Poetshulp Delphine stapte over naar een job als zorgkundige

Delphine studeerde af als zorgkundige, maar ging aan de slag als poetshulp. Het bleef echter kriebelen om weer in de zorg te gaan werken. Daarom maakte ze bij Partena en OZ de overstap van poetshulp naar zorgkundige. Ze vertelt over die ervaring.
Poetshulp Delphine stapte over naar een job als zorgkundige

De zorgkunde-microbe

“Als pas afgestudeerde zorgkundige ging ik aan de slag in het Provinciaal Zorgcentrum Lemberge. Maar er waren op dat moment geen vacatures als zorgkundige. Omwille van praktische en persoonlijke redenen maakte ik dan de overstap naar poetshulp bij Partena en OZ.”

Delphine deed haar job als poetshulp graag, en ze kreeg veel voldoening van de meeste van haar klanten, maar… de microbe om als zorgkundige te werken, bleef kriebelen.

“Ik dacht er vaak aan om weer als zorgkundige aan de slag te gaan, maar ik vond het moeilijk om mijn klanten achter te laten. Ik had het gevoel dat ik hen in de steek liet.” Uiteindelijk hakte ze toch de knoop door. “Het was altijd mijn droom om als zorgkundige te kunnen werken, dus koos ik voor hetgeen ik het liefst doe.” 

Het verschil maken in iemands leven

Zowel als poetshulp en als zorgkundige geeft het aspect 'zorgen voor' Delphine veel voldoening.

“Mijn werk hangt af van wat de klant wil en wat er nodig is. Dat zorgt voor veel afwisseling. Ik werk niet alleen met ouderen, maar mag bijvoorbeeld ook kraamzorg doen, of hulpbehoevenden helpen in het huishouden, koken, om boodschappen gaan, een luisterend oor zijn…Ik vind het fijn dat ik er kan zijn voor iemand. Je probeert als zorgkundige toch het verschil te zijn in iemands leven.

"Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn overstap. Tijdens de overgang van poetshulp naar zorgkundige werd ik heel goed begeleid. Ik voelde me ook meteen op mijn gemak in de groep met toffe collega’s. Ik hoop deze job dus nog vele jaren te mogen blijven verder doen."

 

Lees ook

Ergonomie? Ook voor je huishoudhulp!

Soms sta je er niet bij stil, maar je werkgever levert een behoorlijke inspanning om je gezondheid te garanderen op het werk. Denk maar aan het bureau op kantoor dat ergonomisch is afgesteld bijvoorbeeld. Ook bij Partena en OZ Poets- en Strijkhulp zien we erop toe dat jouw huishoudhulp alles weet over ergonomisch werken. En dat is broodnodig, zo ondervond ook onze huishoudhulp Tara. Een ongeluk zit in een klein hoekje.
05 november 2020

Eerste dienstenchequebedrijf met ‘Investors in People’-label

Partena en OZ Poets- en strijkhulp werd bekroond met het zilveren ‘Investors in people’-label. Dit kwaliteitslabel, dat Partena en OZ als eerste in de dienstenchequessector kreeg, bekroont goede werkgevers die inzetten op medewerkers en investeren in het verbeteren van hun HR-beleid. 

Poetshulpen met dienstencheques lijden wél loonverlies bij annulatie

Een uitspraak van minister Vandenbroucke dit weekend leidde tot een verkeerde perceptie rond het annuleren van poetshulp tijdens deze lockdown. Partena Hulp in huis benadrukt dat poetshulp nog steeds veilig kan verlopen mits het naleven van veiligheidsregels. Bij tijdelijke economische werkloosheid lijden poetshulpen in Vlaanderen namelijk wél loonverlies. Het bedrijf wil sensibiliseren om de werknemers uit deze sector te steunen en niet onnodig de poetshulp aan de deur te zetten.