NieuwsAutonomie
13 augustus 2019

deel

Recht op een sociaal voordeel? Gebruik de app MyBEnefits!

Heb je recht op bepaalde sociale voordelen vanwege een verlies van zelfredzaamheid, een laag inkomen, een beperking, …? Dankzij de app ‘MyBEnefits’ krijg je vlot toegang tot die aanvullende rechten. 

Voor burgers én professionals

In België zijn er bijna 2 miljoen burgers met minstens één sociaal statuut. Zo’n statuut geeft recht op bepaalde voordelen: korting op de inkomprijs van een museum, verminderd tarief in het zwembad, …

Dankzij de app ‘MyBEnefits’ krijg je een handig overzicht van die sociale statuten en kun je zonder administratieve formaliteiten je rechten opnemen. Voor professionals biedt de app de mogelijkheid om heel eenvoudig te controleren of iemand recht heeft op die rechten.

Hoe werkt het? 

MyBenefits gebruiken, is heel eenvoudig. Volg gewoon de volgende stappen:

  • Je meldt je aan op de app.
  • Je krijgt een overzicht van je sociale statuten.
  • Je toont een unieke QR-code aan de professional.
  • De professional scant deze code en ziet onmiddellijk of je recht hebt op het voordeel.

MyBEnefits kan worden gebruikt op computer, maar ook op een tablet of smartphone. De app MyBEnefits is gratis. Ze is beschikbaar voor Android.

Meer info 

Neem een kijkje op www.mybenefits.fgov.be

 

Artikel tags:

Lees ook

Jouw dossier bespreken vanuit je zetel thuis: de videocall

De lockdown, de quarantaine en alle gevolgen die de komst van COVID-19 met zich meebracht, heeft ons gedwongen om bepaalde zaken vanuit een andere invalshoek te bekijken. of het heeft gezorgd voor versnelling in projecten die in de pijplijn zaten. En ja, ook vaak met een positieve uitkomst. Een uitstekend voorbeeld daarvan is de komst van de videocall als extra service naar onze klanten toe.

Zij geeft orders en ik voer uit. Maar is het al anders geweest?

Op 23 juni 2020 is het weer zover: de Dag van de mantelzorg! Een prachtig initiatief dat alle mantelzorgers een hart onder de riem steekt. Want mantelzorgers zorgen dag in dag uit voor een persoon die hen nauw aan het hart ligt. Maar zorgen ze ook voldoende voor zichzelf? Wie lieten Roland Geldhof (82 jaar) aan het woord. Deze enthousiaste Oostendenaar staat dag en nacht klaar voor zijn vrouw Jeanine (79 jaar). “We nemen de dag zoals hij komt. Is het mooi weer buiten? Dan gaan we samen op pad of zoeken de tuin op.”

Het verhaal van Jeroen

Een landrot zal Jeroen nooit worden. Zeker niet sinds hij 3 jaar geleden met zijn brommer tegen een stilstaande bestelwagen smakte: "Mijn rechterbeen was verbrijzeld. Het heeft zes operaties gekost om alles weer min of meer te reconstrueren."