Als jong en oud elkaar ontmoeten

Een aantal kinderdagverblijven van Partena Kinderopvang liggen in of naast de gebouwen van een woonzorgcentrum. Ontdek hoe we zo een unieke brug slaan tussen jong en oud. 
Als jong en oud elkaar ontmoeten

Synergie tussen jong en oud

Een aantal kinderdagverblijven van Partena Kinderopvang zijn gevestigd naast of zelfs in de gebouwen van een woonzorgcentrum. Dat komt goed uit, want vanuit Partena Kinderopvang vinden we het heel belangrijk om een brug te slaan tussen jong en oud. De ideale ligging maakt het mogelijk om op heel regelmatige momenten activiteiten te organiseren voor jong en oud samen.

Samen werken, samen creëren

Ines, kindbegeleider bij Kleine Vondel in Boutersem: “De kinderen reageren ’s morgens altijd heel enthousiast als we vertellen dat we naar de ‘oma’s en opa’s’ gaan. Als we in het rusthuis aankomen zijn ze eerst altijd wat verlegen en teruggetrokken. Maar als de ouderen naar hen lachen of zwaaien, komen de meesten wel los."

"Samen plakken, verven, kleuren, puzzelen, dansen, … Je ziet iedereen zichtbaar genieten. De ouderen leven even helemaal op en de kinderen genieten van alle aandacht. Als hun kunstwerken dan ook nog eens worden tentoongesteld in het rusthuis of in het kinderdagverblijf zijn zowel kinderen als de ouderen heel trots."

Bewuste keuze 

Deze kinderdagverblijven van Partena Kinderopgang liggen bij of naast een woonzorgcentrum:

Op 2 januari 2020 openden we ook een gloednieuw kinderdagverblijf in Sint-Stevens-Woluwe: Zebrazoen. Ook dit kinderdagverblijf is gelegen naast een woonzorgcentrum.