NieuwsAutonomie
27 juni 2016

deel

Nieuwe online aanvraagprocedure voor personen met een handicap

Wil je een aanvraag doen voor een tegemoetkoming of een parkeerkaart bij de Directie-generaal Personen met een handicap? Dan kan dat vanaf nu met een nieuwe online vragenlijst. Dat is sneller, persoonlijker en eenvoudiger!

Gedaan met ingewikkelde papieren aanvragen

Sinds kort maakt de DG Personen met een handicap gebruik van een nieuwe aanvraagprocedure. Geen ingewikkelde papieren aanvraag meer, maar een kortere, eenvoudigere online vragenlijst. Zowel tegemoetkomingen als andere maatregelen (bv. parkeerkaarten) kun je voortaan op deze manier aanvragen. 

Wat verandert er concreet?

  • Je kunt je aanvraag zelf (om met hulp van een familielid of kennis) online indienen. 
  • Je arts moet niet langer een papieren formulier invullen. Je geeft gewoon de naam van je behandelende arts op en de DG Personen met een handicap vraagt bij hem/haar de medische info op.

Lees meer hierover op www.handicap.belgium.be


Lees ook

Jouw dossier bespreken vanuit je zetel thuis: de videocall

De lockdown, de quarantaine en alle gevolgen die de komst van COVID-19 met zich meebracht, heeft ons gedwongen om bepaalde zaken vanuit een andere invalshoek te bekijken. of het heeft gezorgd voor versnelling in projecten die in de pijplijn zaten. En ja, ook vaak met een positieve uitkomst. Een uitstekend voorbeeld daarvan is de komst van de videocall als extra service naar onze klanten toe.

Zij geeft orders en ik voer uit. Maar is het al anders geweest?

Op 23 juni 2020 is het weer zover: de Dag van de mantelzorg! Een prachtig initiatief dat alle mantelzorgers een hart onder de riem steekt. Want mantelzorgers zorgen dag in dag uit voor een persoon die hen nauw aan het hart ligt. Maar zorgen ze ook voldoende voor zichzelf? Wie lieten Roland Geldhof (82 jaar) aan het woord. Deze enthousiaste Oostendenaar staat dag en nacht klaar voor zijn vrouw Jeanine (79 jaar). “We nemen de dag zoals hij komt. Is het mooi weer buiten? Dan gaan we samen op pad of zoeken de tuin op.”

Het verhaal van Jeroen

Een landrot zal Jeroen nooit worden. Zeker niet sinds hij 3 jaar geleden met zijn brommer tegen een stilstaande bestelwagen smakte: "Mijn rechterbeen was verbrijzeld. Het heeft zes operaties gekost om alles weer min of meer te reconstrueren."