Infoavond Behoud van levenskwaliteit (Vosselaar)

Met de ouderdom komen de gebreken. Je sociaal netwerk verdwijnt. De zorg voor anderen krijgt andere dimensies. 
Tijdens deze lezing verneem je meer over het belang van zelfzorg. Met een gezonde levenswijze met een prominente rol van evenwichtige voeding en regelmatig bewegen bescherm je jezelf tegen heel wat ongemakken. Je krijgt heel wat praktische tips om gezond ouder te worden.

Wanneer

Donderdag 24 oktober 2019 van 19u30 tot 21u30

Waar

Parochiezaal Malpertuis, Konijnenbergpad 2, 2350 Vosselaar

Prijs

5 euro/persoon

Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via annemie.vaneyck@telenet.be of T. 0497 53 88 85.

Lees ook

16 juli 2020

Orgaandonor worden in enkele kliks

Je moet niet langer naar het gemeentehuis om je te laten registreren als orgaandonor na overlijden. Sinds 1 juli 2020 kan je dit online in orde brengen via de site www.mijngezondheid.be of via jouw huisarts. Je kan ook beslissen wat er gebeurt met ander lichaamsmateriaal zoals bot of bloedvaten.

Quarantaine en valpreventie

De maatregelen die werden genomen om kwetsbare personen zoveel mogelijk te beschermen tegen het coronavirus zorgen voor minder sociale contacten en een beperking in activiteiten. Zo gaat de wekelijkse afspraak met de kinesist niet meer door, wordt er voor de oudere naar de winkel gegaan, kappersafspraken worden afgezegd, … Kortweg blijven ze nog meer in hun ‘kot’ dan de jongere generatie. Doordat ze minder bewegen is er ook een hoger risico om te vallen.