NieuwsGezin
22 februari 2016

deel

Gezond zwanger worden: website informeert

Wil je zwanger worden, of verwacht je een kindje? Hoe zorg je dan het best voor jezelf en je baby? Op gezondzwangerworden.be heeft de Vlaamse Overheid alle betrouwbare info gebundeld. Want een gezonde levensstijl is goed voor je vruchtbaarheid, en voor je baby.

Betrouwbare info 

De website Gezond zwanger worden werd door Universiteit Gent ontwikkeld in opdracht van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid (VAZG). gezondzwangerworden.be laat zien hoe je het best voor jezelf zorgt als je zwanger wilt worden, wat je niet mag vergeten eens je zwanger bent, en geeft ook tips voor partners. Daarnaast kunnen ook zorgverleners er professionele en goed onderbouwde info rond vruchtbaarheid en zwangerschap raadplegen.

Wetenschappelijk onderbouwd 

De nieuwe website wil alle info die her en der circuleert rond zwangerschap en vruchtbaarheid op één centraal en betrouwbaar punt beschikbaar maken. De info die je erop terugvindt is geschreven door professionals en wetenschappelijk onderbouwd. Je kunt er zo op rekenen dat je hier betrouwbaar advies krijgt. Bovendien zijn alle tips op een begrijpelijke manier geformuleerd. 

Gezonde tips

Zo wordt bijvoorbeeld het belang van foliumzuur onderstreept voor vrouwen die zwanger willen worden of pas zwanger zijn. Een tekort aan foliumzuur voor en tijdens de zwangerschap verhoogt namelijk de kans op neurale buisdefecten. Een voorbeeld hiervan is een zogenaamd ‘open ruggetje’ bij de baby. Op de website vind je ook veel info over een gezonde levensstijl voor en tijdens de zwangerschap, en hoe dat je vruchtbaarheid, en de gezondheid van je baby, ten goede kan komen. 

Artikel tags:

Lees ook

06 april 2020

De kindbegeleiders van Partena Kinderopvang blijven actief, ook in coronatijden

Kinderopvang blijft ook in coronatijden gegarandeerd bij Partena Kinderopvang. Maar om een kwalitatieve dienstverlening te blijven leveren, centraliseren we ons aanbod tijdelijk in een 25-tal kinderdagverblijven, verspreid over Vlaanderen. Een deel van onze kindbegeleiders is dus aan het werk op die locaties. Maar ook de rest van ons team zit niet stil. Ontdek hier waar we mee bezig zijn.

Coronavirus: veelgestelde vragen over zwangerschap

Heb ik als zwangere vrouw een groter risico om besmet te geraken met het coronavirus? En als ik besmet ben, wat betekent dit voor mijn baby? Zijn er zaken waar ik extra moet op letten? Deze vragen spelen ongetwijfeld door het hoofd van de vele zwangere vrouwen, die net zoals iedereen de berichten over het coronavirus lezen en horen. De Vlaamse Vereniging Obstretische Gynaecologen lijst enkele vragen en antwoorden op.
 
14 januari 2020

(Graag) zwanger? Vertel het aan je apotheker!

Heb je een kinderwens? Of ben je al zwanger? Praat er dan zeker over met je apotheker. Want die kan je begeleiden en advies op maat over geneesmiddelen geven. Die oproep doet de Algemene Pharmaceutische Bond (APB) in een nieuwe campagne.