Een hart onder de riem voor de mensen van de kinderopvang

Tijdens de pandemie gingen scholen en horeca dicht en waren vele kantoren verlaten door het verplichte thuiswerk. Af en toe vergeten we dan dat de kinderopvang al die tijd gewoon open bleef. De vele kinderbegeleiders van Partena en OZ Kinderopvang stonden dag in dag uit paraat. En dat verdiende volgens ons een hart onder de riem!
Een hart onder de riem voor de mensen van de kinderopvang

Met heel ons hart

Net omdat de kinderopvang er elke dag weer stond het voorbij jaar, wilden we de kinderbegeleiders eens in de bloemetjes zetten. We stuurden een kaartje in hartvorm naar alle ouders van de kindjes in de opvang. Met de vraag om dat kaartje als dank te bezorgen aan de mensen van de kinderopvang waar hun kindje verblijft. En natuurlijk hebben we in de kinderopvang niks verklapt over onze actie.

Muren vol hartjes

De ouders waren duidelijk te vinden voor dat idee, want er werden massaal kaartjes uitgedeeld in de kinderdagverblijven. We kregen tal van foto’s van muren vol hartjes. De ene keer met een persoonlijke boodschap van mama’s en papa’s, de andere keer met een schattige kribbel van de kinderen zelf. Hartverwarmend om te zien!

Bij kinderdagverblijf Zebrazoen hingen ze de hartjeskaartjes in de waardenboom van Partena en OZ Kinderopvang. We werken in de kinderopvang immers rond een aantal vaste waarden, die worden tastbaar gemaakt in deze waardenboom. Mooi om de hartjes daarin te zien!

Met de kaartjes hebben we onze kinderbegeleiders letterlijk een hart onder de riem gestoken, en hen een persoonlijke, welgemeende dankjewel bezorgd.

Ook van ons als organisatie uit willen we daarom zeggen: “Dank je wel voor alle dagen dat jullie met heel veel enthousiasme onze kindjes opvangen! Jullie zijn top!”

 

Lees ook

Kinderdagverblijven in de kijker

Afgelopen zomer lanceerden we bij Partena en OZ Kinderopvang – binnenkort Helan Kinderopvang – een leuke challenge voor de kinderdagverblijven. De uitdaging? Een in-het-oog-springend filmpje maken waarbij het kinderdagverblijf op een creatieve manier in de kijker wordt gezet. We kregen heel wat originele inzendingen van onze verschillende kinderopvangverblijven. Uiteindelijk selecteerden we 2 winnaars. Zij mochten een cadeaucheque t.w.v. €300 in ontvangst nemen!
 

Hoe voelt jouw kindje zich in de opvang?

Als ouder wil je dat je kindje zich goed voelt in de opvang, dat het geniet van de activiteiten en dat zijn/haar ontwikkeling wordt gestimuleerd. Ziko-Vo is een volgsysteem voor baby’s en peuters dat verzorgers helpt om kindjes daarin op te volgen. Ontdek hoe ze met Ziko-Vo aan de slag gaan in de Droomtuin in Sint-Martens-Latem.

Creatief met kosteloos materiaal

Spelen en knutselen is niet alleen belangrijk voor de fijne motoriek van je kindje, het stimuleert ook de creativiteit, leert kinderen waarnemen en vergroot hun ruimtelijk inzicht. Duur materiaal heb je overigens helemaal niet nodig. Bij Bellenbos in Borgerhout tonen ze dat je met kosteloos materiaal heerlijk én duurzaam kan knutselen. Haal alvast inspiratie uit deze 3 kosteloze materialen om zelf creatief aan de slag te gaan.