NieuwsGezin
22 februari 2016

deel

Gezond zwanger worden: website informeert

Wil je zwanger worden, of verwacht je een kindje? Hoe zorg je dan het best voor jezelf en je baby? Op gezondzwangerworden.be heeft de Vlaamse Overheid alle betrouwbare info gebundeld. Want een gezonde levensstijl is goed voor je vruchtbaarheid, en voor je baby.

Betrouwbare info 

De website Gezond zwanger worden werd door Universiteit Gent ontwikkeld in opdracht van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid (VAZG). gezondzwangerworden.be laat zien hoe je het best voor jezelf zorgt als je zwanger wilt worden, wat je niet mag vergeten eens je zwanger bent, en geeft ook tips voor partners. Daarnaast kunnen ook zorgverleners er professionele en goed onderbouwde info rond vruchtbaarheid en zwangerschap raadplegen.

Wetenschappelijk onderbouwd 

De nieuwe website wil alle info die her en der circuleert rond zwangerschap en vruchtbaarheid op één centraal en betrouwbaar punt beschikbaar maken. De info die je erop terugvindt is geschreven door professionals en wetenschappelijk onderbouwd. Je kunt er zo op rekenen dat je hier betrouwbaar advies krijgt. Bovendien zijn alle tips op een begrijpelijke manier geformuleerd. 

Gezonde tips

Zo wordt bijvoorbeeld het belang van foliumzuur onderstreept voor vrouwen die zwanger willen worden of pas zwanger zijn. Een tekort aan foliumzuur voor en tijdens de zwangerschap verhoogt namelijk de kans op neurale buisdefecten. Een voorbeeld hiervan is een zogenaamd ‘open ruggetje’ bij de baby. Op de website vind je ook veel info over een gezonde levensstijl voor en tijdens de zwangerschap, en hoe dat je vruchtbaarheid, en de gezondheid van je baby, ten goede kan komen. 

Artikel tags:

Lees ook

14 januari 2020

(Graag) zwanger? Vertel het aan je apotheker!

Heb je een kinderwens? Of ben je al zwanger? Praat er dan zeker over met je apotheker. Want die kan je begeleiden en advies op maat over geneesmiddelen geven. Die oproep doet de Algemene Pharmaceutische Bond (APB) in een nieuwe campagne.
08 januari 2020

Videocoaching bij Partena Kinderopvang

'Klein kijken naar kinderen' is een innovatieve videointeractiebegeleiding gebaseerd op een onderzoeksproject van de Artevelde Hogeschool. De methode helpt ons bij Partena Kinderopvang om onze interactie met kinderen zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Een boeiend nieuw project waar we trots op zijn.
08 januari 2020

Warmste Plantjes waren een groot succes

Van 18 november tot 18 december organiseerde Partena Kinderopvang een actie in kader van De Warmste Week. Onze kinderen versierden bloempotjes, wij voegden een plantje toe en we verkochten ze samen voor het goede doel. Zo zamelden we samen maar liefst 7.337,25 euro in voor Boven de wolken, een vzw die sterrenouders ondersteunt.