7 tips voor een ontspannen vakantie

Op vakantie vertrekken, daar kijk je het hele jaar naar uit. Maar eenmaal op je vakantiebestemming aangekomen, is ontspannen niet altijd vanzelfsprekend. We geven je daarom enkele tips voor een volledig ontspannen vakantie. 
7 tips voor een ontspannen vakantie

Onze 7 tips:

 1. Vakantievoorpret 

  Van tevoren je vakantie plannen is niet alleen leuk, het zorgt er ook voor dat je vakantie zelf veel relaxter zal verlopen. Zoek al wat informatie over je bestemming op en denk alvast na over de kledij en andere spullen die je mee wilt nemen. Je hoeft natuurlijk niet alles al vast te leggen, maar probeer te genieten van het plezier vooraf. Dat zorgt voor minder stress tijdens je vakantie en je krijgt alvast een beetje een vakantiegevoel waardoor je vakantie zelf langer lijkt te duren. Win-win!
 2. Vertrek relaxt

  Een goed begin is het halve werk. Zorg dus dat je niet hoeft te haasten bij vertrek. Maak een (ruime) planning en hou je er ook aan. Zo voorkom je dat je straks gestresst in de auto, trein of het vliegtuig zit, want laten we eerlijk zijn: een gehaast vertrek is geen goede start van een ontspannen vakantie. 
 3. Gezond genieten

  Natuurlijk staat genieten tijdens je vakantie voorop. Er is maar weinig zo vervelend als voortdurend calorieën moeten tellen terwijl je langs het ontbijtbuffet in je hotel loopt. Toch is het ook tijdens de vakantie belangrijk dat je evenwichtig eet. En nee, dat hoeft helemaal niet saai te zijn. Met deze 9 tips heb je gegarandeerd een gezonde, gebalanceerde én ontspannen vakantie.
 4. Laat je werk thuis

  Voor een volledig ontspannen vakantie leg je al je verplichtingen even aan de kant. Probeer dus om je laptop thuis te laten en check je e-mail gewoon eventjes niet. Wil je toch een beetje op de hoogte blijven van wat er op je werk gebeurt? Probeer dan af en toe een momentje in te plannen om je mails te lezen. Maar zorg dat het niet als een verplichting voelt, want zodra je je gedwongen voelt om iets te doen, is het geen ontspannen vakantie meer. 
 5. Beweeg regelmatig

  Bij een ontspannen vakantie denken veel mensen aan eventjes helemaal niks doen, het liefst twee weken lang. Natuurlijk is het heerlijk om een hele dag bij het zwembad te liggen, maar af en toe bewegen zal er juist voor zorgen dat je je nog meer ontspannen voelt. Klinkt tegenstrijdig, maar het is echt waar. Plan dus regelmatig een beetje beweging in: ga joggen, maak een avondwandeling, ga dansen of zwemmen, maak plezier! Je zult zien dat je helemaal ontspannen terugkomt van vakantie. 
 6. Blijf in het moment

  Het geheim van een ontspannen vakantie? Geniet van elke seconde. Probeer in het moment te leven en maak je geen zorgen om dingen in de toekomst of in het verleden. 
 7. Ga voorbereid op reis 

  Is je reisverzekering in orde en moet je nog vaccins halen? Al dit soort zaken regel je best ruim op voorhand zodat je je daar tijdens jouw vakantie geen zorgen meer om hoeft te maken. In deze handige tool vind je een overzicht van alles wat je moet regelen voor jouw vakantie.

Als je deze tips volgt dan staat je vast en zeker een ontspannen vakantie te wachten. Geniet ervan! 

Alles wat je moet regelen voor een zorgeloze vakantie

Heb je nog bijkomende vragen over wat je moet regelen voor een zorgeloze vakantie? In onze gratis gids kom je er alles over te weten.

ebook zorgeloos op vakantieLees ook

Goed verzekerd op wintersport

Denk jij bij wintersport spontaan aan skiën, sneeuw en glühwein? Of eerder aan valpartijen, ziekenhuizen en een gebroken been? Wie pech heeft op skireis en peperdure rekeningen en onnodig paparassenwerk wil vermijden, kan rekenen op Mediphone Assist, de reisbijstandsverzekering van je ziekenfonds.
09 april 2018

Dichterbij op reis: denk aan je vaccinaties

Vaccinaties zijn altijd belangrijk, ook als je geen verre reis maakt. Ga je op citytrip in Europa of wil je een weekendje in de Ardennen boeken? Ook in die gevallen ga je best na of bepaalde (extra) vaccinaties aanbevolen zijn. De Europese Vaccinatieweek in Vlaanderen loopt dit jaar van 23 tot en met 29 april.