NieuwsGezin
22 februari 2019

deel

Helft huisartsen maakt gebruik van eAttest

Ongeveer de helft van de huisartsen in ons land gebruikt eAttest, een toepassing om getuigschriften digitaal naar het ziekenfonds te sturen. Dat elektronische getuigschrift zal nu stapsgewijs uitgerold worden naar andere zorgverleners, te beginnen met de tandartsen in 2019.

Geen postbode meer spelen

Dankzij eAttest moet je geen postbode meer spelen tussen je huisarts en je ziekenfonds. In plaats daarvan stuurt je huisarts het getuigschrift digitaal door naar je ziekenfonds. Je krijgt wel nog een bewijsstukje mee met het aangerekende bedrag en een uniek referentienummer om de verwerking van je terugbetaling op te volgen. Uit een enquête van het Nationaal Intermutualistisch College (NIC) blijkt dat de burgers heel tevreden zijn met het wegvallen van die administratie en de snellere terugbetaling door eAttest.

1 op de 2 huisartsen

In januari 2019 maakten 6.212 huisartsen al gebruik van eAttest. Dat is iets meer dan de helft van de actieve huisartsen in ons land. Het is nu de bedoeling om eAttest stapsgewijs uit te breiden naar de andere zorgverleners, te beginnen met de tandartsen in 2019.

Meer info!

Neem een kijkje op de site van Minister van Volksgezondheid Maggie De Block!

Lees ook

05 november 2020

Eerste dienstenchequebedrijf met ‘Investors in People’-label

Partena en OZ Poets- en strijkhulp werd bekroond met het zilveren ‘Investors in people’-label. Dit kwaliteitslabel, dat Partena en OZ als eerste in de dienstenchequessector kreeg, bekroont goede werkgevers die inzetten op medewerkers en investeren in het verbeteren van hun HR-beleid. 

Poetshulpen met dienstencheques lijden wél loonverlies bij annulatie

Een uitspraak van minister Vandenbroucke dit weekend leidde tot een verkeerde perceptie rond het annuleren van poetshulp tijdens deze lockdown. Partena Hulp in huis benadrukt dat poetshulp nog steeds veilig kan verlopen mits het naleven van veiligheidsregels. Bij tijdelijke economische werkloosheid lijden poetshulpen in Vlaanderen namelijk wél loonverlies. Het bedrijf wil sensibiliseren om de werknemers uit deze sector te steunen en niet onnodig de poetshulp aan de deur te zetten.