Nieuws Autonomie
27 juni 2016

deel

Nieuwe online aanvraagprocedure voor personen met een handicap

Wil je een aanvraag doen voor een tegemoetkoming of een parkeerkaart bij de Directie-generaal Personen met een handicap? Dan kan dat vanaf nu met een nieuwe online vragenlijst. Dat is sneller, persoonlijker en eenvoudiger!

Gedaan met ingewikkelde papieren aanvragen

Sinds kort maakt de DG Personen met een handicap gebruik van een nieuwe aanvraagprocedure. Geen ingewikkelde papieren aanvraag meer, maar een kortere, eenvoudigere online vragenlijst. Zowel tegemoetkomingen als andere maatregelen (bv. parkeerkaarten) kun je voortaan op deze manier aanvragen. 

Wat verandert er concreet?

  • Je kunt je aanvraag zelf (om met hulp van een familielid of kennis) online indienen. 
  • Je arts moet niet langer een papieren formulier invullen. Je geeft gewoon de naam van je behandelende arts op en de DG Personen met een handicap vraagt bij hem/haar de medische info op.

Lees meer hierover op www.handicap.belgium.be


Lees ook

Dag van de geleidehond: hoe kan jij helpen?

Een tijdje geleden ging een filmpje viraal op sociale media waarin werd uitgelegd dat je een geleidehond zonder baasje niet mag aaien maar moet volgen omdat de kans groot is dat het baasje hulp nodig heeft en de hond je naar hem of haar zal brengen. Ter ere van de dag van de geleidehond, hebben we samen met geleidenhond.be een lijstje gemaakt met tips waarmee je het leven van een geleidehondgebruiker en zijn hond gemakkelijker kan maken.

Jouw dossier bespreken vanuit je zetel thuis: de videocall

De lockdown, de quarantaine en alle gevolgen die de komst van COVID-19 met zich meebracht, heeft ons gedwongen om bepaalde zaken vanuit een andere invalshoek te bekijken. of het heeft gezorgd voor versnelling in projecten die in de pijplijn zaten. En ja, ook vaak met een positieve uitkomst. Een uitstekend voorbeeld daarvan is de komst van de videocall als extra service naar onze klanten toe.