Nieuws Gezin
23 april 2021

deel

Buitenspeeldag 2021, de corona-editie

Woensdag 21 april 2021 was het Buitenspeeldag. In kinderdagverblijf Lieverleuk besloten ze er volledig voor te gaan. Het enthousiasme was zelfs zo groot dat ze al vanaf ’s morgens naar buiten trokken.
 
Buitenspeeldag 2021, de corona-editie

Meteen naar buiten!

De kindjes deden hun jassen en schoenen aan en liepen allemaal vrolijk naar buiten.
De kinderbegeleiders hadden ervoor gezorgd dat er op verschillende plaatsen in de tuin spelmateriaal klaar lag. Speelgoed dat de kleintjes al kenden, maar ook nieuw materiaal. Onlangs won kinderdagverblijf Lieverleuk in Leuven immers het buitenspeelpakket van de Partena en OZ shop. En dat kwam vandaag natuurlijk heel goed van pas. 

Even corona vergeten 

Buiten spelen viel duidelijk in de smaak. De grootste lachjes kwamen tevoorschijn en we zagen de gelukkigste kindjes buiten spelen! Het speelgoed was een succes, maar ook het kosteloos materiaal zoals de plastic flessen waar we mee konden gooien en "bowling" spelen was een heuse hit!
Onze allereerste (en hopelijk laatste) buitenspeeldag in corona-tijd. Het was iets speciaals. Maar tijdens al dat spelen, experimenteren en ontdekken was corona voor ons even heel erg ver weg. 

Voor wie nog zou twijfelen: buiten regent het vitamientjes!

 

Lees ook

Tips om je thuisomgeving kindveilig te maken

Wie kleine kinderen in huis heeft, kent ongetwijfeld de uitspraak "je moet ogen op je rug hebben". Onze allerkleinsten gaan graag op ontdekking. En dat is goed, kinderen moeten gestimuleerd worden op alle vlak, ook al leidt dat soms tot kapoenenstreken. Maar wel liefst in een veilige omgeving natuurlijk.

1 op 4 peuters hinkt achterop bij motorische ontwikkeling

Maar elke dag 15 minuten oefenen in de kinderopvang toont beloftevolle resultaten. Dat ontdekten onderzoekers van UGent en VUB na een studie in de kinderdagverblijven van Partena en OZ Kinderopvang. Alle partijen roepen op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang en een goede opleiding voor kindbegeleiders. 

Naar oma en opa: meer dan alleen een kinderparadijs

Ouders voeden op en grootouders verwennen, een vertrouwde volkswijsheid. Maar we moeten niet rond de pot draaien: grootouders zijn voor veel families de meest betrouwbare schakel in hun sociale cirkel. Ze vangen de kindjes op na school of bij ziekte, ze zijn ervaren in hun zorg en ze maken maar al te graag tijd vrij voor de kleintjes. Maar dat ideale scenario komt er niet zomaar ...