Nieuws Gezin
06 april 2020

deel

De kindbegeleiders van Partena Kinderopvang blijven actief, ook in coronatijden

Kinderopvang blijft ook in coronatijden gegarandeerd bij Partena Kinderopvang. Maar om een kwalitatieve dienstverlening te blijven leveren, centraliseren we ons aanbod tijdelijk in een 25-tal kinderdagverblijven, verspreid over Vlaanderen. Een deel van onze kindbegeleiders is dus aan het werk op die locaties. Maar ook de rest van ons team zit niet stil. Ontdek hier waar we mee bezig zijn.

De kindbegeleiders van Partena Kinderopvang blijven actief, ook in coronatijden

Wij blijven aan het werk

Onze kindbegeleiders zijn niet technisch werkloos tijdens de coronacrisis. We moeten namelijk opvang kunnen garanderen voor ouders die dat nodig hebben, niet in het minst voor de ouders die in de zorgsector of andere essentiële sectoren werken. Maar we hoeven niet al onze kindbegeleiders in te zetten in die kinderdagverblijven die nu open zijn. De rest van ons team werkt creatief door, en maakt plannen achter de schermen.

Opleidingen en toekomstplannen

Zo voorzien wij op dit moment vanuit Partena Kinderopvang een online opleiding via Drillster. Via dit platform kunnen onze kindbegeleiders van thuis uit hun kennis bijspijkeren over onderwerpen als veiligheid, wondverzorging, ons kwaliteitshandboek, EHBO, …

Daarnaast hebben we een oproep gedaan naar onze kindbegeleiders om de tijd die nu vrijkomt te gebruiken voor nieuwe pedagogische projecten. We zijn trots te kunnen melden dat onze mensen daar massaal op reageren. We gaan er samen mee aan de slag. Reken dus maar op tal van leuke projecten eens we onze werking weer helemaal kunnen opstarten.   

Lenteschoonmaak

Bij heel wat van onze kindbegeleiders kriebelt het om het kinderdagverblijf, dat nu noodgedwongen gesloten is, eens grondig onder handen te nemen: een echte lenteschoonmaak! Zij zijn dus volop aan de slag, uiteraard met de nodige gezonde veiligheidsmaatregelen zodat iedereen gezond kan blijven. 

Tot gauw

We missen onze kindjes en hun ouders heel erg. Samen met iedereen, kijken we er ook bij Partena Kinderopvang naar uit om onze normale werking weer op te kunnen starten zodra de huidige corona-situatie stabiliseert. We volgen de richtlijnen van de overheid uiteraard op de voet. 

En reken bij jullie terugkeer maar op een schitterend schoon kinderdagverblijf, vol opgeblonken speelgoed en kindermateriaal, nieuw ingedeelde speelhoeken, creatieve pedagogische projecten, en kindbegeleiders die niets liever willen dan er vol overgave weer in te vliegen. 

Draag zorg voor elkaar!

Artikel tags: