NieuwsGezin
09 april 2018

deel

Dichterbij op reis: denk aan je vaccinaties

Vaccinaties zijn altijd belangrijk, ook als je geen verre reis maakt. Ga je op citytrip in Europa of wil je een weekendje in de Ardennen boeken? Ook in die gevallen ga je best na of bepaalde (extra) vaccinaties aanbevolen zijn. De Europese Vaccinatieweek in Vlaanderen loopt dit jaar van 23 tot en met 29 april.

Mazelen, hepatitis A, teken-encefalitis, ...

Wie naar (sub)tropische landen trekt, gaat langs bij zijn huisarts om te kijken welke vaccinaties aanbevolen zijn. Ook als je dicht(er)bij op reis gaat, is het echter belangrijk om je vaccinaties te checken. Zo duiken de mazelen in landen als Italië, Frankrijk en Roemenië nog geregeld op. Trek je naar Turkije,  Noord-Afrika of Oost-Europa? Dan bescherm je je best tegen hepatitis A. En bij een wandeling in de natuur pas je beter op voor teken. Dat doe je best door je te laten vaccineren tegen teken-encefalitis, een virus dat hersen(vlies)ontsteking kan veroorzaken.

Check de Patient HealthViewer

Ben je niet zeker welke vaccinaties je in het verleden al hebt gekregen? Neem zeker eens een kijkje in de Patient HealthViewer. Daar vind je al je vaccinatiegegevens die in Vaccinet werden geregistreerd. Vind je daar niet wat je zoekt? Dan ga je best langs bij je huisarts om te kijken of een inhaalvaccinatie nodig is.

Meer info

Neem een kijkje op www.vaccinatieweek.be.

Krijg je vaccin terugbetaald

Partena Ziekenfonds betaalt 80% van de aankoop van het vaccin terug, met een maximum van 25 euro per jaar.

Artikel tags:

Lees ook

Goed verzekerd op wintersport

Denk jij bij wintersport spontaan aan skiën, sneeuw en glühwein? Of eerder aan valpartijen, ziekenhuizen en een gebroken been? Wie pech heeft op skireis en peperdure rekeningen en onnodig paparassenwerk wil vermijden, kan rekenen op Mediphone Assist, de reisbijstandsverzekering van je ziekenfonds.