Nieuws Gezin
23 april 2021

deel

Buitenspeeldag 2021, de corona-editie

Woensdag 21 april 2021 was het Buitenspeeldag. In kinderdagverblijf Lieverleuk besloten ze er volledig voor te gaan. Het enthousiasme was zelfs zo groot dat ze al vanaf ’s morgens naar buiten trokken.
 
Buitenspeeldag 2021, de corona-editie

Meteen naar buiten!

De kindjes deden hun jassen en schoenen aan en liepen allemaal vrolijk naar buiten.
De kinderbegeleiders hadden ervoor gezorgd dat er op verschillende plaatsen in de tuin spelmateriaal klaar lag. Speelgoed dat de kleintjes al kenden, maar ook nieuw materiaal. Onlangs won kinderdagverblijf Lieverleuk in Leuven immers het buitenspeelpakket van de Partena en OZ shop. En dat kwam vandaag natuurlijk heel goed van pas. 

Even corona vergeten 

Buiten spelen viel duidelijk in de smaak. De grootste lachjes kwamen tevoorschijn en we zagen de gelukkigste kindjes buiten spelen! Het speelgoed was een succes, maar ook het kosteloos materiaal zoals de plastic flessen waar we mee konden gooien en "bowling" spelen was een heuse hit!
Onze allereerste (en hopelijk laatste) buitenspeeldag in corona-tijd. Het was iets speciaals. Maar tijdens al dat spelen, experimenteren en ontdekken was corona voor ons even heel erg ver weg. 

Voor wie nog zou twijfelen: buiten regent het vitamientjes!

 

Lees ook

Hoe voelt jouw kindje zich in de opvang?

Als ouder wil je dat je kindje zich goed voelt in de opvang, dat het geniet van de activiteiten en dat zijn/haar ontwikkeling wordt gestimuleerd. Ziko-Vo is een volgsysteem voor baby’s en peuters dat verzorgers helpt om kindjes daarin op te volgen. Ontdek hoe ze met Ziko-Vo aan de slag gaan in de Droomtuin in Sint-Martens-Latem.

Creatief met kosteloos materiaal

Spelen en knutselen is niet alleen belangrijk voor de fijne motoriek van je kindje, het stimuleert ook de creativiteit, leert kinderen waarnemen en vergroot hun ruimtelijk inzicht. Duur materiaal heb je overigens helemaal niet nodig. Bij Bellenbos in Borgerhout tonen ze dat je met kosteloos materiaal heerlijk én duurzaam kan knutselen. Haal alvast inspiratie uit deze 3 kosteloze materialen om zelf creatief aan de slag te gaan.