NieuwsAutonomie
13 augustus 2019

deel

Recht op een sociaal voordeel? Gebruik de app MyBEnefits!

Heb je recht op bepaalde sociale voordelen vanwege een verlies van zelfredzaamheid, een laag inkomen, een beperking, …? Dankzij de app ‘MyBEnefits’ krijg je vlot toegang tot die aanvullende rechten. 

Voor burgers én professionals

In België zijn er bijna 2 miljoen burgers met minstens één sociaal statuut. Zo’n statuut geeft recht op bepaalde voordelen: korting op de inkomprijs van een museum, verminderd tarief in het zwembad, …

Dankzij de app ‘MyBEnefits’ krijg je een handig overzicht van die sociale statuten en kun je zonder administratieve formaliteiten je rechten opnemen. Voor professionals biedt de app de mogelijkheid om heel eenvoudig te controleren of iemand recht heeft op die rechten.

Hoe werkt het? 

MyBenefits gebruiken, is heel eenvoudig. Volg gewoon de volgende stappen:

  • Je meldt je aan op de app.
  • Je krijgt een overzicht van je sociale statuten.
  • Je toont een unieke QR-code aan de professional.
  • De professional scant deze code en ziet onmiddellijk of je recht hebt op het voordeel.

MyBEnefits kan worden gebruikt op computer, maar ook op een tablet of smartphone. De app MyBEnefits is gratis. Ze is beschikbaar voor Android.

Meer info 

Neem een kijkje op www.mybenefits.fgov.be

 

Artikel tags:

Lees ook

Het verhaal van Jeroen

Een landrot zal Jeroen nooit worden. Zeker niet sinds hij 3 jaar geleden met zijn brommer tegen een stilstaande bestelwagen smakte: "Mijn rechterbeen was verbrijzeld. Het heeft zes operaties gekost om alles weer min of meer te reconstrueren."

Het verhaal van Hanne

Opgroeien met autisme was geen pretje voor Hanne. ‘Nog altijd geven mensen mij het gevoel dat ik een buitenbeentje ben. Ik voel me vaak klein en onbegrepen, en niet passen in deze wereld.'
 
30 september 2019

Erkenning van mantelzorgers onuitvoerbaar op 1 oktober 2019

Op 25 april 2019 keurde het federale Parlement een nieuwe wet goed rond de erkenning van mantelzorgers. Dat officiële statuut moet gepaard gaan met bepaalde sociale rechten, waaronder een specifiek verlof voor mantelzorgers. Jammer genoeg zal deze wet op 1 oktober 2019 nog niet uitgevoerd kunnen worden.