NieuwsGezin
09 april 2018

deel

Dichterbij op reis: denk aan je vaccinaties

Vaccinaties zijn altijd belangrijk, ook als je geen verre reis maakt. Ga je op citytrip in Europa of wil je een weekendje in de Ardennen boeken? Ook in die gevallen ga je best na of bepaalde (extra) vaccinaties aanbevolen zijn. De Europese Vaccinatieweek in Vlaanderen loopt dit jaar van 23 tot en met 29 april.

Mazelen, hepatitis A, teken-encefalitis, ...

Wie naar (sub)tropische landen trekt, gaat langs bij zijn huisarts om te kijken welke vaccinaties aanbevolen zijn. Ook als je dicht(er)bij op reis gaat, is het echter belangrijk om je vaccinaties te checken. Zo duiken de mazelen in landen als Italië, Frankrijk en Roemenië nog geregeld op. Trek je naar Turkije,  Noord-Afrika of Oost-Europa? Dan bescherm je je best tegen hepatitis A. En bij een wandeling in de natuur pas je beter op voor teken. Dat doe je best door je te laten vaccineren tegen teken-encefalitis, een virus dat hersen(vlies)ontsteking kan veroorzaken.

Check de Patient HealthViewer

Ben je niet zeker welke vaccinaties je in het verleden al hebt gekregen? Neem zeker eens een kijkje in de Patient HealthViewer. Daar vind je al je vaccinatiegegevens die in Vaccinet werden geregistreerd. Vind je daar niet wat je zoekt? Dan ga je best langs bij je huisarts om te kijken of een inhaalvaccinatie nodig is.

Meer info

Neem een kijkje op www.vaccinatieweek.be.

Krijg je vaccin terugbetaald

Partena Ziekenfonds betaalt 80% van de aankoop van het vaccin terug, met een maximum van 25 euro per jaar.

Artikel tags:

Lees ook

21 september 2020

Hoe tevreden ben jij over Mediphone Assist

Als lid van Partena Ziekenfonds kun je beroep doen op de medische reisbijstandscentrale van Mediphone Assist. Maakte jij daar afgelopen jaar gebruik van? Dan zal je misschien een mail of sms ontvangen van Mediphone Assist, met de vraag om deel te nemen aan een enquête.

Volg de avonturen van je kind op onze jeugdkampen

Een dagje kamp is voor kinderen best wel intensief. Vaak zijn ze ‘s avonds zo uitgeteld dat ze het niet meer uitgebreid kunnen navertellen aan het thuisfront. Daarvoor hebben de organisatoren van Idee Kids een oplossing bedacht: bloggen! 

Alle hens aan dek, op kamp met Partena Ziekenfonds!

Een vakantiekamp uitkiezen voor je oogappel is niet altijd even makkelijk. Uiteraard zijn er de praktische overwegingen, zoals de locatie en datum. Maar daarnaast is het aanbod best wel uitgebreid. En dan nog het allerbelangrijkste: eens gekozen, moet je er ook nog eens heel snel bij zijn, want de populairste plekjes zijn snel ingenomen  ....