10 poetstips van onze Poetscoaches

Bij Partena en OZ Poets- en strijkhulp volgt een professioneel team van Poetscoaches alle huishoudhulpen op. Zo kun je als klant bij ons altijd rekenen op een professionele poetshulp, die met plezier komt werken, en die goed communiceert. Dit zijn de 10 top-poetstips van onze Poetscoaches.
10 poetstips van onze Poetscoaches
 1. Trek oude kleren aan
  Professionele schoonmakers staan niet in hun nieuwe outfit de vloer te boenen en ramen te lappen. Zij dragen speciale outfits die goed passen bij hun job. Duik dus je kleerkast in, kies een oud setje kleren die makkelijk zitten en bombardeer ze tot schoonmaakoutfit.
 2. Eerst opruimen – dan schoonmaken
  Ruim eerst alle kranten, prullaria en rondslingerende kleren op, voor je begint met het echte poetswerk. Je kunt zo veel sneller en efficiënter werken.
 3. Kwaliteit is het halve werk
  Rommel niet aan met oude doekjes en een vies sopje. Investeer in degelijk schoonmaakmateriaal en goede, duurzame producten. Ecologische producten zijn even doeltreffend én beter voor je gezondheid en het milieu.
 4. Geef jezelf een schop onder je kont
  ‘Geen zin’ is geen optie. Gewoon beginnen is de truc. Probeer daarna de klus stap voor stap af te werken en stop niet voor je helemaal rond bent. Achteraf kijk je tevreden terug op je werk.
 5. Stop met multi-tasken
  Schoonmaken met een muziekje op de achtergrond, met een schuin oog naar de televisie kijken en intussen ook bezig zijn met de kinderen… Het is niet zo efficiënt. Probeer je te focussen op je schoonmaaktaken en gebruik je beide handen.
 6. Teamwork
  Samen doe je meer dan alleen. Ga met je kinderen, partner of huisgenoot aan de slag en verdeel de taken. Het is veel gezelliger en je bent sneller klaar.
 7. De juiste volgorde
  Poets in de juiste volgorde: begin achterin de kamer en beweeg je naar de deur toe. Zo maak je tijdens het schoonmaken niets meer vuil en vergeet je geen hoekjes.
 8. Eén voor één
  Werk kamer per kamer af. Ga eerst de slaapkamer doen, daarna de badkamer en begin dan pas aan de woonkamer. Ga je eerst overal afstoffen en daarna alle kamers stofzuigen, dan verspreid je ondertussen weer stof en vuil. Zonde van je harde werk, toch?
 9. Werk af met een droge doek
  Gebruik je een natte doek om oppervlaktes schoon te maken? Droog ze dan meteen met een droge doek af. Zo vermijd je strepen en ziet het resultaat van je werk er veel professioneler uit.
 10. Ruim op na het poetsen
  Berg alle schoonmaakproducten veilig op en reinig je borstels en doekjes als je klaar bent met poetsen. Zo staat alles netjes klaar voor de volgende poetsbeurt, of voor je poetshulp.

Een helpende hand nodig?

De huishoudhulpen van Partena en OZ Poets- en strijkhulp staan voor je klaar. Je vraagt makkelijk hulp aan op www.poetshulp.be.

De app van Partena en OZ Poets- en strijkhulp 

Superhandig: de app van Partena en OZ Poets- en strijkhulp. Je kunt er je poetsplanning bekijken, of bijvoorbeeld extra uren poetshulp aanvragen voor een grote schoonmaak.

Lees meer en download de app.

Artikel tags: