zomaar' zijn Waardenboom. We zetten dagelijks onze waarden om in de praktijk. Ontdek hier de activiteiten die we de voorbije herfst organiseerden doorgaan in de Partena Kinderdagverblijven.
Herfst bij Partena Kinderopvang

 

De Stadskabouter in Gent

.... ging naar het bos

De kapoenen van de Stadskabouter trokken hun regenlaarsjes aan en gingen buiten om de herfstsfeer op te snuiven tijdens de Week van het bos:

"We hebben geen groot bos maar we maakten het gezellig onder een paar bomen op het grasplein voor het kinderdagverblijf. We namen het grote Dikkie Dik voorleesboek mee naar buiten en luisterden naar het verhaaltje ‘herfstblaadjes’. Nadien zongen we nog een liedje over een dikke boom die in het bos staat en ook een liedje over de herfst die weer het land is. De wind door onze haren voelen waaien deed zoveel deugd!"

 

Wiebelwijs in Gent

.... luisterde naar verhalen in de Krook

"Op 19 november gingen de oudste kapoenen naar de stadsbibliotheek van Gent. Ons avontuur begon met de bus, we keken onze ogen uit naar de huizen en auto's. Dan nog even te voet en in de bib met de lift naar beneden! We ontdekten de vele boekjes en Nel las enkele verhaaltjes voor. Topuitstap!"

 

Lambertijntje in Zaventem

.... organiseerde een halloweenavond

"Tijdens de herfstvakantie organiseerden we een leuke ouderactiviteit in halloweenstijl. Alle kindjes en hun papa’s en mama’s waren welkom om activiteiten te doen in ons omgetoverde kinderdagverblijf. Met een bijpassend hapje en drankje uiteraard."

 

 

Ontdek de waarden van Partena Kinderopvang

Bij Partena Kinderopvang vangen we kinderen op in een kindvriendelijke, stimulerende en warme sfeer. We werken rond een aantal vaste waarden. Via de Waardenboom maken we ze tastbaar voor ouders, kinderen en kindbegeleiders.

Bekijk ook de video over onze Waardenboom

Lees ook

Partena Kinderopvang daagt kinderen uit in hun ontdekkingsreizen

Door te spelen laten we onze kinderen in de opvang als echte ontdekkingsreizigers ervaringen opdoen. Zo bieden we spelenderwijs leerkansen en stimuleren we de ontwikkeling.   En maken we plezier, natuurlijk. Zoek je als ouder inspiratie om je kind te laten spelen thuis en in je buurt? De consulenten van Speelmakers willen ouders graag ondersteunen met spel-inspiratie. Schrijf je nu in voor hun nieuwsbrief.

Quarantaine met kinderen: een aantal tips

Quarantaine, het woord geeft ineens ook heel veel prijs van het gevoel dat eraan vast hangt: afzondering en opsluiting. En voor velen onder ons ook met kinderen. Na enkele weken in quarantaine laat de creativiteit het logischerwijs al wat afweten, maar daar hebben wij een oplossing voor: een aantal tips van ervaringsdeskundige Dana, kindbegeleidster bij Partena Kinderopvang.
Dana d'Hulst
Kindbegeleidster Partena Kinderopvang

Tieners en cannabis

Je tiener informeren over de risico’s van cannabisgebruik is vandaag geen overbodige luxe. Wat moet je als ouder weten over cannabis? Ontdek hier de meest gestelde vragen.