Als jong en oud elkaar ontmoeten

Een aantal kinderdagverblijven van Partena Kinderopvang liggen in of naast de gebouwen van een woonzorgcentrum. Ontdek hoe we zo een unieke brug slaan tussen jong en oud. 
Als jong en oud elkaar ontmoeten

Synergie tussen jong en oud

Een aantal kinderdagverblijven van Partena Kinderopvang zijn gevestigd naast of zelfs in de gebouwen van een woonzorgcentrum. Dat komt goed uit, want vanuit Partena Kinderopvang vinden we het heel belangrijk om een brug te slaan tussen jong en oud. De ideale ligging maakt het mogelijk om op heel regelmatige momenten activiteiten te organiseren voor jong en oud samen.

Samen werken, samen creëren

Ines, kindbegeleider bij Kleine Vondel in Boutersem: “De kinderen reageren ’s morgens altijd heel enthousiast als we vertellen dat we naar de ‘oma’s en opa’s’ gaan. Als we in het rusthuis aankomen zijn ze eerst altijd wat verlegen en teruggetrokken. Maar als de ouderen naar hen lachen of zwaaien, komen de meesten wel los."

"Samen plakken, verven, kleuren, puzzelen, dansen, … Je ziet iedereen zichtbaar genieten. De ouderen leven even helemaal op en de kinderen genieten van alle aandacht. Als hun kunstwerken dan ook nog eens worden tentoongesteld in het rusthuis of in het kinderdagverblijf zijn zowel kinderen als de ouderen heel trots."

Bewuste keuze 

Deze kinderdagverblijven van Partena Kinderopgang liggen bij of naast een woonzorgcentrum:

Op 2 januari 2020 openden we ook een gloednieuw kinderdagverblijf in Sint-Stevens-Woluwe: Zebrazoen. Ook dit kinderdagverblijf is gelegen naast een woonzorgcentrum.

Lees ook

14 januari 2020

(Graag) zwanger? Vertel het aan je apotheker!

Heb je een kinderwens? Of ben je al zwanger? Praat er dan zeker over met je apotheker. Want die kan je begeleiden en advies op maat over geneesmiddelen geven. Die oproep doet de Algemene Pharmaceutische Bond (APB) in een nieuwe campagne.
08 januari 2020

Videocoaching bij Partena Kinderopvang

'Klein kijken naar kinderen' is een innovatieve videointeractiebegeleiding gebaseerd op een onderzoeksproject van de Artevelde Hogeschool. De methode helpt ons bij Partena Kinderopvang om onze interactie met kinderen zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Een boeiend nieuw project waar we trots op zijn.
08 januari 2020

Warmste Plantjes waren een groot succes

Van 18 november tot 18 december organiseerde Partena Kinderopvang een actie in kader van De Warmste Week. Onze kinderen versierden bloempotjes, wij voegden een plantje toe en we verkochten ze samen voor het goede doel. Zo zamelden we samen maar liefst 7.337,25 euro in voor Boven de wolken, een vzw die sterrenouders ondersteunt.