Infoavond Behoud van levenskwaliteit (Vosselaar)

Met de ouderdom komen de gebreken. Je sociaal netwerk verdwijnt. De zorg voor anderen krijgt andere dimensies. 
Tijdens deze lezing verneem je meer over het belang van zelfzorg. Met een gezonde levenswijze met een prominente rol van evenwichtige voeding en regelmatig bewegen bescherm je jezelf tegen heel wat ongemakken. Je krijgt heel wat praktische tips om gezond ouder te worden.

Wanneer

Donderdag 24 oktober 2019 van 19u30 tot 21u30

Waar

Parochiezaal Malpertuis, Konijnenbergpad 2, 2350 Vosselaar

Prijs

5 euro/persoon

Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via annemie.vaneyck@telenet.be of T. 0497 53 88 85.

Lees ook

Waarom kiezen voor Partena en OZ Gezinshulp?

Ben je niet goed te been, lukt het huishouden niet meer goed of heb je extra verzorging nodig? Dan is Partena en OZ Gezinszorg er om bij te springen. Onze verzorgenden komen wekelijks of meermaals per week aan huis om te helpen in het huishouden, boodschappen te doen of om te helpen bij de verzorging. Maar wat is nu de meerwaarde van thuiszorg? Om een antwoord te vinden op die vraag, spraken wij met twee van onze klanten én hun verzorgenden. 

Tips om mobiliteit bij ouderen te stimuleren

Een verminderde mobiliteit heeft impact op zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid, zeker bij ouderen. Het stimuleren of verbeteren van de mobiliteit heeft dan ook meer dan 1 voordeel. 
We verzamelden 4 tips om je mobiliteit te verbeteren.
04 mei 2021

41% van de 75-plussers nemen meer dan 5 geneesmiddelen per dag

Uit een studie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen blijkt dat maar liefst 4 op de 10 75-plussers minstens 5 (terugbetaalde) geneesmiddelen langdurig gebruiken. De cijfers tonen ook aan dat meerdere artsen en apothekers betrokken zijn bij het voorschrijven en verstrekken van medicatie aan eenzelfde patiënt.