De dag van het examen

En dan is daar plots dat eerste examen. Niet helemaal onverwacht natuurlijk, maar vaak wel iets sneller dan gehoopt. Of zo voelt het toch. Wat doe je om zo rustig en geconcentreerd mogelijk te blijven?
De dag van het examen

D-day: en nu?

  • Neem de tijd om rustig te ontbijten.
  • Neem een tussendoortje en een flesje water mee naar het examen.
  • Heb je herhalingsfiches? Neem die dan rustig even door.
  • Luister niet naar alle vragen en antwoorden van je klasgenoten, die misschien aan het stressen zijn. Houd je hoofd koel. Praat gewoon niet over de leerstof net voor je aan je examen begint. Praat over andere, leukere dingen.
  • Neem de tijd om de vraag rustig te lezen vooraleer je begint aan het antwoord. Blijf rustig! Zelfs al krijg je een black-out, probeer kalm te blijven. Adem diep in en uit om te kalmeren, concentreer je en probeer je de herhaalfiches voor de geest te halen. Komt de leerstof niet terug? Ga dan over naar de volgende vraag. Los die andere vraag later op.
  • Ben je klaar en heb je nog tijd over? Lees dan nog eens je examen door. Wie weet haal je er nog een fout uit, die je veel punten kan kosten. Twijfel je over je antwoord, laat dan best je eerste, spontane antwoord staan.

Veel succes! En durf te relativeren, een examen is maar een examen. 

Lees ook

Onze kinderen worden ontdekkingsreizigers

Via spel laten we onze kinderen in de opvang als echte ontdekkingsreizigers ervaringen opdoen. Zo bieden we hen leerkansen en stimuleren we de ontwikkeling.  Spelen biedt onze kinderen dus heel wat kansen. Al vergeten  we daarbij uiteraard niet dat het uitgangspunt bij spel nog steeds plezier maken is.  In samenwerking met Speelmakers werjen we die visie verder uit bij Partena Kinderopvang.

Quarantaine met kinderen: een aantal tips

Het woord geeft ineens ook heel veel prijs van het gevoel die eraan vast hangt: afzondering en opsluiting.  En voor velen onder ons ook met kinderen. Na ondertussen een week in quarantaine laat de creativiteit het logischerwijs al wat afweten maar daar hebben wij een oplossing voor. Een aantal tips van ervaringsdeskundige Dana, kindbegeleidster bij Partena Kinderopvang.
Dana d'Hulst
Kindbegeleidster Partena Kinderopvang

Tieners en cannabis

Je tiener informeren over de risico’s van cannabisgebruik is vandaag geen overbodige luxe. Wat moet je als ouder weten over cannabis? Ontdek hier de meest gestelde vragen.