Kamperen in de tuin bij Stadskabouter

Buiten kamperen in het dagverblijf? Waarom niet! Bij de Stadskabouter in Gent sloegen ze letterlijk hun tenten op in de tuin, en mochten de kindjes een dagje kamperen alsof ze echt op kampeervakantie trokken.
Kamperen in de tuin bij Stadskabouter

Het mindere weer maakte dat deze activiteit 3 keer werd uitgesteld, maar nu was het eindelijk zover: we gingen een dag kamperen in de eigen tuin van de Stadskabouter.

Rond het kampvuur

Alle ingrediënten waren er om er een geslaagde dag van te maken. Samen met de kinderen werd er een lekkere koude pastasalade gemaakt met strikjes, komkommer, tomaat, maïs en appeltjes. Bij kamperen hoort ook een kampvuur, dus knutselden we zelf een kampvuur – niet met echt vuur natuurlijk – maar met kleurrijk papier. 

Een echt buitenavontuur

Rond het kampvuur zongen we van “Vrolijke vriendjes, ja dat zijn wij”. We aten samen ons pastaslaatje in de buitenlucht aan de kampeertafel, terwijl een papa voor ons het vlees kwam bakken. Net als de echte kampeerders!
Hoogtepunt van het kampeeravontuur? Het middagdutje in de tent! Het was een buitenavontuur waar iedereen met volle teugen van genoot.

#buitenregenthetvitamientjes

Lees ook

Kinderdagverblijven in de kijker

Afgelopen zomer lanceerden we bij Partena en OZ Kinderopvang – binnenkort Helan Kinderopvang – een leuke challenge voor de kinderdagverblijven. De uitdaging? Een in-het-oog-springend filmpje maken waarbij het kinderdagverblijf op een creatieve manier in de kijker wordt gezet. We kregen heel wat originele inzendingen van onze verschillende kinderopvangverblijven. Uiteindelijk selecteerden we 2 winnaars. Zij mochten een cadeaucheque t.w.v. €300 in ontvangst nemen!
 

Hoe voelt jouw kindje zich in de opvang?

Als ouder wil je dat je kindje zich goed voelt in de opvang, dat het geniet van de activiteiten en dat zijn/haar ontwikkeling wordt gestimuleerd. Ziko-Vo is een volgsysteem voor baby’s en peuters dat verzorgers helpt om kindjes daarin op te volgen. Ontdek hoe ze met Ziko-Vo aan de slag gaan in de Droomtuin in Sint-Martens-Latem.

Creatief met kosteloos materiaal

Spelen en knutselen is niet alleen belangrijk voor de fijne motoriek van je kindje, het stimuleert ook de creativiteit, leert kinderen waarnemen en vergroot hun ruimtelijk inzicht. Duur materiaal heb je overigens helemaal niet nodig. Bij Bellenbos in Borgerhout tonen ze dat je met kosteloos materiaal heerlijk én duurzaam kan knutselen. Haal alvast inspiratie uit deze 3 kosteloze materialen om zelf creatief aan de slag te gaan.