Voordelen voor 65-plussers

Je krijgt tal van voordelen vanaf je 65 jaar bent. Sommige zijn gekend, voor andere moet je al een echte speurneus zijn om ze weten te vinden. Partena Ziekenfonds helpt je een handje.
Voordelen voor 65-plussers

Op reis

Reis je graag? Ga je binnenkort op reis? Heb je al goed uitgedokterd van welke kortingen je als 65-plusser kunt genieten in het land van bestemming? Informeer je goed op voorhand via je reisbureau, via internet of sluit je aan bij een vereniging waar je dergelijke informatie met anderen kunt delen. Een goed voorbeeld hiervan is Wegwijzer. Meer info vind je op www.wegwijzer.be.

Reizen in het binnenland

Voor 5,30 euro reis je het land door met de trein. Kies voor het seniorenbiljet van de NMBS. Let wel, je mag op weekdagen niet reizen voor 9u 's morgens en het biljet is niet geldig tijdens het weekend in juli en augustus.  Je kunt ook gratis reizen met bus en tram in Vlaanderen dankzij de Omnipas 65+ van De Lijn.

Verzot op cultuur

Vanaf 55 jaar geniet je van cultuurkorting. Vroeger had je hiervoor een Plus-3-pas nodig, maar die bestaat niet meer. Nu kun je op enkel vertoon van je identiteitskaart je korting krijgen. Deze korting is op de meeste plaatsen al ingeburgerd. Vraag ernaar wanneer je naar een concert, toneel of kunsttentoonstelling gaat.

Voordelen volgens postcode

Surf naar www.rechtenverkenner.be. Geef rechtsboven je postcode in en ontdek alle mogelijke kortingen die je kunt genieten: van verbouwingen aan je huis tot een persoonlijk alarmsysteem.

Artikel tags:

Lees ook

16 juli 2020

Orgaandonor worden in enkele kliks

Je moet niet langer naar het gemeentehuis om je te laten registreren als orgaandonor na overlijden. Sinds 1 juli 2020 kan je dit online in orde brengen via de site www.mijngezondheid.be of via jouw huisarts. Je kan ook beslissen wat er gebeurt met ander lichaamsmateriaal zoals bot of bloedvaten.

Quarantaine en valpreventie

De maatregelen die werden genomen om kwetsbare personen zoveel mogelijk te beschermen tegen het coronavirus zorgen voor minder sociale contacten en een beperking in activiteiten. Zo gaat de wekelijkse afspraak met de kinesist niet meer door, wordt er voor de oudere naar de winkel gegaan, kappersafspraken worden afgezegd, … Kortweg blijven ze nog meer in hun ‘kot’ dan de jongere generatie. Doordat ze minder bewegen is er ook een hoger risico om te vallen.