Een hart onder de riem voor de mensen van de kinderopvang

Tijdens de pandemie gingen scholen en horeca dicht en waren vele kantoren verlaten door het verplichte thuiswerk. Af en toe vergeten we dan dat de kinderopvang al die tijd gewoon open bleef. De vele kinderbegeleiders van Partena en OZ Kinderopvang stonden dag in dag uit paraat. En dat verdiende volgens ons een hart onder de riem!
Een hart onder de riem voor de mensen van de kinderopvang

Met heel ons hart

Net omdat de kinderopvang er elke dag weer stond het voorbij jaar, wilden we de kinderbegeleiders eens in de bloemetjes zetten. We stuurden een kaartje in hartvorm naar alle ouders van de kindjes in de opvang. Met de vraag om dat kaartje als dank te bezorgen aan de mensen van de kinderopvang waar hun kindje verblijft. En natuurlijk hebben we in de kinderopvang niks verklapt over onze actie.

Muren vol hartjes

De ouders waren duidelijk te vinden voor dat idee, want er werden massaal kaartjes uitgedeeld in de kinderdagverblijven. We kregen tal van foto’s van muren vol hartjes. De ene keer met een persoonlijke boodschap van mama’s en papa’s, de andere keer met een schattige kribbel van de kinderen zelf. Hartverwarmend om te zien!

Bij kinderdagverblijf Zebrazoen hingen ze de hartjeskaartjes in de waardenboom van Partena en OZ Kinderopvang. We werken in de kinderopvang immers rond een aantal vaste waarden, die worden tastbaar gemaakt in deze waardenboom. Mooi om de hartjes daarin te zien!

Met de kaartjes hebben we onze kinderbegeleiders letterlijk een hart onder de riem gestoken, en hen een persoonlijke, welgemeende dankjewel bezorgd.

Ook van ons als organisatie uit willen we daarom zeggen: “Dank je wel voor alle dagen dat jullie met heel veel enthousiasme onze kindjes opvangen! Jullie zijn top!”

 

Lees ook

Tips om je thuisomgeving kindveilig te maken

Wie kleine kinderen in huis heeft, kent ongetwijfeld de uitspraak "je moet ogen op je rug hebben". Onze allerkleinsten gaan graag op ontdekking. En dat is goed, kinderen moeten gestimuleerd worden op alle vlak, ook al leidt dat soms tot kapoenenstreken. Maar wel liefst in een veilige omgeving natuurlijk.

1 op 4 peuters hinkt achterop bij motorische ontwikkeling

Maar elke dag 15 minuten oefenen in de kinderopvang toont beloftevolle resultaten. Dat ontdekten onderzoekers van UGent en VUB na een studie in de kinderdagverblijven van Partena en OZ Kinderopvang. Alle partijen roepen op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang en een goede opleiding voor kindbegeleiders. 

Naar oma en opa: meer dan alleen een kinderparadijs

Ouders voeden op en grootouders verwennen, een vertrouwde volkswijsheid. Maar we moeten niet rond de pot draaien: grootouders zijn voor veel families de meest betrouwbare schakel in hun sociale cirkel. Ze vangen de kindjes op na school of bij ziekte, ze zijn ervaren in hun zorg en ze maken maar al te graag tijd vrij voor de kleintjes. Maar dat ideale scenario komt er niet zomaar ...