Nieuws Gezin
18 september 2020

deel

Ga digitaal met Partena Kinderopvang

Zoals je weet zetten we bij Partena Kinderopvang al langer in op digitalisering. Zo krijg je je factuur per mail, en een herinneringsberichtje komt per sms. Elke dag werken we verder aan die digitalisering. De administratie voor de inschrijving bijvoorbeeld zal binnenkort ook online kunnen. Daarnaast zetten we meer en meer in op de ouderapp als communicatiemiddel. 
Ga digitaal met Partena Kinderopvang

Opstart binnenkort digitaal

De opstart van een kindje in het kinderdagverblijf vraagt heel wat papierwerk. Dat kost tijd, en de informatie op papier kan makkelijk verouderd of zelfs verloren raken. Ook die stap gaan we daarom digitaliseren. Binnenkort zal het inschrijvingsproces voor de kinderopvang volledig digitaal verlopen. Het zal zelfs mogelijk zijn om het contract digitaal te ondertekenen.

4 handige weetjes over de ouderapp

- De chatfunctie in de app ‘bitcare’ voor ouders is zo gebouwd dat een berichtje snel bij je kindbegeleider komt. De app is dus het communicatiemiddel om snel contact te nemen met het kinderdagverblijf.

- Is je kindje ziek? Of plan je verlof? Ook dat kan je via de ouderapp aanvragen

- In de app vind je alles in een handig overzicht: zowel je contracten, de kindcode en inlichtingenfiche zijn allemaal zichtbaar in de app

- Nog vragen over digitalisering of de ouderapp? Check onze FAQ op de website van Partena Kinderopvang. Of stel je vraag aan onze chatbot Sam.

 

Lees ook

Tips om je thuisomgeving kindveilig te maken

Wie kleine kinderen in huis heeft, kent ongetwijfeld de uitspraak "je moet ogen op je rug hebben". Onze allerkleinsten gaan graag op ontdekking. En dat is goed, kinderen moeten gestimuleerd worden op alle vlak, ook al leidt dat soms tot kapoenenstreken. Maar wel liefst in een veilige omgeving natuurlijk.

1 op 4 peuters hinkt achterop bij motorische ontwikkeling

Maar elke dag 15 minuten oefenen in de kinderopvang toont beloftevolle resultaten. Dat ontdekten onderzoekers van UGent en VUB na een studie in de kinderdagverblijven van Partena en OZ Kinderopvang. Alle partijen roepen op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang en een goede opleiding voor kindbegeleiders. 

Naar oma en opa: meer dan alleen een kinderparadijs

Ouders voeden op en grootouders verwennen, een vertrouwde volkswijsheid. Maar we moeten niet rond de pot draaien: grootouders zijn voor veel families de meest betrouwbare schakel in hun sociale cirkel. Ze vangen de kindjes op na school of bij ziekte, ze zijn ervaren in hun zorg en ze maken maar al te graag tijd vrij voor de kleintjes. Maar dat ideale scenario komt er niet zomaar ...