NieuwsGezin
19 november 2017

deel

3 op de 4 zwangere werkneemsters gediscrimineerd op werkvloer

Maar liefst 3 op de 4 zwangere, werkende vrouwen krijgt te maken met minstens één vorm van discriminatie op de werkvloer. Dat blijkt uit een studie van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. De organisatie lanceert daarom de campagne ‘Mama blijft aan boord’.
3 op de 4 zwangere werkneemsters gediscrimineerd op werkvloer

“We zijn dolblij met de geboorte van Emma. Op het werk zijn ze dat niet”

Van de aanwerving en selectie tot het niet verlengen van een contract of zelfs ontslag: in elke fase van het tewerkstellingsproces kunnen vrouwen het slachtoffer worden van discriminatie. Uit de studie van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen blijkt dat 3 op de 4 werkneemsters te maken krijgen met minstens één vorm van discriminatie op basis van hun zwanger- of moederschap. 22% van de zwangere werkneemsters ondervindt zelfs directe discriminatie (pesten of ontslag) en 69% wordt geconfronteerd met indirecte discriminatie (bv. geen bonus door langere afwezigheid).

Bewustmaken van rechten

Het mag duidelijk zijn: discriminatie op grond van zwanger- of moederschap kan niet. Jammer genoeg durven weinig vrouwen hun rechten af te dwingen bij hun werkgever. De campagne ‘Mama blijft aan boord’ moet zwangere vrouwen daarom bewustmaken van die rechten, hen aanmoedigen om zich in te informeren en een melding in te dienen bij het Instituut. 

Artikel tags:

Lees ook

14 januari 2020

(Graag) zwanger? Vertel het aan je apotheker!

Heb je een kinderwens? Of ben je al zwanger? Praat er dan zeker over met je apotheker. Want die kan je begeleiden en advies op maat over geneesmiddelen geven. Die oproep doet de Algemene Pharmaceutische Bond (APB) in een nieuwe campagne.
08 januari 2020

Videocoaching bij Partena Kinderopvang

'Klein kijken naar kinderen' is een innovatieve videointeractiebegeleiding gebaseerd op een onderzoeksproject van de Artevelde Hogeschool. De methode helpt ons bij Partena Kinderopvang om onze interactie met kinderen zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Een boeiend nieuw project waar we trots op zijn.
08 januari 2020

Warmste Plantjes waren een groot succes

Van 18 november tot 18 december organiseerde Partena Kinderopvang een actie in kader van De Warmste Week. Onze kinderen versierden bloempotjes, wij voegden een plantje toe en we verkochten ze samen voor het goede doel. Zo zamelden we samen maar liefst 7.337,25 euro in voor Boven de wolken, een vzw die sterrenouders ondersteunt.