NieuwsGezin
22 februari 2019

deel

Helft huisartsen maakt gebruik van eAttest

Ongeveer de helft van de huisartsen in ons land gebruikt eAttest, een toepassing om getuigschriften digitaal naar het ziekenfonds te sturen. Dat elektronische getuigschrift zal nu stapsgewijs uitgerold worden naar andere zorgverleners, te beginnen met de tandartsen in 2019.

Geen postbode meer spelen

Dankzij eAttest moet je geen postbode meer spelen tussen je huisarts en je ziekenfonds. In plaats daarvan stuurt je huisarts het getuigschrift digitaal door naar je ziekenfonds. Je krijgt wel nog een bewijsstukje mee met het aangerekende bedrag en een uniek referentienummer om de verwerking van je terugbetaling op te volgen. Uit een enquête van het Nationaal Intermutualistisch College (NIC) blijkt dat de burgers heel tevreden zijn met het wegvallen van die administratie en de snellere terugbetaling door eAttest.

1 op de 2 huisartsen

In januari 2019 maakten 6.212 huisartsen al gebruik van eAttest. Dat is iets meer dan de helft van de actieve huisartsen in ons land. Het is nu de bedoeling om eAttest stapsgewijs uit te breiden naar de andere zorgverleners, te beginnen met de tandartsen in 2019.

Meer info!

Neem een kijkje op de site van Minister van Volksgezondheid Maggie De Block!

Lees ook

‘Nomenclatuur’ … wablieft?!

Als je een zorgverlener (arts, tandarts, kinesitherapeut, logopedist …) raadpleegt, geeft die jou een getuigschrift voor verstrekte zorgen. Dit alombekende ‘doktersbriefje’ kun je vervolgens indienen bij je ziekenfonds, bijvoorbeeld Partena Ziekenfonds, om een terugbetaling aan te vragen.
11 september 2019

Alles kan beter, ook bij Partena Kinderopvang

Elke dag denken we bij Partena Kinderopvang na over hoe we onze werking zo vlot mogelijk kunnen laten verlopen, zodat de ouders én de kindbegeleiders kunnen vooropstellen wat het allerbelangrijkste is: het welbevinden van het kindje. Deze keer namen we daarbij het inschrijvingsproces onder de loep.

Partena kindbegeleiders dragen zorg voor hun rug

Een job als kindbegeleider is een job die enorm belastend is voor de rug, zoveel is duidelijk. Dag in, dag uit, nemen onze kindbegeleiders hun opvangkindjes op de arm. Voor een knuffel, voor het verluieren, ... Samen gaan ze nu voor een ergonomische reflex. Want rugpreventie staat hoog op onze prioriteitenlijst!