Nieuws Gezin
09 april 2018

deel

Dichterbij op reis: denk aan je vaccinaties

Vaccinaties zijn altijd belangrijk, ook als je geen verre reis maakt. Ga je op citytrip in Europa of wil je een weekendje in de Ardennen boeken? Ook in die gevallen ga je best na of bepaalde (extra) vaccinaties aanbevolen zijn. De Europese Vaccinatieweek in Vlaanderen loopt dit jaar van 23 tot en met 29 april.

Mazelen, hepatitis A, teken-encefalitis, ...

Wie naar (sub)tropische landen trekt, gaat langs bij zijn huisarts om te kijken welke vaccinaties aanbevolen zijn. Ook als je dicht(er)bij op reis gaat, is het echter belangrijk om je vaccinaties te checken. Zo duiken de mazelen in landen als Italië, Frankrijk en Roemenië nog geregeld op. Trek je naar Turkije,  Noord-Afrika of Oost-Europa? Dan bescherm je je best tegen hepatitis A. En bij een wandeling in de natuur pas je beter op voor teken. Dat doe je best door je te laten vaccineren tegen teken-encefalitis, een virus dat hersen(vlies)ontsteking kan veroorzaken.

Check de Patient HealthViewer

Ben je niet zeker welke vaccinaties je in het verleden al hebt gekregen? Neem zeker eens een kijkje in de Patient HealthViewer. Daar vind je al je vaccinatiegegevens die in Vaccinet werden geregistreerd. Vind je daar niet wat je zoekt? Dan ga je best langs bij je huisarts om te kijken of een inhaalvaccinatie nodig is.

Meer info

Neem een kijkje op www.vaccinatieweek.be.

Krijg je vaccin terugbetaald

Partena Ziekenfonds betaalt 80% van de aankoop van het vaccin terug, met een maximum van 25 euro per jaar.

Artikel tags:

Lees ook

18 juni 2021

Kriebels en Kuren en Idee Kids worden Heyo

In september slaan Idee Kids en Kriebels & Kuren de handen in elkaar. En als twee vakantiekampexperten de koppen bij elkaar steken, geeft dat vuurwerk. Reken dus op nog meer onvergetelijke momenten. Voor klein en groot!

Op zoek naar een tof zomerkamp voor jouw kind?

Jongerenvakantie, speelpleinwerking of een zomerkamp: Partena Ziekenfonds zorgt dat het financieel haalbaar is. Kies het juiste kamp voor jouw kind, profiteer van je korting als Partena-klant, en krijg een terugbetaling van je inschrijvingsgeld.
21 september 2020

Hoe tevreden ben jij over Mediphone Assist

Als lid van Partena Ziekenfonds kun je beroep doen op de medische reisbijstandscentrale van Mediphone Assist. Maakte jij daar afgelopen jaar gebruik van? Dan zal je misschien een mail of sms ontvangen van Mediphone Assist, met de vraag om deel te nemen aan een enquête.