Nieuws Autonomie
13 augustus 2019

deel

Recht op een sociaal voordeel? Gebruik de app MyBEnefits!

Heb je recht op bepaalde sociale voordelen vanwege een verlies van zelfredzaamheid, een laag inkomen, een beperking, …? Dankzij de app ‘MyBEnefits’ krijg je vlot toegang tot die aanvullende rechten. 

Voor burgers én professionals

In België zijn er bijna 2 miljoen burgers met minstens één sociaal statuut. Zo’n statuut geeft recht op bepaalde voordelen: korting op de inkomprijs van een museum, verminderd tarief in het zwembad, …

Dankzij de app ‘MyBEnefits’ krijg je een handig overzicht van die sociale statuten en kun je zonder administratieve formaliteiten je rechten opnemen. Voor professionals biedt de app de mogelijkheid om heel eenvoudig te controleren of iemand recht heeft op die rechten.

Hoe werkt het? 

MyBenefits gebruiken, is heel eenvoudig. Volg gewoon de volgende stappen:

  • Je meldt je aan op de app.
  • Je krijgt een overzicht van je sociale statuten.
  • Je toont een unieke QR-code aan de professional.
  • De professional scant deze code en ziet onmiddellijk of je recht hebt op het voordeel.

MyBEnefits kan worden gebruikt op computer, maar ook op een tablet of smartphone. De app MyBEnefits is gratis. Ze is beschikbaar voor Android.

Meer info 

Neem een kijkje op www.mybenefits.fgov.be

 

Artikel tags:

Lees ook

Dag van de geleidehond: hoe kan jij helpen?

Een tijdje geleden ging een filmpje viraal op sociale media waarin werd uitgelegd dat je een geleidehond zonder baasje niet mag aaien maar moet volgen omdat de kans groot is dat het baasje hulp nodig heeft en de hond je naar hem of haar zal brengen. Ter ere van de dag van de geleidehond, hebben we samen met geleidenhond.be een lijstje gemaakt met tips waarmee je het leven van een geleidehondgebruiker en zijn hond gemakkelijker kan maken.

Jouw dossier bespreken vanuit je zetel thuis: de videocall

De lockdown, de quarantaine en alle gevolgen die de komst van COVID-19 met zich meebracht, heeft ons gedwongen om bepaalde zaken vanuit een andere invalshoek te bekijken. of het heeft gezorgd voor versnelling in projecten die in de pijplijn zaten. En ja, ook vaak met een positieve uitkomst. Een uitstekend voorbeeld daarvan is de komst van de videocall als extra service naar onze klanten toe.