Een hart onder de riem voor de mensen van de kinderopvang

Tijdens de pandemie gingen scholen en horeca dicht en waren vele kantoren verlaten door het verplichte thuiswerk. Af en toe vergeten we dan dat de kinderopvang al die tijd gewoon open bleef. De vele kinderbegeleiders van Partena en OZ Kinderopvang stonden dag in dag uit paraat. En dat verdiende volgens ons een hart onder de riem!
Een hart onder de riem voor de mensen van de kinderopvang

Met heel ons hart

Net omdat de kinderopvang er elke dag weer stond het voorbij jaar, wilden we de kinderbegeleiders eens in de bloemetjes zetten. We stuurden een kaartje in hartvorm naar alle ouders van de kindjes in de opvang. Met de vraag om dat kaartje als dank te bezorgen aan de mensen van de kinderopvang waar hun kindje verblijft. En natuurlijk hebben we in de kinderopvang niks verklapt over onze actie.

Muren vol hartjes

De ouders waren duidelijk te vinden voor dat idee, want er werden massaal kaartjes uitgedeeld in de kinderdagverblijven. We kregen tal van foto’s van muren vol hartjes. De ene keer met een persoonlijke boodschap van mama’s en papa’s, de andere keer met een schattige kribbel van de kinderen zelf. Hartverwarmend om te zien!

Bij kinderdagverblijf Zebrazoen hingen ze de hartjeskaartjes in de waardenboom van Partena en OZ Kinderopvang. We werken in de kinderopvang immers rond een aantal vaste waarden, die worden tastbaar gemaakt in deze waardenboom. Mooi om de hartjes daarin te zien!

Met de kaartjes hebben we onze kinderbegeleiders letterlijk een hart onder de riem gestoken, en hen een persoonlijke, welgemeende dankjewel bezorgd.

Ook van ons als organisatie uit willen we daarom zeggen: “Dank je wel voor alle dagen dat jullie met heel veel enthousiasme onze kindjes opvangen! Jullie zijn top!”

 

Lees ook

14 juni 2021

15 min bewegen in de kinderopvang goed voor motorische ontwikkeling

UGent en VUB rondden net een beloftevolle pilootstudie af in de kinderdagverblijven van Partena en OZ Kinderopvang. Daaruit bleek niet alleen dat een kwart van de 1- tot 3-jarigen onder de referentiewaarden van motorische vaardigheden scoort. Maar ook dat, wanneer men in de crèche gedurende 15 minuten per dag gericht oefende op motoriek, de kinderen met rasse schreden vooruitgingen - letterlijk en figuurlijk.  Alle partijen roepen daarom op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang.