Geboortepremies en meer: zo helpen wij jou bij een nieuwe baby

Een nieuwe baby roept heel wat vragen bij je op. Je huisarts en gynaecoloog zijn er voor al je medische vragen. Maar ook je ziekenfonds is een belangrijke partner tijdens en na je zwangerschap. Zo geeft Partena Ziekenfonds je met haar geboortepremie een financieel steuntje in de rug. 
Geboortepremies en meer: zo helpen wij jou bij een nieuwe baby
Ben je zwanger? Laat ons dit dan zo snel mogelijk weten. Dan helpen we je om de administratieve formaliteiten tijdig in orde te brengen. Je kunt bovendien met al je praktische vragen terecht bij onze zwangerschapsconsulenten en onze zwangerschapsnieuwsbrieven staan boordevol tips, op maat van jouw zwangerschap.  
 
Lees hieronder wat je tijdens en na je zwangerschap kan verwachten van Partena Ziekenfonds. 
 

Advies van onze zwangerschapsconsulenten

Dankzij onze zwangerschapsconsulenten kom je na de geboorte niet voor verrassingen te staan. Zij beantwoorden vragen als: 'Hoe vraag ik moederschapsverlof en vaderschapsverlof aan?', 'Wat moet er gebeuren voor en na de geboorte?' en 'Hoe kan ik kraamzorg inschakelen?'. Het is slechts een greep uit de vragen die je kunt stellen aan de consulenten. 
 

Ontdek onze geboortepremie

Ook zorgt jouw ziekenfonds voor een financieel duwtje in de rug. Voor elk kind dat je inschrijft, krijg je een adoptie- of geboortepremie. Let wel, deze premie is niet hetzelfde als het kraamgeld dat je ontvangt van je kinderbijslagfonds. Wil je graag weten hoe dat nu juist zit met dit kraamgeld en kindergeld dat het kinderbijslagfonds jou uitbetaalt? Lees dan even deze blog.
 
Bij Partena Ziekenfonds krijg je bij een geboorte of adoptie een premie van maximaal 400 euro per kind (200 euro per ouder die is aangesloten bij Partena Ziekenfonds).  
 

Liever een babyrekening dan een geboortepremie?

In plaats van voor een adoptie- of geboortepremie kun je er ook voor kiezen om een babyrekening te openen. Partena Ziekenfonds geeft je 500 euro cadeau. Hiermee kun je een jaar lang artikelen kopen in onze gezondheidsshop Shopavita. Je kan kiezen uit de rubrieken 'Baby en kind'.
 

Vergeet het geboortegeschenk niet

Je krijgt niet alleen administratieve hulp en een financieel duwtje in de rug, daarbovenop worden jij en je kleintje al meteen verrast met een geboortegeschenk. Is het je eerste kindje? Dan krijg je van ons een hangstoel cadeau
 
Voor de volgende broers of zusjes ontvang je als lid van Partena Ziekenfonds een goodiebag met babyartikelen en een babygeschenkbon die je kan besteden in onze gezondheidsshop Shopavita.
 

Schrijf je in voor onze zwangerschapsnieuwsbrieven

Zwanger of net bevallen? In onze speciale zwangerschapsnieuwsbrieven vind je tips op maat van jouw zwangerschap. Ontdek hoe je baby groeit, wat je moet regelen en wat Partena Ziekenfonds voor jou doet. Schrijf je hier in. 
 
 

 

Lees ook

Gezond zwanger worden? Zo pak je het aan!

Een kinderwens en dus van plan om zwanger te worden? Prachtig nieuws! Alvast dit: in de eerste weken van je zwangerschap weet je vaak nog niet dat je zwanger bent. Toch zijn die eerste weken cruciaal. Je baby in goede omstandigheden laten groeien begint immers al vanaf het moment dat je beslist aan kinderen te beginnen. Of stopt met je voorbehoedsmiddel.
06 april 2020

De kindbegeleiders van Partena Kinderopvang blijven actief, ook in coronatijden

Kinderopvang blijft ook in coronatijden gegarandeerd bij Partena Kinderopvang. Maar om een kwalitatieve dienstverlening te blijven leveren, centraliseren we ons aanbod tijdelijk in een 25-tal kinderdagverblijven, verspreid over Vlaanderen. Een deel van onze kindbegeleiders is dus aan het werk op die locaties. Maar ook de rest van ons team zit niet stil. Ontdek hier waar we mee bezig zijn.

Coronavirus: veelgestelde vragen over zwangerschap

Heb ik als zwangere vrouw een groter risico om besmet te geraken met het coronavirus? En als ik besmet ben, wat betekent dit voor mijn baby? Zijn er zaken waar ik extra moet op letten? Deze vragen spelen ongetwijfeld door het hoofd van de vele zwangere vrouwen, die net zoals iedereen de berichten over het coronavirus lezen en horen. De Vlaamse Vereniging Obstretische Gynaecologen lijst enkele vragen en antwoorden op.