Baby-yoga doe je zo!

Baby-yoga ingewikkeld? Helemaal niet. Alles wat je nodig hebt hebt is een zachte ondergrond zoals een yogamatje of tapijt, een dekentje dat groot en stevig genoeg is en een rammelaar. En dan: knuffelen maar!
Baby-yoga doe je zo!

Knuffelen om te communiceren 

Communiceren met je baby kan op verschillende niveaus, en eentje daarvan is door samen te bewegen en te knuffelen, of kort gezegd: baby-yoga. Meer nog, baby-yoga is in die eerste jaren ideaal om te babbelen met je baby. Het is heerlijk laagdrempelig, ontspannend voor je baby én voor jou, en een ideale manier om je baby beter te leren kennen. 

Ook in onze kinderdagverblijven knuffelen wij er op los. In kinderdagverblijf Wolvenwelp in Wommelgem kunnen ze er maar niet genoeg van krijgen zoals je ziet op de foto.

Eenvoudig starten met baby-yoga

Maar hoe start je nu met die baby-yoga? Welke oefeningen kun je doen? Heel toegankelijk is het boekje “Hey baby, kijk!” De mooie zwart-wit tekeningen tonen hoe dieren knuffelen, en hoe je dat ook kunt doen met je baby. Via interactieve spelletjes geniet je zo ten volle van jouw kindje. Dit filmpje toont hoe je het kunt aanpakken: 

 

Klaar om te beginnen? Zorg voor een zachte ondergrond, een dekentje en een fijne omgeving. En vooral: geniet samen van de rust en het contact.

 

Lees ook

Een trouwfeest in het dagverblijf

De liefde tussen 2 peutertjes in kinderdagverblijf Boskabouter in Melle was zo overduidelijk, dat de kindbegeleiders die liefde wilden vereeuwigen. Ze hielden daarom een heus trouwfeest voor de 2 tortelduifjes.

Ontdekking van het blotevoetenparcours in Heldenhuis

Een blotevoetenpad buiten kenden we al, maar ook binnen kun je heel eenvoudig zo’n tactiel pad maken. Bij kinderopvang Heldenhuis in Antwerpen maakten ze er een met verschillende materialen, om dan de kleine voetjes op verkenning te laten gaan.