Zembro Plus: personenalarmsysteem bij beginnende dementie

Zembro Plus is een geavanceerd personenalarm voor senioren met beginnende dementie. Zembro Plus zorgt ervoor dat mantelzorgers direct gewaarschuwd worden in geval van nood. Indien nodig wordt er ook bijstand geboden. Lees hier hoe het werkt en welk voordeeltarief Partena-leden genieten.
Zembro Plus: personenalarmsysteem bij beginnende dementie

De zorg voor een partner of familielid met beginnende dementie plaatst de mantelzorger voor een moeilijk dilemma: je wilt niet dat hij zijn zelfstandigheid verliest, maar tegelijkertijd maak je je ook zorgen als hij alleen op stap is. Het geavanceerde personenalarm Zembro Plus is dé oplossing voor dit probleem.

Het zorgt ervoor dat de dementerende senior zijn vrijheid behoudt, terwijl jij als mantelzorger met een gerust hart je gang kan gaan. Dankzij Zembro Plus weet je immers dat je in geval van nood direct gewaarschuwd wordt en bijstand kan bieden.

Zembro Plus geeft vrijheid

Het Zembro Plus personenalarm werd al door veel senioren met beginnende dementie uitgetest. Lees hieronder wat ze van Zembro Plus vonden:

Dankzij Zembro Plus kan mama langer thuis blijven wonen.

Hilde, 48 jaar

Sinds enkele maanden weten we dat mama beginnende dementie heeft. We waren ongerust en wisten niet meteen hoe het verder moest. Wat als er iets zou gebeuren? Of wat als ze gaat dwalen?We vonden een oplossing in het Zembro Plus horloge: als er iets is kan mama meteen alarm slaan en het horloge slaat zelf alarm als ze zich verder dan 1 km van huis bevindt.Dit hebben we samen met haar zo ingesteld. Zo zijn we allemaal gerust... en mama kan wat langer thuis blijven wonen.

Zembro Plus geeft me vrijheid.

Annemie, 71 jaar

Dankzij mijn Zembro Plus horloge kan ik doen wat ik wil. Ik draag het horloge altijd, binnen en buiten, thuis of als ik ga wandelen, zelfs in de douche! Het Zembro Plus horloge werkt overal!

Met mijn Zembro Plus horloge ben ik gerust. En de mensen rondom mij ook.

Jef, 74 jaar

Ik ging altijd al graag wandelen of kaarten bij mijn vrienden. Vroeger waren mijn kinderen altijd ongerust maar dankzij Zembro Plus kan ik dit nu blijven doen zonder dat zij zich zorgen moeten maken.

Zembro Plus voor een gerust gevoel

Zoals uit bovenstaande getuigenissen duidelijk blijkt is het voor ouderen met beginnende dementie erg belangrijk dat ze hun zelfstandigheid zo lang mogelijk behouden. Als mantelzorger doet het je aan de ene kant natuurlijk goed om te zien dat de senior met beginnende dementie ondanks zijn ziekte toch nog een sociaal leven heeft.

Aan de andere kant maak je je soms zorgen, dat kan niet anders. Wat als hij valt, verward raakt of opeens de weg naar huis niet meer weet? In al deze gevallen is de Zembro armband dé oplossing. Deze senioren alarm armband werd namelijk speciaal ontwikkeld voor senioren met beginnende dementie. Dit personenalarm is comfortabel, veilig en zorgt ervoor dat zowel jij als de senior met een gerust gevoel een eigen leven kunnen leiden.

De voordelen van de Zembro Plus senioren alarm armband

De Zembro Plus alarm armband voor senioren zorgt ervoor dat je het meteen weet als iemand hulp nodig heeft. Het Zembro personenalarm heeft onder andere de volgende functies:

  • Dwaalalarm: er wordt automatisch alarm geslagen als de senior een vooraf ingestelde zone verlaat. Deze zone pas je zelf heel eenvoudig aan.
  • Spreek- en luisterverbinding: het is mogelijk om naar de Zembro alarm armband te bellen en via de spreek- en luisterverbinding een gesprek te voeren met de senior.
  • Senior kan zelf alarm slaan: door 4 seconden op het horloge te drukken kan de senior zelf alarm slaan. Zembro alarmeert via de app alle contactpersonen, die vervolgens met hun telefoon de senior kunnen bellen om hem gerust te stellen en te bepalen wat er gedaan moet worden.
  • Werkt altijd en overal: het Zembro personenalarm werkt zowel binnen- als buitenshuis en functioneert binnen heel Europa. De batterij werkt 2 tot 6 dagen, afhankelijk van het gebruik en is in 2 uur weer helemaal opgeladen. Contacten krijgen een berichtje als de batterij bijna leeg is en als als de armband langere tijd niet gedragen is.

Dankzij Zembro Plus sta je er nooit alleen voor

De zorg voor iemand die lijdt aan beginnende dementie kan soms erg zwaar zijn. De Zembro alarm armband zorgt er niet alleen voor dat je het altijd weet als hij hulp nodig heeft, maar ook dat er altijd andere mensen zijn die kunnen helpen.

In de Zembro app kun je niet alleen zien waar de senior zich bevindt op het moment dat er een alarmsignaal binnenkomt, maar ook wie van zijn contactpersonen het dichtst in de buurt is. Daarnaast staat er altijd een professional van de Zembro Zorgcentrale klaar om contact op te nemen met de senior als de contactpersonen niet bereikbaar zijn.

Extra hulp bij dementie

Naar schatting krijgt 1 op de 5 personen te maken met dementie, 70% van hen woont thuis of wordt verzorgd door familie, mantelzorgers en/of andere verzorgers. Om het de mantelzorgers iets makkelijker te maken genieten Partena-leden van een maandelijks voordeeltarief voor personenalarmsystemen. Daarnaast is het voor mantelzorgers mogelijk om extra steun te krijgen, bijvoorbeeld hulp in huis, een thuisoppas of advies bij woningaanpassingen, hier lees je er meer over.

Lees ook

Het verhaal van Ghislaine

2 partners overleefde Ghislaine. Haar eerste echtgenoot stierf aan een hersentumor. De tweede aan longkanker. ‘Daardoor ben ik mij er elke dag heel erg van bewust dat het morgen plots helemaal anders kan zijn.’