NieuwsGezin
14 januari 2020

deel

(Graag) zwanger? Vertel het aan je apotheker!

Heb je een kinderwens? Of ben je al zwanger? Praat er dan zeker over met je apotheker. Want die kan je begeleiden en advies op maat over geneesmiddelen geven. Die oproep doet de Algemene Pharmaceutische Bond (APB) in een nieuwe campagne.

Opletten met bepaalde medicatie

8 op de 10 vrouwen nemen minstens één geneesmiddel gedurende de zwangerschap. Gemiddeld gaat het om 4 geneesmiddelen. Dat bleek uit een studie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen uit 2018. Bepaalde medicatie tijdens deze periode kan echter risico’s inhouden voor de ontwikkeling en gezondheid van de baby. Daarnaast kan het ook gevaarlijk zijn om het gebruik van geneesmiddelen tegen bv. epilepsie zomaar stop te zetten. Het FAGG raadt aan om altijd je arts, apotheker of vroedvrouw te raadplegen voor je een geneesmiddel neemt. Zij kunnen je informatie geven over de mogelijke risico’s van het geneesmiddel tijdens je zwangerschap.

Advies op maat

Je apotheker is één van de zorgverleners bij wie je terecht kan voor advies en begeleiding op maat tijdens je zwangerschap. Wanneer start je bv. best met het nemen van foliumzuur? En welke gezonde gewoontes neem je best aan tijdens deze periode? Je apotheker beantwoordt graag al je vragen. 

Meer info

Bekijk ons dossier rond zwangerschap en geboorte of schrijf je in voor de zwangerschapsnieuwsbrieven van Partena Ziekenfonds. Je ontdekt hoe je baby groeit, wat je moet regelen, en wat Partena voor jou doet.

 

Lees ook

Gezond zwanger worden? Zo pak je het aan!

Een kinderwens en dus van plan om zwanger te worden? Prachtig nieuws! Alvast dit: in de eerste weken van je zwangerschap weet je vaak nog niet dat je zwanger bent. Toch zijn die eerste weken cruciaal. Je baby in goede omstandigheden laten groeien begint immers al vanaf het moment dat je beslist aan kinderen te beginnen. Of stopt met je voorbehoedsmiddel.
06 april 2020

De kindbegeleiders van Partena Kinderopvang blijven actief, ook in coronatijden

Kinderopvang blijft ook in coronatijden gegarandeerd bij Partena Kinderopvang. Maar om een kwalitatieve dienstverlening te blijven leveren, centraliseren we ons aanbod tijdelijk in een 25-tal kinderdagverblijven, verspreid over Vlaanderen. Een deel van onze kindbegeleiders is dus aan het werk op die locaties. Maar ook de rest van ons team zit niet stil. Ontdek hier waar we mee bezig zijn.

Coronavirus: veelgestelde vragen over zwangerschap

Heb ik als zwangere vrouw een groter risico om besmet te geraken met het coronavirus? En als ik besmet ben, wat betekent dit voor mijn baby? Zijn er zaken waar ik extra moet op letten? Deze vragen spelen ongetwijfeld door het hoofd van de vele zwangere vrouwen, die net zoals iedereen de berichten over het coronavirus lezen en horen. De Vlaamse Vereniging Obstretische Gynaecologen lijst enkele vragen en antwoorden op.