NieuwsGezin
22 februari 2016

deel

Gezond zwanger worden: website informeert

Wil je zwanger worden, of verwacht je een kindje? Hoe zorg je dan het best voor jezelf en je baby? Op gezondzwangerworden.be heeft de Vlaamse Overheid alle betrouwbare info gebundeld. Want een gezonde levensstijl is goed voor je vruchtbaarheid, en voor je baby.

Betrouwbare info 

De website Gezond zwanger worden werd door Universiteit Gent ontwikkeld in opdracht van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid (VAZG). gezondzwangerworden.be laat zien hoe je het best voor jezelf zorgt als je zwanger wilt worden, wat je niet mag vergeten eens je zwanger bent, en geeft ook tips voor partners. Daarnaast kunnen ook zorgverleners er professionele en goed onderbouwde info rond vruchtbaarheid en zwangerschap raadplegen.

Wetenschappelijk onderbouwd 

De nieuwe website wil alle info die her en der circuleert rond zwangerschap en vruchtbaarheid op één centraal en betrouwbaar punt beschikbaar maken. De info die je erop terugvindt is geschreven door professionals en wetenschappelijk onderbouwd. Je kunt er zo op rekenen dat je hier betrouwbaar advies krijgt. Bovendien zijn alle tips op een begrijpelijke manier geformuleerd. 

Gezonde tips

Zo wordt bijvoorbeeld het belang van foliumzuur onderstreept voor vrouwen die zwanger willen worden of pas zwanger zijn. Een tekort aan foliumzuur voor en tijdens de zwangerschap verhoogt namelijk de kans op neurale buisdefecten. Een voorbeeld hiervan is een zogenaamd ‘open ruggetje’ bij de baby. Op de website vind je ook veel info over een gezonde levensstijl voor en tijdens de zwangerschap, en hoe dat je vruchtbaarheid, en de gezondheid van je baby, ten goede kan komen. 

Lees ook

Nostalgie: Tik Tak in de opvang!

Iedereen kent het bekende tv-programma Tik Tak wel met het herkenbare deuntje en de drie schaapjes. Ellen Dobbelaere bracht Tik Tak naar Kinderdagverblijf Bieze Beize in Destelbergen. Nostalgie ten top voor groot en klein!
 

Het verhaal van Amina

Voor Amina en haar man was de keuze voor kinderen heel bewust. Toch overviel het prille moederschap haar een beetje: ‘Plots moet je jezelf op de tweede plaats zetten’.