Baby-yoga doe je zo!

Baby-yoga ingewikkeld? Helemaal niet. Alles wat je nodig hebt hebt is een zachte ondergrond zoals een yogamatje of tapijt, een dekentje dat groot en stevig genoeg is en een rammelaar. En dan: knuffelen maar!
Baby-yoga doe je zo!

Knuffelen om te communiceren 

Communiceren met je baby kan op verschillende niveaus, en eentje daarvan is door samen te bewegen en te knuffelen, of kort gezegd: baby-yoga. Meer nog, baby-yoga is in die eerste jaren ideaal om te babbelen met je baby. Het is heerlijk laagdrempelig, ontspannend voor je baby én voor jou, en een ideale manier om je baby beter te leren kennen. 

Ook in onze kinderdagverblijven knuffelen wij er op los. In kinderdagverblijf Wolvenwelp in Wommelgem kunnen ze er maar niet genoeg van krijgen zoals je ziet op de foto.

Eenvoudig starten met baby-yoga

Maar hoe start je nu met die baby-yoga? Welke oefeningen kun je doen? Heel toegankelijk is het boekje “Hey baby, kijk!” De mooie zwart-wit tekeningen tonen hoe dieren knuffelen, en hoe je dat ook kunt doen met je baby. Via interactieve spelletjes geniet je zo ten volle van jouw kindje. Dit filmpje toont hoe je het kunt aanpakken: 

 

Klaar om te beginnen? Zorg voor een zachte ondergrond, een dekentje en een fijne omgeving. En vooral: geniet samen van de rust en het contact.

 

Lees ook

Tips om je thuisomgeving kindveilig te maken

Wie kleine kinderen in huis heeft, kent ongetwijfeld de uitspraak "je moet ogen op je rug hebben". Onze allerkleinsten gaan graag op ontdekking. En dat is goed, kinderen moeten gestimuleerd worden op alle vlak, ook al leidt dat soms tot kapoenenstreken. Maar wel liefst in een veilige omgeving natuurlijk.

1 op 4 peuters hinkt achterop bij motorische ontwikkeling

Maar elke dag 15 minuten oefenen in de kinderopvang toont beloftevolle resultaten. Dat ontdekten onderzoekers van UGent en VUB na een studie in de kinderdagverblijven van Partena en OZ Kinderopvang. Alle partijen roepen op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang en een goede opleiding voor kindbegeleiders. 

Naar oma en opa: meer dan alleen een kinderparadijs

Ouders voeden op en grootouders verwennen, een vertrouwde volkswijsheid. Maar we moeten niet rond de pot draaien: grootouders zijn voor veel families de meest betrouwbare schakel in hun sociale cirkel. Ze vangen de kindjes op na school of bij ziekte, ze zijn ervaren in hun zorg en ze maken maar al te graag tijd vrij voor de kleintjes. Maar dat ideale scenario komt er niet zomaar ...